slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Wij zijn niet voor niets de numero 1"

Stan

In Portugal bereidt Arne Slot zich met Feyenoord voor op de tweede seizoenshelft in de Eredivisie. Als koploper zijn de Rotterdammers nu de te kloppen ploeg en mag voorzichtig de vraag worden gesteld hoe groot de kans is dat dit seizoen voor Feyenoord op de Coolsingel eindigt. In gesprek met ESPN gaat de hoofdtrainer in op deze kwestie. 

Slot vindt het moeilijk om de kampioenskansen van zijn ploeg in te schatten: “Feit is dat je bij een ploeg die kampioen wordt ziet dat het vaak van hele kleine details afhangt. Dat zag je vorig jaar ook met Ajax en Manchester City in Engeland. Met clubs die zo dicht bij elkaar liggen zal het van de kleine details gaan afhangen.”

Toch kan de trainer niet om het feit heen dat Feyenoord na een halve seizoenshelft de eerste plaats bezet in de Eredivisie: “We zijn er mee bezig dat we de numero 1 van Nederland zijn en dat we daar niet voor niets staan. Dat moeten we heel goed gaan erkennen: waarom staan wij nu tóch boven Ajax en PSV? Dat heeft voor een groot deel ook te maken met dat het moeilijk is om tegen ons te scoren. Als wij dat blijven behouden, dan zullen zij heel goed moeten zijn om ons in te gaan halen.”

Ook hier benadrukt Slot wederom hoe belangrijk de details zijn en wat zijn spelers dus moeten doen om deze positie te behouden: “Ik weet hoe dicht het bij elkaar ligt. Fortuna Sittard-thuis hebben wij kans op kans, maar valt hij niet binnen en spelen we gelijk, en verliezen we punten. Winst en verlies ligt ontzettend dicht bij elkaar, ook in de wedstrijden die wij tot nu toe al gespeeld hebben, maar we halen heel veel vertrouwen uit de eerste seizoenshelft. We weten ook dat we in de eerstvolgende wedstrijden die komen ons beste spel moeten gaan spelen, om te blijven staan waar we nu staan.”

De hoofdcoach, die morgen met zijn ploeg een oefenwedstrijd afwerkt tegen Stade Rennais spreekt, zich ook uit over mogelijke versterkingen, waarbij zijn selectie vooral achterin nog met te weinig bezetting kampt: “Ik denk dat er vooral noodzaak moet zijn bij Feyenoord, dan is er vaak wat mogelijk. Op dit moment zitten we wel wat krap in rechter centrale verdedigers, omdat Trauner en ook Geertruida met knieklachten nog niet meetrainen. Dat is wel een positie waar ik wat zorgen over heb, maar dat heeft nog niet geleid tot concrete aanbieden links of rechts.”

Ook over de ideale invulling van het middenveld zijn er nog altijd twijfels, maar Slot is in ieder geval verheugd over de verrichtingen van Quinten Timber en Mats Wieffer: “We moeten zeker niet voorbijgaan aan de ontwikkeling die Timber als verdedigende middenvelder heeft doorgemaakt. Ik heb wel de indruk gekregen dat de vele wedstrijden op het eind ervoor zorgden dat alle energie er een beetje uit was. Wat totaal niet gek was, want hij kwam vanuit een situatie dat hij bij FC Utrecht niet in staat was om één wedstrijd 90 minuten te spelen en moest toen ineens twee wedstrijden in de week gaan spelen. Ik zie hem nu alweer veel frisser op het veld staan. Dus ik hoop dat ook hij weer een volgende stap kan zetten. In combinatie met dat Mats Wieffer, die ook een ongelukkig aanloop heeft gehad door vroeg geblesseerd te raken, zich de laatste weken ook op een prima manier getoond heeft. We denken dat we het dus ook intern kunnen oplossen."

Tenslotte gooit Slot er nog een gevat cliché uit over mogelijke verdere aanwinsten: “Zoals elke trainer roept in deze periode: buitenkansjes laten we nooit liggen”.

Delen

Reacties

33 punten uit 14 wedstrijden met maar 13 tegentreffers (en ook nog een paar keer onverdiend punten verspeeld) is meer dan goed.

Als we dit moyenne volhouden eindigen we op 80 punten waarmee we waarschijnlijk kampioen worden. Want zelfs als de nu onderpresterende concurrentie de vorm van vorig seizoen hervindt, eindigen ze maar op 79 punten.

Risico op puntverlies de komende 3 wedstrijden is historisch gezien aanzienlijk maar die tegenstanders zijn nu of een stuk minder dan de afgelopen jaren of treffen wij niet na een zware Europese uitwedstrijd.
Even reeel blijven he

We hebben DE wedstrijd in 020 niet gespeeld voor de winterstop dus die trek ik al in mindering, sorry!

Winnen daar al jaren niet dus zie niet in waarom nu in eens wel. Daarnaast krijgen we een behoorlijke lijst met moeilijke uitwedstrijden die ik ook niet zonnig in zie

We doen het prima maar kampioen worden? Nee sorry, te weinig kwaliteit daar met name te weinig geld in kas!

De wonderen zijn de wereld niet uit maar de kans is realistisch heel klein tot niet!
Groot fan van Slot, maar het is af en toe wel een opportunist zeg. Eerst zeuren om een 6, vervolgens in allerlei interviews aangeven dat hij een (aanvallende) verschilmaker mist en nu ineens beginnen over een RCV.