Szymanski

VK Sportphoto

Nieuws

Szymański met Polen ondanks verlies op doelsaldo door naar de knock-out fase

Ference

Sebastian Szymański is er met zijn land in geslaagd om de knock-out fase van het WK in Qatar te bereiken. Polen ging wel met 0-2 onderuit tegen het Argentinië van Lionel Messi, waardoor het spannend werd of Szymański en co hun verblijf in Qatar konden verlengen. 

In de eerste helft lukte het Argentinië niet om de Polen echt pijn te doen. Toch leek daar een doorbraak te komen toen Makkelie de bal (makkelijk) op elf-meter legde. Messi mocht aanleggen, maar miste. Kort na rust wisten de Argentijnen toch de score te openen, met een goal van Mac Allister in de 46'ste minuut. City-talent Julian Alvarez zette in minuut 67' de 0-2 en tevens eindstand op het bord. 

Argentinië is met 6 punten poulewinnaar geworden van Poule C. Polen is met 4 punten als nummer 2 door naar de volgende ronde. Mexico won ook met 1-2 van Saudi-Arabië en eindigde op het zelfde puntenaantal (4) als de Polen. Polen kan echter een beter doelsaldo overleggen, waardoor zij als nummer 2 zijn geëindigd in deze gekke poule. Saoedi-Arabië is de nummer laatst, ondanks de knappe 1-2 overwinning op Argentinië op de eerste speeldag. 

Szymański en Polen treffen Frankrijk in de volgende ronde. Argentinië treft Australië en komt daarmee aan 'de kant' van het van het schema te zitten waar het Nederlands elftal ook zit. Oftewel, mocht Oranje af weten te rekenen met de VS, dan treffen zij de winnaar van de wedstrijd Argentinië-Australië in de kwartfinale. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties