slot-2

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Zes jaar geleden keek je vanaf de bank en nu staan we hier"

Van de redactie

Feyenoord heeft zondagmiddag de zestiende landstitel in de clubgeschiedenis behaald. De Rotterdammers waren in eigen huis met 3-0 te sterk voor Go Ahead Eagles, waarmee de landstitel een feit is geworden. Na afloop van het duel sprak trainer Arne Slot met ESPN.

Slot is apetrots op de prestatie van zijn team. "Het is heel opmerkelijk. Zes jaar geleden keek je vanaf de tv naar de beelden van Gio met de schaal en denk je: Als je dat toch eens mag meemaken bij Feyenoord. En hier staan we."

Het kampioenschap was niet op voorhand aan Feyenoord geschreven dit seizoen. "Heel lang heb je in de situatie gezeten dat iedereen dacht, is dit vol te houden? Op een gegeven moment kom je zover dat iedereen verwacht dat je het gaat halen. De jongens zijn echt geweldig, we hebben 11 of 12 keer achter elkaar gewonnen. Ik vind het heel lekker dat ik als trainer mag zeggen dat ik bij de trainers hoor die een prijs hebben gewonnen."

Slot had na het eindsignaal direct een emotioneel moment met Orkun Kökcü. "Orkun en ik hebben een hele sterke band. Ik heb heel veel vertrouwen in hem en hij heeft het altijd terugbetaald. Dat hij als jeugdspeler de schaal op mag tillen. Mooier kun je het niet bedenken."

Delen

Reacties

Wat was het mooi he! En ook de hele wedstrijd een heerlijk zonnetje in de Kuip.
Kan ik mijn vorige reactie nog verwijderen? Reageerde alleen op de koptekst. Excuus.
Nee Arne, de 6 jaar + andere jaren was ik er ook bij.