slot-1

Foto: VK Sportphoto | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Slot: "Zou mooi zijn als onze supporters hun waardering zondag uiten"

Van de redactie

Arne Slot stelt dat Feyenoord met opgeheven hoofd de Europa League verlaat. Dat zei de hoofdcoach rond middernacht in Stadio Olimpico tegenover Feyenoord Media, waar zijn ploeg in de kwartfinales strijdend ten onder ging tegen AS Roma (4-1 na verlenging).

"We waren heel dichtbij, mede omdat we ook weer terugkwamen van een achterstand. Uiteindelijk maakt Dybala met zijn kwaliteit misschien het verschil, maar ik vind dat je ook de credits moet geven aan AS Roma dat zij van ons hebben gewonnen. Ik vind namelijk dat wij goed hebben gespeeld en enorm hebben gevochten, al hebben we het natuurlijk ook zwaar gehad."

Lang de tijd om te treuren is er niet, weet ook Slot. Zondag staat Feyenoord in De Kuip tegenover FC Utrecht. "De supporters kunnen trots zijn op het team. Het zou mooi zijn als ze hun waardering voor onze prestaties zondag uiten door ons vanaf de eerste tot de laatste minuut te steunen, daarmee kunnen ze ons echt helpen. We komen laat terug en moeten snel weer spelen, maar ik ben ervan overtuigd dat de jongens snel gaan herstellen en er ook weer zin in hebben."

Delen

Reacties

Tuurlijk krijgen ze onze steun
Wij zijn trots op hun
Dat weten ze heus wel maar zondag zullen we het laten merken. Toppers!!!!!!
Andersom verwacht ik van jou ook iets Arne: uitspreken dat je nog minstens een seizoen bij ons blijft!
Dat zou echt super zijn. Feyenoorderd spelers gaan de kleedkamer in en hij pakt de microphone va houtman jongens ik heb geweldig nieuws. Ik hoop het zo
Zeker! Gigantisch trots op ons elftal, stuk voor stuk helden!!!
Ik ben hoe dan ook trots. Natuurlijk wil je meer als je zover komt, maar voor Slot was Feyenoord in alle opzichten uitzichtloos. Dat gevoel heerste bij mij tenminste. Nu heb ik vrees, voor wanneer Slot weg gaat. Blijven we dan zo professioneel op alle vlakken? Blijven we ontwikkelen? Blijven we trouw aan de speelstijl? Vinden we een coach die ook zo kan en wil spelen?

Maar we hebben ook gezien gisteren dat Feyenoord voor Slot en bijvoorbeeld Gimenez nog steeds een goede leerschool is. Er is nog genoeg te doen.
Voor volgend jaar moet er nog veel gebeuren wil je op zijn minst 3e worden in de CL. Kokcu en Geertruida vervangen, vleugelaanvallers met meer rendement en meer body op het middenveld. Het was gisteren jongentjes tegen de heren… alleen Kokcu, Geertruida, Hartman en Hancko konden mee. De rest van het middenveld en aanval was te licht. Helpt niet mee dat er nog steeds geen technisch directeur/manager is.
Klopt. Trauner en Bijlow waren ook goed. Ik heb ook vertrouwen dat Gimenez, Paixao en Szymanski nog een stap kunnen zetten. Behalve spelers vervangen die weggaan en elke positie kwalitatief goed dubbel bezet te hebben (wat nu op 6 niet zo is) zijn de vleugelaanvallers essentieel. Probleem is natuurlijk dat het met het budget heel lastig is creatieve aanvallers te halen die er direct staan in de CL. Het is jammer dat er in Nederland zelf zo weinig aanvallend talent doorbreekt de laatste jaren.
@Damaschin. Eens over Bijlow, Gimenez en Paixao. Die hebben genoeg CL potentie laten zien.

Trauner en Szymanski kwamen allebei net wat tekort mijns inziens, Trauner mist snelheid en wendbaarheid op dit niveau en Szymanski komt handelingssnelheid en technische klasse tekort. Geen schande, zijn goed genoeg voor de eredivisie en ik zou ze graag behouden zien voor de breedte maar in de basis heb je iets meer kwaliteit nodig als je in de CL/ EL kwartfinale en verder wil meedoen.

Daarnaast denk ik dat creatieve vleugelaanvallers die het verschil kunnen maken inderdaad lastig te vinden zijn, daarvoor zullen we zeer waarschijnlijk onze portemonnee moeten trekken. Het liefst moeten ze dan in de categorie 18-23 jaar zijn om er daarna rendement op te behalen, want dat zijn de spelers die je daarna voor extreme bedragen nog zal kunnen doorverkopen na een goed jaar in de CL/Europa.

Mooie uitdaging voor de scouting, en dan bedoel ik ook echt alleen de scouting, want Arne Slot -toptrainer in spe- moet misschien even een stapje terugdoen qua voordragen van namen. Zijn voorgedragen namen (Danilo, Dilrosun, Idrissi, Alireza) zijn helaas geen succes gebleken in de wedstrijden dat het er echt om gaat. Ik hoop dat hij die stap kan zetten als trainer, je kan niet overal goed in zijn, laat dit vooral aan de scouting over! Die zullen heus wel spelers aandragen waar hij goed mee uit de voeten kan.
De vernieuwde scouting heeft inderdaad bewezen dat ze goede spelers die niet al te veel geld kosten kunnen aandragen. Voor goede vleugelspelers is die uitdaging des te groter omdat iedereen die zoekt, maar ik ben benieuwd wat de transferzomer brengt!
Eerste helft was echt geweldig. Tweede helft zijn we compleet te kakken gezet. Wat een strategisch onbenullige wedstrijd. De verlenging was nog erger. Totaal niks in te brengen. Amper over middenlijn geweest en dat met twee simpele omzettingen van Roma.

Komende vijf jaar wil ik nergens meer lezen dat Slot te goed is voor Feyenoord. Leuke speelstijl, maar tactisch gewoon beginnende trainer die ook maar wat doet.
Tactisch beginnende trainer die maar wat doet? Heeft Feyenoord in anderhalf jaar gewoon ontzettend op de kaart gezet, beetje meer respect is wel op zijn plaats.
Daarnaast een klein verschil of je Dybala en Abraham kunt brengen of het moet doen met Pedersen en Dilrosun, dat heeft je gewoon genekt
Jij snapt het ook niet helemaal, niet fris.
Laten we het er maar op houden dat je moeite hebt het verlies te verwerken...
Je kunt zo bij Rijnmond Sport aan de bak - zelfde niveau