slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot trots op clubrecord: "Je wilt altijd iets moois achterlaten, dit is zoiets"

Van de redactie

Arne Slot heeft na de gewonnen thuiswedstrijd tegen AS Roma afgelopen donderdag het clubrecord van meeste Europese overwinningen als trainer van Feyenoord overgenomen van oud-trainer en icoon Ernst Happel. De huidige trainer van Feyenoord had voorafgaand aan het duel tegen Roma al het officieuze record op zal, maar miste in zijn huidige campagne één duel. Tegen Partizan Belgrado zat vorig jaar, wegens een coronabesmetting, John de Wolf op de bank bij de Rotterdammers. Hierdoor was na de overwinning tegen AS Roma het record pas echt officieel overgedragen.

Slot is trots op dit record. "Ik heb veel respect voor Ernst Happel, die dit voor elkaar kreeg in een tijd waarin Feyenoord veel minder Europese wedstrijden speelde. Tot iemand me vertelde dat ze in die tijd ook weleens een makkelijke tegenstander hadden, zoals Reykjavik (12-2, red.). Wij hebben dit voor elkaar gekregen met allerlei wedstrijden in de kwalificatie erbij, maar goed: je moet ze toch winnen. Ik vind dit dus best wel mooi, omdat je als trainer bij iedere club waar je werkt altijd wat wilt achterlaten. Dit is zoiets", vertelt Slot in gesprek met Voetbal International.

Na de gewonnen thuiswedstrijd kon iedereen zien dat de trainer van Feyenoord na afloop zichtbaar stond te genieten langs de lijn van het moment tussen zijn selectie en de supporters. "Fantastisch om te zien hoe onze supporters kunnen genieten van wat de spelers hebben gebracht. Zij zien hoe hard ze werken, wat ze er allemaal voor over hebben en waarderen dat door allemaal niet naar huis te gaan, maar te blijven zitten. Het zijn de spaarzame momenten dat ik als trainer óók kan genieten, want snel daarna volgen alle verplichtingen en ’s avonds stap ik in bed met alleen maar SC Cambuur in gedachten."

Na afloop van het eerste duel complimenteerde Slot zijn team voor het geleverde spel. "Ik heb mijn team gecomplimenteerd met hoe ontzettend goed ze de aanvalsopbouw speelde. Het was bijna jammer dat de mooiste aanval van de wedstrijd niet leidde tot een goal. We slaagden er weer in de bal snel van kant naar kant te brengen en met een schitterende overlap van Hartman bood hij Jahanbakhsh een kans waarbij Alireza misschien net te weinig geloofde", aldus Slot.

Halverwege in de strijd om een plek in de halve finale van het Europese toernooi reist de ploeg af naar Rome voor de return. Slot ontving in Rotterdam geen felicitatie van AS Roma trainer José Mourinho. "In feite heeft hij gelijk. We zíjn pas halverwege. Er valt dus niks te feliciteren. Er staat ons in Rome een heel zware wedstrijd te wachten, dat hebben we de laatste 25 minuten in De Kuip al kunnen ervaren. In alle eerlijkheid ben je als trainer niet ontevreden als met Tammy Abrahams en Paulo Dybala twee topspelers uitvallen, maar dan kunnen zij gewoon twee andere internationals brengen die zéér dreigend waren."

Feyenoord weet wat hen te wachten staat aankomende donderdagavond. "We hebben die druk ervaren en weten wat ons te wachten staat. Maar dat het moeilijk wordt, lijkt me ook logisch. Ik dacht al niet dat we met twee vingers in de neus zouden gaan winnen toen Roma als tegenstander uit de koker kwam. Het is een ongelooflijke tweestrijd waarin alles heel dicht bij elkaar ligt."

Delen

Reacties

Slot heeft met dit team ook nog een ander record te pakken. Nooit eerder scoorde Feyenoord 27x op rij in de Eredivisie! En we mogen nog 5 wedstrijden ;-) Vamos Feyenoord
Jullie gaan geschiedenis schrijven ❤️