Bevestigd
VK Sportphoto - ME / Politie bewaakt de Feyenoord bus binnen de hekken van Stadion Feijenoord

Archief | VKSportphoto

Nieuws

Sturm Graz beklaagt zich bij UEFA wegens agressieve houding Rotterdamse politie

FeyenoordTM

SK Sturm Graz heeft de UEFA geïnformeerd over het agressieve optreden van de Rotterdamse politie rond de wedstrijd Feyenoord - Sturm Graz (6-0) van afgelopen donderdagavond. Dat meldt het Oostenrijkse Kleine Zeitung.

In aanloop naar het Europa League-duel tussen Feyenoord Rotterdam en SK Sturm Graz hebben enige schermutselingen plaatsgevonden tussen de Nederlandse politie en supporters van Sturm Graz. De Rotterdamse agenten grepen -vaak onnodig- hard in op aanhangers van de Oostenrijkse club. Er zijn dan ook wapenstokken gebruikt.

Het was niet meteen duidelijk waarom de incidenten plaatsvonden. Op videos valt te zien hoe agressief de Nederlandse politie optrad tegen Oostenrijkse supporters. De naar buiten gekomen beelden tonen in elk geval géén provocaties van de Graz-supporters.

Andreas Schicker, sportief directeur van Sturm Graz, zegt dat zijn club de incidenten voor heeft gelegd bij de UEFA. "Ik heb een paar video's ontvangen waarin de politie, naar mijn mening, totaal overdreven reageerde en onze fans zinloos aanviel. We hebben dit netjes gemeld bij de UEFA."

Een supporter van Sturm Graz die alles van dichtbij meemaakte nam contact op met de redactie van Kleine Zeitung. Vanaf de Oude Haven in de binnenstad zette de Oostenrijkse supporters de weg te voet in richting Stadion Feijenoord. De supporter vertelt dat door de Rotterdamse politie herhaaldelijk gevraagd werd om sneller door te lopen, hoewel dit vanwege een verkeersopstopping onmogelijk was. "De politie was extreem agressief en bleef escalatie uitlokken. Het was allemaal buitengewoon ongemakkelijk en bedreigend". De politie bleef de menigte van Sturm Graz opjagen met paarden.

Een reactie vanuit de Rotterdamse driehoek bleef vooralsnog uit. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

In plaats van wilde reacties op internet is het veel beter het commentaar van de politie af te wachten of er inderdaad agressief is opgetreden en zo ja waarom. Zo maar tekeer gaan heeft geen zin en bovendien zonder politie geen voetbal.
En Terecht
PublieksOnvriendelijke ****** sadisten zijn ut
Opgefokt tot en met proberen ze je uit te lokken dat ze je kunnen slaan met die Lange Latten
...de ME is een stel opgefokte groep beesten die graag geweld uitlokken..vaak gezien dat groepen supporters samen lol maakten, niets aan de hand...en toen kwam de ME...ook erg schietgraag..denk aan het schietincident bij de Kuip...ME wereldwijd zwaar aggressief.
Dit slaat werkelijk nergens op, die supporters van Sturm Graz ruimen nog net niet netjes het vak op zonder ingetogen woord, mankeert niks aan hun gedrag, waren natuurlijk zo tam als wat na vier goals tegen in no time.
In Turkije en Roemenië heb ik politie net geladen karabijnen gezien . Ongelogen . Hongarije A-Roemenië interland . Nou daar schrokken de Hongaren niet terug . Werd werd in de lucht geschoten en toen laag naar je benen .
Neemt niet weg dat agressief gedrag dat oproept . Maar welke partij eerst begint is helaas nooit duidelijk (voor buitenstaanders). Ik hou gewoon van een normale manier van elkaar uitdagen en er ook om kunnen lachen .
Kijk wat Nederland is geworden ongelooflijk. Alsof ze vee naar binnen willen slaan. Wat een nazi staat is dit geworden. Nu hoor je die ******** Aboutaleb niet. Die gast die ook al een aandeel in het opritsen tegen Pim Fortuyn op ze gegeten heeft.
Ik hoop dat ze dit bij die eikels van Lazio ook doen.
Ik zou alleen berichtgeving van groBe Zeitung vertrouwen…..
Je kunt niet verrast zijn door het optreden van de politie. Zodra je voetbalsupporter bent of anti Corona of boer dan ben je vogelvrij in dit land voor de politie. Het is pure repressie. Een dergelijk politie optreden kwam in het verleden weleens eerder voor trouwens……
Politie heeft ook een hekel aan elke groep die etnisch geprofileerd kan worden. Bewijs was er in whatsappgroepen, reportages, klokkenluiders of de haat die leraren/instructeurs binnen het korps aanleren. Of op twitter betrapt men ze op vreselijke uitspraken.

Zolang mensen bang zijn voor voetbalsupporters, buitenlanders etc dan zullen ze dit mogen blijven doen.

En dan heb ik het niet eens over de rest wat er mis is met de politie.
De ME probeert Rellen uit te lokken om achteraf te kunnen zeggen "Kijk eens , wat een Stel Beesten die Voetbalsupporters zijn"
Ik kan me goed voorstellen dat de eenheden vanuit de betreffende steden ook een soort van spiegel zijn van de cultuur en agressiviteit van de lokale voetbalclub. Hoe gewelddadiger de betreffende supporters hoe harder de eenheden worden en vice versa. Daarnaast zitten er bij de ME ook gewoon gasten die lekker willen rausen., je geeft je niet voor niks op voor dit werk.

Hoe dan ook triest voor die lui. Volgens mij kwamen ze niet echt naar Rotterdam om eens flink huis te houden maar wilde ze gewoon lekker met een biertje rustig kijken hoe hun team helemaal ondersteboven werden getikt.
Dit incident gebeurde rond 13:12
Een deel van dat ME volk is in het geheel niet geschikt voor hun taak.
Zou ze eens naar Engeland sturen hoe ze dat daar doen.
Je schaamt je toch rot als Nederlander als je weer naar Oostenrijk gaat.
Vorig seizoen de uit wedstrijd in Berlijn voor conference league waren de ME ers daar Relaxt
Geen opgefokte narigheid vanuit hun
En ik weet ut , ik was erbij
In een overvolle metro heb ik zelfs nog een praatje met een van hun gemaakt
Relaxte kerel die Marinier
Want dat vertelde hij tegen me dat hij eigenlijk een militair is
Sjappooo voor de Berlijnse Politie
Hier doen ze tenminste nog iets… In Marseille konden ze alleen maar traangas schieten en hadden ze geen idee wat te doen 😂😂😂
T wordt eens tijd dat hier serieus naar gekeken wordt. O.a Union Berlin klaagde hier vorig jaar ook zeer serieus over de extreme agressie van de Rotterdamse politie. En vanuit onze eigen supporters zijn de geluiden ook bekend dat de ME agressief over de schreef gaat richting kinderen en nietsvermoedende supporters.

Een onderzoek is inmiddels op zijn plaats naar de cultuur binnen de voetbaleenheid van de politie.
Niets, maar dit is zwaar interessant. Feyenoord moet daar ook nog heen: Moeten supporters dan ook maar zo behandeld worden?
Zwaar irritant dat (de) Rotterdam(se driehoek) zijn gasten nooit serieus neemt. Die Graz fans doen geen hond kwaad.
De politie is je beste vriend 😊