VK Sportphoto

Analyse

Spelersrapport Feyenoord-Volendam: Gimenez en invallers redden de meubelen

Van de redactie

Het lijkt een trend te worden voor Feyenoord: laat terugkomen in de wedstrijd. FC Volendam werd na een moeizaam duel met 2-1 verslagen, met name door goede invalbeurten en Santiago Gimenez. De Mexicaan toonde zich wederom van groot belang voor de Rotterdammers, waarmee hij door de redactie van 1908.nl is uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hierbij verdient ook invaller Ezequiel Bullaude een eervolle vermelding.

Welke cijfers zou jij geven? Laat het hieronder weten in de reacties!

Timon Wellenreuther: 5,5
Volendam kreeg weliswaar een aantal grote kansen, maar ingrijpen hoefde Wellenreuther nauwelijks te doen. Toen hij dat wel moest doen, deed hij dat niet en scoorde Volendam de 0-1. De laatste twee wedstrijden niet op een fout te betrappen, maar vandaag had hij op zijn minst meer mogen doen bij de treffer van Van Mieghem.

Marcus Pedersen: 5,5
Het lukte de Noorse rechtsback niet om goed samen te werken met Dilrosun aan de rechterkant. Gaf hier en daar nog wel een aardige voorzet, maar het ontbrak voor rust nog wel eens aan bezetting voor het doel. Werd in de rust gewisseld, waarna het beter liep op rechts.

Lutsharel Geertruida: 7
Speelde aan de bal weer een sterke pot in de laatste linie. In de rust werd hij - net als het laatste deel tegen Shakhtar - door Slot op de rechtsbackpositie geposteerd, wat hij op een hele andere manier invult dan Pedersen. Vandaag pakte dit goed uit, en zorgde met zijn uitstekende assist op de 1-1 voor het begin van de comeback.

Dávid Hancko: 6
De man die zelden op een fout te betrappen is, ging faliekant de mist in bij de 0-1 van Volendam. Hij taxeerde een lange bal volledig verkeerd, waarna Van Mieghem afwerkte. Herpakte zich vervolgens prima, en was in de rest van de wedstrijd weer de oude.

Quilindschy Hartman: 6
Degelijk is het juiste woord om de wedstrijd van Hartman te omschrijven. Deed weinig fout, maar was aanvallend ook minder aanwezig dan gebruikelijk. Wellicht wat vermoeid, na een zware week?

Mats Wieffer: 5,5
De controlerende middenvelder speelde een van zijn mindere wedstrijden, zo gaf hij zelf toe. Hij werd in de eerste helft zelden in het spel betrokken. Na rust speelde hij centraal achterin, wat hij redelijk invulde. Op één momentje na dan, toen hij net als Hancko in de eerste helft onder een lange bal door dook. Gelukkig faalde Veerman.

Orkun Kökçü: 6,5
Zette de lijnen uit op het middenveld en probeerde het spel steeds te versnellen. Voor rust was dat matig, terwijl hij na de theepauze steeds beter mensen tussen de linies wist vrij te spelen, mede door het inbrengen van Szymański en Bullaude.

Danilo: 5,5
Het moment dat Slot Danilo op de ‘10’-positie uitprobeerde, was eindelijk daar. Na zijn sterke invalbeurt tegen Heerenveen op die positie wilden veel supporters hem wel eens samen met Gimenez zien, maar Danilo wist niet te overtuigen.

Javairô Dilrosun: 4,5
De rechtsbuiten overtuigde niet op ‘10’ de afgelopen wedstrijden, maar overtuigen lukte hem als rechtsbuiten ook niet. Kwam z’n directe tegenstander zelden voorbij, en lukte hem dat wel, was de voortzetting niet voldoende.

Santiago Gimenez: 7,5
De eerste helft van de Mexicaanse spits was misschien wel een van zijn mindere helften tot nu toe in een Feyenoordshirt. Na rust compenseerde hij dat volledig. Hij was vlijmscherp: zelf tekende hij voor de 1-1 en door zijn goede werk werd het ook 2-1.

Oussama Idrissi: 6
Wisselt zoals altijd goede momenten met hele zwakke af. Voor rust overheersten de zwakkere momenten, na rust was hij mede door veel meer creativiteit en beweging in het elftal al een stuk beter, toen hij er een aantal keer goed doorheen combineerde via links.

Invallers

Ezequiel Bullaude: 7,5
De Argentijn begint steeds nadrukkelijker op de deur te kloppen van trainer Arne Slot. In de tien minuutjes die hij tegen Shakhtar mocht spelen al goed voor een goal, maar nu mocht hij het een helft laten zien. En of hij het liet zien. De aanvallende middenvelder krijgt dan ook het hoogste cijfer.

Sebastian Szymański: 7
De Pool voelde een lichte reactie na het doordeweekse duel tegen Shakhtar, waardoor hij op de bank startte. In de rust kwam hij er dan toch in. Met zijn creativiteit, balvaardigheid en gevoel voor vrijlopen tussen de linies zorgde hij voor veel meer voetbal in het elftal.

Alireza Jahanbakhsh: 6,5
Was de beste buitenspeler vandaag. Hij maakte een zeer gretige indruk tijdens zijn invalbeurt. De Iraniër gaf een aantal gevaarlijke voorzetten en de samenwerking met Geertruida verliep veel gestroomlijnder dan de rechterflank voor rust.

Igor Paixão en Marcos López speelden te kort voor een beoordeling.