Primeur Bevestigd
Taryck Tahid | Bron foto: https://tjtahid.com/

tjtahid.com

Jeugd

Stageperiode Tahid smaakt naar meer

FeyenoordTM

De stageperiode van Tarick Tahid bij Feyenoord is in januari wederzijds positief bevallen. De Rotterdammers willen de vleugelspeler op korte termijn nog een keer uitnodigen voor een nieuwe stageperiode. De club hoopt hem mee te kunnen nemen naar een (inter)nationaal toernooi, waarin Tahid meerdere wedstrijden in actie kan komen.

Tahid is van origine een linksbuiten die ook als rechtsbuiten en als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Hij is geboren in Canada en bezit over een Ghanese dubbelnationaliteit. Momenteel staat de 16-jarige winger onder contract bij Vancouver FC, waar hij al drie doelpunten voor scoorde.

De jeugdinternational van Canada staat te boek als de jongste professionele aanwinst óóit in de Canadian Premier League. Nog nooit speelde een speler op zijn leeftijd al dusdanig veel minuten in de Canadese competitie, waar men hem inschat als de toekomstige recordverkoop.

Recentelijk was Tahid op het WK-onder 17 in Indonesië actief met Canada, wat vroegtijdig werd uitgeschakeld. Aanvankelijk komt Tahid bij Feyenoord stage lopen: zijn eerste stagedag staat gepland op 8 januari. Eerder doorliep hij stages bij New York Red Bulls, FC Midtjylland en Villarreal.

Mocht Feyenoord over willen gaan tot actie in de vorm van het aanbieden van een vast contract, moet de club volgens regelgeving wachten tot Tahid achttien jaar oud is. De Canadees is geboren op 21 april 2007.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen