mk2022917mk2209157389309

VK Sportphoto

Nieuws

Kitolano genoot belangstelling Feyenoord: "Natuurlijk wilde ik gaan"

Twan

De Noorse Joshua Kitolano (21) is dit seizoen een vaste kracht in de basis bij stadsgenoot Sparta. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van Odds BK voor een afkoopsom van 610.000 euro. Volgens Voetbal International had ook Feyenoord eerder interesse.

Frank Arnesen had de middenvelder willen aantrekken, maar er was op dat moment geen budget voor. Kitolano laat in het interview met Voetbal International weten destijds te balen dat een transfer er niet van kwam: ‘Uiteindelijk ging de deal niet door en ik ben daar natuurlijk best teleurgesteld over geweest,’ zegt Kitolano die wist dat Feyenoord een grote club is.

‘Maar nu besef ik dat het goed is geweest dat de transfer naar Feyenoord is afgeketst.’. De Noor denkt dat de overstap naar een grote club op dat moment wellicht nog te vroeg was geweest. Kitolano is dit seizoen één van de uitblinkers bij Sparta, die momenteel op een knappe zesde plaats staan. 

Delen

Reacties

Het wordt steeds meer duidelijk dat de scouting de laatste jaren echt superwerk heeft afgeleverd. Hopen dat die even veel credits blijven krijgen, ook intern bij Feyenoord. Hoor wat geluiden dat dit steeds minder wordt.
Echt een goede speler, al helemaal voor Sparta. Zou niet verkeerd zijn als hij alsnog bij Feyenoord terecht komt, al is hij dan weer gelijk een stuk duurder helaas.
Nog een Arnesen ontdekking die echt een grote speler word.
Sparta profiteerde van de scouting Feyenoord. Wegens flapuit 1908.
Waar de fuck heb jij het dan weer over. Deze jongen was gehaald als we er het geld voor hadden toen. We hadden alleen niks meer te besteden dus ging deze jongen niet door. Denk je echt dat als Feyenoord zich niet officieel had gemeld met een bod. Die jongen had gedacht “ik kies voor Sparta”. Ga terug in je ballen bak en verzin een nieuw fabeltje
dus 1908 is schuldig aan het uitlekken van een naam? Als het goed is heeft elke club een lijstje namen waar ze geinteresseerd in zijn. Als je je als club moet verlagen door het halen van een naam die valt bij een andere club dan doe je zelf iets fout in je scouting of je aankoopbeleid. Namen vallen altijd en overal, net of sparta niet een scoutingbeleid heeft en niet weet wat ze aan het doen zijn....
Man heeft geen idee waar die het over heeft. Mikos Gouka kwam met deze naam.
Niks mis mee met deze speler. Hadden wij geen 610.000 knikkers liggen??
Goede speler, niks minder dan Timber.
Typische middelmaat aankoop van Frank
Misschien ook even nagaan dat Arnesen toch de boel veranderd heeft binnen Feyenoord. Iets meer respect mag wel. Onthoud dat Advocaat voornamelijk Diemers en Linssen wilde, terwijl Arnesen met een heel beperkt budget moest werken. Wat we nu allemaal uitgeven is al veel meer dan toen. Met een minimaal budget kan je geen wereldtopper halen…
Je hebt gelijk dat je op de verdiensten van Arnesen wijst en ik had hem graag zien blijven als TD. Maar zijn goede keuzes zijn begonnen vanaf het moment dat hij Arne Slot heeft gecontracteerd, daarvoor was het bagger. En hij had Advocaat ook 'nee' kunnen verkopen. N.B. Linssen was sowieso een prima transfer.
Het minimale budget is ook geen overtuigend argument, ook met relatief weinig geld kun je goede en slechte keuzes maken. januari '20, zomer '20 en januari '21 gaf hij in 13 maanden €11.000.000 uit! Dat is in 13 maanden meer dan Martin van Geel deed in zijn eerste 3 jaar. Em op de gratis Linssen na allemaal miskopen. Zomer '21 gaf hij dan weer 'maar' €6.500.000 uit en waren eigenlijk alle transfers wel in orde.
Met een stuiver mocht hij gaan aankloppen voor goede spelers. Denk even na voordat je oordeeld.
Kittalano word een topper, van kleine prijs tot ...wie zal het zeggen.
Voor een Aursness bedrag een topper in spe.
Hij is dus helemaal geen aankoop, althans niet van Feyenoord. Maar het staat ke uiteraard vrij om hier onzin en/of wartaal te posten.
Werkte Frank toen tegelijk ook voor Sparta dan?