slot bron feyenoord.nl

Foto: Feyenoord.nl

Nieuws

Slot: "Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe Dick Lukkien probeert Emmen in de Eredivisie te houden"

Ference

Op de persconferentie richting het thuisduel van zaterdagavond 20:00 uur met FC Emmen gaf trainer Arne Slot een update over de huidige staat van de selectie. Daarnaast blikte hij vooruit op de wedstrijd en kwam er een eerste reactie op de Europese loting. 

Over de huidige selectie gaf Slot het volgende prijs: "Hancko heeft niet de problematiek van een visum, dus die is gewoon direct bij ons gekomen en speelklaar. Paixão zal op het trainingscomplex zijn met zijn visum bij zich, maar hij moet daarna nog weer wachten tot je een kaartje hebt, dus die is niet inzetbaar. Marcos Lopez is uit de wedstrijd (tegen Willem II) met een lichte blessure gekomen, dus die zal morgen ook niet bij de selectie zitten. Mats Wieffer die wel zijn eerste minuten gemaakt heeft, maar daar iets op gereageerd heeft en dus ook niet bij de selectie zit. Danilo kreeg vandaag op de training nog een 'tik', dus dat is afwachten of hij morgen klaar is om te spelen. Ik verwacht eigenlijk gewoon dat hij kan spelen."

Verder hint de oefenmeester op wijzigingen in de basiself ten opzichte van vorige week tegen RKC-uit: "Die fitheid is een belangrijke component in de opstelling morgen, daar heb ik vorige week misschien keuzes gemaakt waarvan ik achteraf denk daar had ik beter nog even mee kunnen wachten. Ik denk dat ik vorige week te veel spelers in de basis had staan die niet in staat waren de 90 minuten vol te maken."

Slots eerste reactie op de kersverse Europa League loting: "ik denk een mooie groep, mooi loting, de eerst die je ziet waar je bij in zit is Lazio Roma. Nou dan eindig je tegen een Romeinse ploeg en dan is de eerste ploeg die bekend werd ook een Romeinse ploeg, mooi om tegen te spelen. De andere twee ploegen zijn uitgeschakeld in de Champions League. Ik vroeg net snel aan Gernot hoeveelste ze in Oostenrijk zijn geëindigd, dat bleek tweede te zijn zei hij tegen me. En ja Midtjylland is ook een ploeg die over het algemeen veel te zien is in Europa." De trainer vervolgde later met: "Daarnaast denk ik dat het drie ploegen zijn die qua reistijd prima te doen zijn." Arne Slot kijkt daarnaast persoonlijk erg uit naar het treffen met Lazio-trainer Sarri: "Dat zijn trainers die zeker een x-aantal jaren geleden naar voren kwamen als trainers die gevolgd werden door wat jongere trainers. Als ik aan Sarri denk, kan ik maar aan één ding denken: Dat is Napoli, hoe hij Napoli destijds liet spelen, dat team heb ik redelijk vaak op de computer teruggekeken." 

Tot slot stak de trainer de loftrompet over collega Dick Lukkien: "Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe Dick Lukkien probeert Emmen in de Eredivisie te houden, met een hele aanvallende manier van voetballen. Er zijn altijd heel veel mensen die roepen dat als je verwacht in het rechterrijtje te eindigen dat daar massaal verdedigen, tijdrekken, ballenjongens die ballen niet teruggeven, dat hele proces erbij hoort. Ik vind het heel mooi en goed voor het Nederlandse voetbal dat mannen als Dick Lukkien en Henk de Jong ook aantonen dat het op een andere manier kan. Ik kan het wel waarderen, het is denk ik ook heel goed voor het Nederlandse voetbal dat we niet alleen maar teams hebben die in het rechterrijtje van de Eredivisie bivakkeren en er voor kiezen om het voetbal te spelen wat ik net schetste." 

Delen

Reacties

Over Bullaude zei Slot toch dat we ervan uit mochten gaan dat hij speler van Feyenoord word?! Komt goed
Ik had ook het idee dat Slot iets geïrriteerd werd bij het voor de zoveelste keer horen van de naam Zerouki .... :-D gelukkig maar
Zeroukki zeroukki plast in zijn broekie.
Vraag ik mij ook af... Duurt wel lang zo...
Inderdaad opmerkelijk dat er niets lijkt uit te lekken over de medische keuring die al gedaan is of zo…