hartman

Nieuws

"Hadden zorgen bij zijn fitheid en niet bij zijn kwaliteit”

Van de redactie

Arne Slot is tevreden over de progressie van Quilindschy Hartman. “Hij ontwikkelt zich goed”, zegt de trainer tegenover ESPN.

Slot heeft de kwaliteiten van Hartman altijd gezien. Het was een van de redenen om de verdediger dit seizoen niet te verhuren. “Excelsior wilde hem heel graag huren. Toen hebben we besloten dat niet te doen, omdat we hem daar te goed voor vonden. We hadden het idee dat hij bij ons ook zou spelen.”

Toch werden er met Marcos Lopez en Fredrik Bjørkan twee linksbacks gehaald. Volgens Slot een logisch besluit. “Hartman heeft de afgelopen twee jaar amper een wedstrijd gespeeld. Hij heeft heel veel blessureleed gehad. Hij is in de voorbereiding niet eens bij ons begonnen, terwijl er onder meer twaalf spelers vertrokken. Dat vond de fysieke staf niet verstandig, omdat hij helemaal niks had opgebouwd. Hij moest rustig bij de belofte beginnen”.

Met het aantrekken van Lopez en Bjørkan zorgde Slot voor zekerheid wat betreft de invulling van de linksback positie. “Nu Hartman constant fit is, kan je  afvragen of drie linksbacks nodig zijn. Maar als het met hem zo was gegaan als afgelopen twee jaar, is het niet zo gek dat we linksbacks hebben gehaald. Dus de zorgen bij hem zaten bij zijn fitheid en niet bij zijn kwaliteit”.

Delen

Reacties

Dat verduidelijkt Arne dan weer prima. Als je Hartman daar op dit moment ziet spelen dan vraag je jezelf af waarom die andere aangetrokken waren. De enigste die op de linksachter goed hebben gepresteerd waren Hancko en Hartman. De eerste wedstrijd van Lopez deed die het ook goed maar nu vind ik het meer een loslopende stier. Die jongen rent maar wat rond en het lijkt wel of die niet weet wat die moet doen.
Het feit dat Hancko ook een linksback is en op die positie een indrukwekkend debuut had maakt het in mijn optiek wel raar dat ze Bjorkan nog wilden huren.