yv2022116yv2022116a1b09666

Slot: "Niet handig dat wij ons enorme overwicht zo weinig in de score tot uitdrukking lieten komen"

Ference

Na afloop van de wedstrijd kwam trainer Arne Slot voor de camera’s bij ESPN. De trainer gaf aan gematigd tevreden te zijn. Hij vond dat zijn ploeg een vrij overduidelijk overwicht had, maar baalde ervan dat Feyenoord dit niet uitdrukte in een grotere score. Verder is hij trots op de manier hoe zijn ploeg verdedigd heeft, maar vond hij zijn ploeg in de eindfase dus eigenlijk de hele wedstrijd slordig. Al met al is Slot erg tevreden over hoe afgelopen week verlopen is.

Slot werd gevraagd of we de overwinning van vandaag mochten typeren als een ‘niets aan de hand’ overwinning: “ja dat was het ook, je kijkt veel wedstrijden en dan heb je gezien dat ook Ajax hier met 0-3 voor stond. En dat geldt niet alleen hier, maar overal, maar als je ergens toch eens een tegengoal krijgt, kan er toch nog iets gebeuren in een uitwedstrijd. Dus was het niet handig dat wij ons enorme overwicht zo weinig in de score tot uitdrukking lieten komen.” Slot kon daarentegen terugkijken op een zeer sterke eerste helft van zijn ploeg: “Ja, een compleet andere wedstrijd. Afgelopen donderdag moesten wij ook heel veel verdedigende arbeid leveren, nu vond ik ons ook heel goed aan de bal, vooral de eerste 20/25 minuten. Hierin wisten we toch elke keer waar we Volendam pijn in moesten doen, met een centrale verdediger die in-dribbelde, of dat we vrij stonden aan de zijkanten en in de 1-tegen-1 kwamen op 2-tegen 2. Dat leverde vond ik vier á vijf hele grote kansen op. Dan tel ik nog niet eens mee dat als een spits de bal goed zou aannemen, hij een hele grote kans krijgt. Gelukkig scoren we vlak voor rust de 0-2, wat een juiste afspiegeling weergaf.”

Slot was het niet helemaal eens met de kritiek dat zijn ploeg de tweede helft nogal slordig zou zijn geweest. “Ook in de tweede helft hebben we nog wel wat mogelijkheden gehad. Volendam ging opportunistischer spelen en gooide er een tweede spits bij. Juist in die fase was ik erg tevreden dat we ze van onze goal af hebben gehouden en niks weg hebben gegeven. Dat niet elke aanval meer perfect was geloof ik meteen. Dit heeft denk ik ook te maken met tussenstand, speelwijze tegenstander en dat het bij ons, wat jij zegt, slordig werd. Misschien vond ik het de hele wedstrijd als het gaat om de afwerking/laatste bal wel slordig.

Tot slot werd de trainer van de Rotterdammers gevraagd of dit een topweek was voor Feyenoord: “ja, ja, dat denk ik wel, maar dan met name door afgelopen donderdag. Uit bij Volendam winnen is iets wat Feyenoord hoort te doen denk ik, de ‘laatste 16’ halen van de Europa League behalen is wel heel prettig. De vorige keer dat wij een hele goede week hadden na Twente en AZ-uit, lukte het ons niet uit 33 doelpogingen een goal te maken waardoor we gelijk speelden tegen Fortuna. Daarom is het des te lekkerder best wel weer wat doelpogingen gehad hebben en er twee gemaakt hebben.