szymanski-feyenoord

Szymański belangrijk bij overwinning Polen

Nigel

Sebastian Szymański heeft een belangrijk aandeel gehad in de overwinning van Polen op Duitsland, het werd 1-0 voor Polen. Orkun Kökçü heeft met Turkije ook een overwinning geboekt in de EK- kwalificatie. In een ware thriller met Letland trok Turkije aan het langste eind.

Sebastian Szymański begon vanavond in de basis bij het nationale elftal van Polen. Hij had een groot aandeel in de overwinning van Polen. Szymański nam in de 31e minuut een corner die werd binnengekopt door teamgenoot Kiwior, dit was het enige doelpunt die in de wedstrijd viel. De Feyenoorder werd halverwege de wedstrijd gewisseld. Polen won de oefenwedstrijd wel met 1-0 van Duitsland, Sebastian Szymański speelt op 20 juni zijn laatste wedstrijd van het seizoen in de EK- kwalificatie tegen Moldavië.

Orkun Kökçü, die onlangs de overstap van Feyenoord naar SL Benfica heeft gemaakt, won in een ware thriller met 3-2 van Letland. Kökçü had net als zijn oud- ploeggenoot Szymański een belangrijk aandeel. De kersverse aanwinst van Benfica gaf de assist op de 2-1 van Turkije. Toen Letland in de 83e minuut met 10- man kwam te staan, leek de overwinning voor Turkije binnen, Kökçü werd in de 78e minuut gewisseld. Maar in de 94e minuut scoorde Letland de 2-2 en dacht een punt over te houden in het EK- kwalificatieduel. Maar Letland kreeg alsnog de deksel op de neus want Turkije scoorde één minuut later de winnende 2-3. Het Turkije van Orkun Kökçü staat momenteel op de eerste plaats in de EK- kwalificatiepoule.