Bevestigd
arne slot met schaal

VK Sportphoto

Nieuws

Slot prolongeert titel beste trainer van Nederland

Stan

Arne Slot heeft wederom de Rinus Michels Award voor beste Eredivisie trainer weten te bemachtigen. De Feyenoord-coach heeft de titel vanmiddag tijdens het trainerscongres in Papendal in ontvangst mogen nemen. Daarmee wordt hij bekroond voor een geweldig seizoen met de Rotterdammers waarin het kampioenschap werd behaald. Vorig jaar wist Slot de ereprijs ook al in de wacht te slepen.

In 2004 riep vakblad De Voetbaltrainer de Rinus Michels Award in het leven, waarbij prijzen worden uitgereikt aan de beste trainers en jeugdopleidingen op professioneel- en amateurniveau. De prestigieuze prijs wordt ondersteund door trainersvakbonden CBV (Coaches Betaald Voetbal) en VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland). Samen met de KNVB nomineert de CBV voor elke categorie een aantal kanshebbers.

Dat Slot dit jaar wederom beslag legt op de Rinus Michels Award komt niet als een verrassing. In het seizoen 2022/2023 loodste hij een gerenoveerd Feyenoord naar het kampioenschap en werd de kwartfinale van de UEFA Europa League bereikt.

De andere genomineerden voor de Rinus Michels Award waren Pascal Jansen (AZ), Ron Jans (FC Twente, nu clubloos), Maurice Steijn (Sparta Rotterdam, nu Ajax) en Joseph Oosting (RKC Waalwijk, nu FC Twente). De vijf kanshebbers zijn geselecteerd door de trainersvakbond Coach Betaald Voetbal (CBV). Nadat alle trainers uit het betaald voetbal hun stem hebben uitgebracht kwam Arne Slot als winnaar bovendrijven.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Rinus Michels Award:
Verkozen tot beste trainer aller tijden. De enige prijs die hij in zijn 27-jarige trainerscarrière zonder hulp van Johan Cruijff wist te winnen, was het EK 1988. Kieft kopte ons vlak voor tijd langs de Ieren en Van Basten was magistraal. Kovacs won ook door Cruijff. Thijs Libregts won in 1984 de dubbel met Feyenoord maar alles dat seizoen werd uitgedacht door Cruijff. Michels was uiteraard een uitstekende trainer maar heeft het geluk gehad over uitzonderlijk goede voetballers te beschikken.

Het knappe aan Arne Slot is dat hij met beperkte middelen een succesvol team maakt, dat hij de juiste mensen om zich heen verzamelt, dat hij de kracht heeft om kunde van zijn stafleden op de juiste waarde in te schatten en daar goed naar te luisteren en dat hij met een conditioneel uitstekend team tot attractief dominant voetbal komt. Hij doorziet veel. Verwachtingen naar spelers komen vaak uit. Hij heeft geen type Cruijff tot zijn beschikking die als een leider op het veld alles gesmeerd laat lopen. Slot moet het veel meer dan Michels zelf doen.

Het harde werken van Arne Slot is meer dan terecht beloond met deze award. Hij heeft de afgelopen twee seizoenen echt een hele bijzondere prestatie neergezet. Het mooie is dat hij zoals een echte Feyenoorder betaamt met beide benen op de grond blijft staan en vol gefocust blijft op het neerzetten van eventuele volgende successen.

Zelfverzekerd en bescheiden tegelijk, klasse!
Het is ook d ebeste trainer van Nederland afgelopen seizoen en minimaal de laatste 20 jaar bij Feyenoord.
De beste opmerking die ie maakte was, dat lees ik hier niet terug, dat Feyenoord de laatste 10 jaar voor 1,2 miljoen aan spelers heeft verkocht en dat 'insiders' lopen te mekkeren als er een speler voor 30 miljoen wordt verkocht.
De spijker op z'n kop.
@FTM klopt het dat Chaïbi een afkoopclausule heeft ?
Beste trainer bij de mooiste club van Nederland.