slot

VK Sportphoto

Nieuws

Steijn gaat voor winst in Klassieker: "Feyenoord is de kampioen, maar wij zijn Ajax"

Stan

Komende zondag reist Feyenoord af naar de Johan Cruijff ArenA, waar aartsrivaal Ajax de tegenstander is. Onder leiding van Maurice Steijn verkeren de Amsterdammers de afgelopen weken in zwaar weer, nadat de ploeg ook gisteren tegen Marseille geen overtuigende wedstrijd op de mat wist te leggen. Tijdens de persconferentie van vrijdag blikt Steijn vooruit op de komende De Klassieker, die vanwege de vorm van beide ploegen een interessante lijkt te worden.

"De passie en strijd heb ik gister zeker gezien”, antwoord Steijn op de vraag of er aanknopingspunten zijn voor Ajax richting De Klassieker. Toch weet de trainer ook dat er nog heel veel beter kan. “Ik heb ook niet mijn ogen gesloten voor het aantal kansen dat we hebben weggegeven en de manier waarop met name. Ik blijf er nog steeds bij, en dat heb ik vannacht en ook vanmorgen nog eens teruggezien, dat we zelf heel slordig aan de bal waren, waardoor we in de veldbezetting niet goed waren en vaak ook uit enthousiasme met beide backs heel hoog weg.” 

Steijn legt uit dat dat niet alleen tegen Marseille het geval was. “Dat zagen we zondag ook tegen FC Twente, dus daar moeten we wel degelijk rekening mee houden en dat zal zondag zeker beter moeten tegen Feyenoord."

Verschil
De trainer van de Amsterdammers probeert vooral naar zijn eigen ploeg te kijken, maar kent ook de kwaliteiten van Feyenoord. “Tuurlijk, je moet je ogen ook niet sluiten voor de tegenstander, want dat is een ploeg die het heel goed doet, die niet voor niets vorig jaar kampioen is geworden. Duidelijke speelwijze, heel veel doelpunten gemaakt ook de laatste wedstrijden, dus daar moet je je tegen wapenen. Maar goed, de Klassiekers zijn altijd wedstrijden op zich en ik hoop in dat opzicht dat mijn ploeg boven zichzelf uitstijgt zondag."

Dat de Rotterdammers evenals de club uit de hoofdstad een hoop nieuwe spelers heeft moeten inpassen, gaat Steijn niet in mee. “Als je naar het elftal kijkt, dan staan daar toch wel zes, zeven spelers in die er vorig jaar ook in stonden. Met name die laatste vier, die toch heel stabiel zijn. Ik denk dat dat wel een wezenlijk verschil is met onze laatste vier, waar we veel wisselingen hebben gekregen en ook af en toe noodgedwongen moeten doen. Dat terwijl zij met Geertruida, Trauner, Hancko en Hartman een linie hebben die vorig jaar met elkaar kampioen is geworden. Daar zie ik wel verschil in."

Uitstekend elftal
Ajax moet volgens de trainer zondag in ieder geval met dezelfde instelling en mentaliteit voor de dag komen als tegen Marseille. "Dat is ook nodig, want Feyenoord is gewoon een uitstekend elftal. Een ploeg die de competitie wat moeilijk begonnen is, maar zich heel snel herpakt heeft. Dus dat heb je sowieso nodig, een duidelijke speelwijze. Niet naïef zijn, zoals we gister een aantal keer waren, wat niet afgestraft werd door Olympique, maar misschien wel door Feyenoord."

Als nummer 12 van de Eredivisie kunnen de Amsterdammers nieuw puntenverlies nauwelijks permitteren. "Het is duidelijk dat er resultaat moet komen, dat lijkt me logisch. We zullen wel voor de winst gaan, dat gaan we elke wedstrijd, alleen je moet wel reëel blijven. Dat als er aanstaande zondag niet meer inzit als een gelijkspel omdat we niet bij machte zijn om Feyenoord kapot te spelen, dan moet je misschien wel genoegen nemen met een gelijkspel. Maar in een thuiswedstrijd in de ArenA zullen we wel voor de winst gaan, absoluut."

Met een verliespartij tegen de regerend landskampioen zal Steijn dan ook allesbehalve tevreden zijn. "Daar kan ik voor mezelf geen genoegen mee nemen, volgens mij kan je dat als sportman nooit. Feyenoord is de kampioen, maar wij zijn Ajax. Wij spelen thuis en hebben heel veel spirit gekregen van de wedstrijd van gisteren."

Delen

Reacties

O ja: Ik denk dat dat wel een wezenlijk verschil is met onze laatste vier, waar we veel wisselingen hebben gekregen en ook af en toe noodgedwongen moeten doen. Dat terwijl zij met Geertruida, Trauner, Hancko en Hartman een linie hebben die vorig jaar met elkaar kampioen is geworden.
Dus bij A... is het een probleem, maar wij zijn er kampioen mee geworden 🤡
Ze hebben alweer praatjes na een gelijkspel tussen de lamme en de blinde.... vreselijke kwallen zijn het toch....en oh ja, dat is hetzelfde als dat een ajax speler het ajax dna moet hebben....brrrrr...alsof dat ook maar enige betekenis heeft....gadverdamme....de haat wordt alleen maar groter.... ze snappen het gewoon niet...
Dat hele zaakje met Mislintat zou door de KNJB ook onderzocht moeten worden... Dat zou degradatie van hunnie betekenen!
Steijn zogenaamde Ajacied die vieze arrogantie staat kop niet hoor kan beter normaal doen ben je al goed mens genoeg
Geen woord gelogen. Wij zijn kampioen. Wij zijn nu de beste.
Wij zijn #j#x? Wat bedoelt ie daarmee?
Dat de KNVB er alles aan doet hen wat handjes te helpen?
Zeker vergeten dat het "lucky" daar met 90% gekelderd is sinds de komst van de VAR...
natuurlijk wordt Ajax een handje geholpen, niet voor niets is die turk (met die lang naam) scheidsrechter
Guppebuyk Jaaa die is zo anti Feyenoord das bizar. Waarom is mij een vraag want de wijk Feijenoord is 80% Turks.
Nu héél benieuwd of en hoe ajax besyraft wordt na vandaag.
Grote bek, dat is wat ze kunnen in jammerdam.
En heerlijk meepoepen en uitsmeren...
Dát is wat ze kunnen in Bílversum!
Heerlijk dat indekken. Maar…… laten we het eerst maar zelf afmaken zondag. Kleine winst is genoeg maar wat zal ik uit mijn dak gaan als het 1-5 wordt. En ook dat kan.
Eerst maar doen hebben we geleerd.
Word een showtje a la "Rotterdam South Globetrotters" 2-5
Hahaha... ----- maar wij zij ajax.... Wat een gek zeg. Hij is in een ongekende slangenkuil terechtgekomen en hij weet het, maar hij ontkent het. Bij winst Feyenoord weet hij dat zijn functie bij zijn ajax aan iets minder dan een zijden draadje hangt...
Hoe die er ook bij staat dat smurfie in zijn foute pak en dan dat nerveuze bange snuitje.
Ik vind m gewoon een beetje zielig. Meen ik.
Maakt zijn zoon iok nog korte metten met hem door overvliedig te scorren tegen hem...
GE WEL DIIIIGGG!!!
Semmieeee!! 🥳
"Maar wij zijn....?" 💩 😜🤘🏼🇳🇬🇮🇩🙌🏼👅
Ik vind Steijn gewoon een beetje triest. Meen ik. Zo angstig en onzeker in een fout pak bij n verkeerde club die niet past.
Maakt zijn zoon ook nog korte metten met hem door overvliedig te scorren tegen hem...
Semmieeee!! 🥳
"Maar wij zijn....?" 😭
Tja, hoort bij het spelletje. Hij kan moeilijk zeggen: we gaan maar uit van een nederlaag….
Zondag gaan we massaal witte zakdoeken zien………………………ik heb begrepen dat ze inmiddels bezig zijn om een exemplaar onder iedere stoel te plakken…..
Laten we alle gebruikte zakdoekjes inzamelen en doneren.
Die man probeert zichzelf stevig moed in te praten🤣🤣
Hij kan zich beter moed indrinken
🤮Steijn, we zullen het gaan zien zondag🖖🏻
Ik heb die wedstrijd deels bekeken. Het lag telkens volledig open bij Ajax. En bij Marseille is het ook gewoon een zooitje. Dit moeten wij gewoon afstraffen, want dat gaan ze echt niet binnen een paar dagen oplossen. Dat weet Steijn blijkbaar ook, want die hoopt gewoon dat ze zondag boven zichzelf uitstijgen. Daar valt nou niet echt hoop uit te putten voor Ajax-supporters lijkt me.
Ik heb de wedstrijd per uitzondering eens helemaal bekeken en ik begrijp niet waar steijn enig optimisme vandaan haalt, dat ze niet met dubbele cijfers hebben verloren hebben ze aan olympique marseille en hun keeper te danken.
Marseille heeft iets van 24 keer op doel geschoten maar meestal recht op gorter af of gorter lag per ongeluk op de goeie plek.
Het is onvoorstelbaar dat marseille er maar 3 gemaakt heeft
Wat ben ik blij en opgelucht dat Slot bij ons is gebleven en dat we niet met die Haagse kwakzalver Steijn zijn geëindigd deze zomer. Las dat hij op een lijstje stond als potentiële opvolger, maar die mag je er inmiddels hard van afstrepen. Totaal ongeschikt voor een Nederlandse topclub. Hij zal zich met deze Amsterdamse praatjes proberen in te likken, onzeker mannetje dat het is. Pi-air had het helemaal goed, jammer dat hij gecanceld werd.
Wij zijn Ajax uit zijn mond horen. Zo arrogant al. Niks voor hem.
Past hem niet die arrogantie ,het lijkt wel als er een bij 020 aan de slag gaat direct ook de bijhorende arrogantie uitstraalt
Wat zal Arne zelf blij zijn dat hij daar vorig jaar niet naar toe gegaan is.
Ik denk dat er met Steijn niet veel mis is. Maar zijn keuze is gewoon slecht geweest om naar deze club te gaan. Hij past daar niet. Ook wat er. U uit zijn mond komt past hem niet. Kan hij beter niet doen. Nog ff en hij en die misluktat zitten thuis.