Betrouwbaar
Sebastian Szymanski

VK Sportphoto

Transfers

‘Szymański prefereert permanente transfer’

FeyenoordTM

Woensdag werd bekend dat Feyenoord en Szymański elkaar naderen in het nieuwe contractvoorstel. De Pools international van Dynamo Moskou deed al water bij de wijn, maar geeft daarbij wel de voorkeur aan een vast contract.

Dat meldt De Telegraaf donderdagmorgen. Vanwege het handelsembargo vanuit Nederland naar Rusland is het voor Feyenoord echter vrijwel onmogelijk om geld over te maken naar clubs uit de Russische Premier Liga, tenzij er constructies bedacht worden.

Er resten voor Feyenoord twee opties om de aanvallende middenvelder langer te behouden: Of Szymański gaat akkoord met het laatste huurvoorstel, óf het contract wordt alsnog losgekoppeld. Szymański is overal van op de hoogte, maar stuurt bij de clubleiding dus aan op een definitieve transfer.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wetende, dankzij FTM, dat de afkoopsom voor Feyenoord beduidend lager ligt dan voor Fenerbahçe, vind ik het onbegrijpelijk dat Feyenoord in deze zaak niet voortvarender handelt. Wel €7.500.000 aftikken voor de minder noodzakelijke Zerrouki maar aarzelen bij een paar miljoen meer voor een speler van wie vast staat dat hij een toegevoegde waarde is: linksbenig, scorend vermogen en ook goed voor de nodige assists.
DtK heeft wat mij betreft tot nu toe alleen overtuigend gehandeld met de komst van Van den Belt. Maar bij de komst van Zerrouki en het vertrek van Kökcü zijn op z'n minst kritische kanttekeningen te plaatsen.
Vandaag een slag slaan als het nog kan.....kopen!
Ik hoop ook echt op een permanent verblijf, dat huren is leuk maar aangezien Feyenoord inmiddels in staat is spelers in waarde te laten toenemen is huren gewoon zonde. Volgens mij is zijn transferwaarde aanzienlijk toegenomen en zou zonde zijn als dat nog verder toeneemt zonder dat de club daar profijt van heeft.
De uefa zal hier over moeten buigen geldt denk voor meerdere clubs.
Absoluut geen abc-tje inderdaadmaar het zou mooi zijn als het zou lukken.
@ ftm klopt het verhaal van woerts over bijlow lijkt me sterk toch
Ik kan me goed voorstellen dat hij weg definitief weg wilt uit Rusland. Ik vond hem wat wisselvallig maar hij had ook wel een rare tijd achter de rug in Rusland en trainen in Polen enzo. Je ziet toch dat dat impact heeft op een jonge speler. Ik denk dat hij nog van flinke waarde kan zijn voor Feyenoord.
Prima voetballer en ik ben zeker gecharmeerd van hem alleen ben ik er niet van overtuigd of hij in de huidige selectie (!) de onbetwiste nr '10' zou moeten zijn? Uit de podcasts van Slot met Alex Pastoor weten we dat Slot liever met de punt naar achteren speelt, 1 controleur, Echter door de komst van m.n. Zerrouki beschikt Slot over de 2 beste controleurs in de Eredivisie die in mijn ogen ook allebei moeten spelen. Daarom denk ik ook dat je Szymanski beter op 1 van de vleugels kan zetten. Dus in dit geval denk ik dan ook dat je eigenlijk een andere type nr '10' nodig hebt dan Szymanski. Ik weet niet of ik de enige ben hier maar ik hoop dat Eze Bullaude eindelijk een serieuze kans gaat krijgen! In mijn ogen is hij nml een sterk verbeterde versie van Guus Til, m.n. zijn techniek en inzicht aan de bal zijn vele malen beter dan die van bijv Til. Ik denk ook dat hij makkelijk gaat scoren als hij vaster in dit elftal komt te spelen. Ach we gaan het zien en Slot krijgt steeds meer keuzes over betere spelers die in diverse tactieken goed uit de voeten kunnen. Dit wordt weer een topjaar! Want zeg nou eerlijk .... van de 3 topclubs ziet het er bij Feyenoord wel het meest stabiele en georganiseerd en geolied uit ;-)
Szymanski kan net als Wieffer prima op een half positie en dan Zerrouki met de punt naar achter.
Op linksbuiten zou ook prima gaan en hoop ook dat Bullaude meer kansen gaat krijgen.
Wat houdt loskoppelen contact precies in, en is feyenoord bereidt om 10 mil plus te betalen voor een 24 jarige speler.
prijskaartje van 10 mil is verleden tijd. Zal dichterbij 15 a 18 miljoen zijn
Volgens VI staat Dinamo Moskou dus niet op de lijst van bedrijven waar geen geld naar overgemaakt kan worden. Maar als het om een transfer zou gaan, heeft Fener naar verkuid €10m voor hem over. Ben benieuwd of Feyenoord dat wil/kan betalen. Zeker omdat ze eerst van huur uitgegaan zijn, betekent dit dat er minder geld overblijft voor de linksbuiten, opvolger Orrie en verdedigers.
Opvolgers van Orrie zijn er al. Je hebt 4 spelers voor posities 6 en 8.
https://www.vi.nl/nieuws/permanente-szymanski-deal-is-een-uitdaging-voor-feyenoord
Als je voor Pepi ook zo’n bedrag wil neerleggen, dan al helemaal voor Seba lijkt me. Die verkoop je minstens voor het dubbele door
Gewoon kopen feyenoord de kans is groot dat hij na volgend jaar 40 + miljoen opleverd
@FTM is er een mogelijkheid dat het contract opgezegd wordt en Feyenoord Szymanski dmv een tekenbonus voor een aantal jaar vastlegd?
Hierover zal vast al eerder geschreven zijn, maar ben even niet meer precies op de hoogte.
Geloof er niet zoveel van dat Fenerbahce een serieuze concurrent is. Hebben afgelopen 8 jaar slechts 1x 8m als transfersom betaald, verder altijd minder. Spelen ook geen CL. Dat die nu opeens meer dan 10m gaan overmaken aan Dynamo Moskou zou wel een grote trendbreuk zijn en sportief ook zeker geen vooruitgang voor Seba.
Zoek eens op Youtube naar een willekeurige speler, bijna elk filmpje heeft wel een naam als "welcome to Fenerbache" of een andere Turkse club. 99 van de 100 keer is het onzin
Die komt niet meer terug. Van mij mogen ze wel Darian Males halen van Inter als vervanger.
#FTM wat zou feyenoord moeten betalen om hem definitief binnen tehengelen?
Ik gok dat dat nooit niet gaat gebeuren
Ik zie alleen maar vervelend nieuws voorbij komen. Alleen maar vertrekkende geruchten / nieuwtjes voor lage bedragen en geen inkomende transfers. Op deze manier gaan we onze titel niet prolongeren.
Gelukkig zijn dat geruchten en zeggen de feiten iets anders
PSV en Ajax gaan zich versterken hebben ook meer geld ter beschikking. Feyenoord moet het dien met buitenkansjes en aks Geertruida vertrekt na Kokcu en Seba niet terug komt dan ben ik echt bang dat we een zwakker elftal hebben. Ik hoop heel erg dat ik het mis heb en te negatief ben maar de positiviteit dat ik vaak na het kampioenschap had is (even) weg.
Vanuit zijn perspectief begrijp ik heel goed dat hij een permanente oplossing wil, net als Til vorig jaar.

Ik vrees alleen dat Feyenoord daar niet aan mee kan en gaat werken.
De eigenaren van Dinamo Moskou staan op de sanctielijst, dus daar kan je in geen geval rechtstreeks zaken mee doen.
die wil naar Fenerbache , die kunnen blijkbaar wel zaken doen met Rusland.
vraag me af hoe PSV dat met Til heeft gedaan.
Via een Duitse bank volgens mij, maar zulke vage constructies zijn nu ook helemaal plat gelegd.
Wat ik heb begrepen is dat via een derde partij gegaan, dus die hebben Til van die Russen gekocht en PSV van die derde partij.
Een discutabele manier om die embargoregels te omzeilen.
Wat ik een tijd geleden heb begrepen , wil Feyenoord dat niet.
En terecht. PSV heeft toen schandalig de regels omzeild. Schofteriger en egoïstischer dan dat wordt het niet.
Ethisch blijven handelen, staan achter wat je doet. Ik heb daar respect voor. Ook als dat betekent dat we, en ik hoop het niet, Sebas kwijt gaan raken.
Helemaal met je eens.
Het blijft erg ingewikkeld, spelers kunnen hun contract opschorten tot 30 juni 2024, eigenlijk dezelfde situatie als afgelopen seizoen.
Een andere mogelijkheid is, dat de speler zijn contract ontbindt, maar dat zal niet gratis zijn.
De spelersvakbond heeft daar vorig jaar om gevraagd, maar is niet gerealiseerd.
Seba heeft een contract tot 2026, dus ik neem aan dat Dinamo Moskou een fors prijskaartje aan dat contract heeft hangen.

De eigenaren van Dinamo Moskou staan op de sanctielijst, dus daar kan Feyenoord in ieder geval geen zaken mee doen.
Ik ben er even helemaal klaar mee... Doe maar iemand anders...
Was vorig jaar ook gewoon te wisselvallig...
Misschien een raar praatje maar Szymanski koopt zijn contract bij Moskou af en Feyenoord geeft hem tekengeld, dan ben je er toch?
Wat is in dit geval contract los koppelen? En de hele turkse voetbal media schrijft dat fenerbahce wel meteen 10m wil overmaken naar moskou. En turkije heeft minder moeite met zaken doen in rusland. Is dit niet gewoon einde verhaal?
Die kans lijkt me erg groot ja. Of de huurdeal moet juridisch nog aan te vechten zijn.
Was het bericht van gisteren de spreekwoordelijke dode mus?
@FTM Dus kunnen we ervan uitgaan dat de kans dat hij komt erg klein is? Staan er al eventuele namen van goede vervangers klaar?
.....en tot ziens!!
Graag of niet.
Het zou ons juist sieren om niet van die vage constructies te bedenken. In de gehele maatschappij worden banden met Rusland verworpen, maar omdat wij nu zelf er van kunnen 'profiteren' moeten de morele principes maar even aan de kant?
Ja, je doet net of de voetbalwereld politiek correct is......In Spanje staan er 2 clubs gezamenlijk 2 miljard in de min....die gaan ook gewoon door ( met prijzen winnen)
Nee, precies dit is dus het geval. Maar dat betekent niet dat wij dat dan ook maar moeten doen, ofwel soms?
@FTM nog steeds het gevoel dat dit geen goede transferwindow gaat worden of zijn de kaarten anders geschud momenteel?
Ja, op 3 juli. Vrij recent dus nog.
Oké, geen goed vooruitzicht jammer genoeg. Terwijl we onszelf op meerdere posities moeten versterken. Top 2 dit jaar is cruciaal.
Ben bang dat we het zelfde krijgen na het kampioenschap in 2017.maar goed laten we het afwachten.
Toen hielden we spelers te lang vast
Je had gewoon die 8 miljoen moeten overmaken
Toen hadden we spelers van 28 jaar +
Nu hebben we spelers van 22 jaar + met een gouden toekomst voor zich.....dat is een enorm verschil....transferwaarde op het veld neemt elke dag toe
@FTM, waarom laat hij z’n eigen contract niet ontbinden als dit zijn wens is en tekent hij bij Feyenoord een vast contract? Dat zou heel “gemakkelijk” moeten kunnen met de huidige UEFA regels voor Russische clubs toch?
Omdat je over tekengeld in Nederland het tarief van bijzonder beloningen betaald en het bedrag moet verdubbelen. Hierdoor zou die nog duurder moeten worden. Ik zou eerder gaan voor een optie, waarbij het geld op een geblokkeerde rekening terechtkomt. De rekening wordt gedeblokkeerd, als de er geen handel beperkingen meer zijn.
Dat snap ik wel, maar in theorie hoef je dat niet te betalen. Dat is meestal iets wat aangeboden wordt om een speler niet te laten vertellen bij z’n oude club en dan transfervrij over te nemen. Maar in dit geval is het voor Szymanski zelf ook beter om het contract te laten ontbinden.
Koopoptie lijkt verstreken. Dynamo Moskou zit inmiddels hoger in de boom.
Kom maar op met dat alternatief dan. Wel haalbaar en vergelijkbare kwaliteit?
Hoe zir dat dan met het loskoppelen? Is dat een heel lastig verhaal of een echte optie?
Lijkt mij lastig. Dinamo Moskou gaat dan voor 100% tegenwerken.
Lijkt mij ook, maar wellicht dat ze door de oorlog niet heel veel te zeggen hebben vanwege bepaalde regels.

Ik weet er het fijne niet van helaas
Szymanski of een nieuwe target?
Eén van de twee. Beiden zeer interessant. Niet in paniek raken als Szymanski niet lukt.
Maar wanneer gaan ze eens een keer toeslaan op de transfermarkt dan,pas als er iemand weggaat??
Haha thanks weer! Adem in adem uit 🤣
Misschien huur en zelfs dat is maar de vraag. Met koop lijkt me het uitermate moeilijk binnen het budget van Feyenoord om een 10 te vinden die technisch onderlegd is, veel loopvermogen heeft, goede pass en na het eerste seizoen dit soort statistieken kan overleggen, waarbij Szymanski ook nog geblesseerd was geweest. Hij was voordat hij kwam al international en een van de beste middenvelders van Rusland. Dat Kokcu en Szymanski wegvallen op het middenveld is echt een gigantische aderlating. Toch maar snel informeren naar De Ketelaere?
Blijft maar slecht nieuws komen deze transferperiode. Szymanski en zijn entourage spelen spelletjes. Hij had deze eis al veel eerder op tafel kunnen leggen. Ik vrees dat er inderdaad een club als Fenerbahçe om de hoek komt kijken die meer loon betaalt en wel in Rusland wil kopen, zoals PSV en mogelijk Ajax ook doen. Feyenoord schudt die 10 miljoen sowieso niet uit de boom. Als Feyenoord hem had willen kopen hadden ze al wel een bod neergelegd. Nu zullen ze wel of hem of een ander moeten kopen, wat ten koste gaat van het budget voor bijvoorbeeld een buitenspeler, of ze moeten een ander huren. Waarbij het maar zeer de vraag is of die ander van hetzelfde niveau is. Szymanski heeft het gewoon in elk opzicht heel goed gedaan.
Met die storm was die 10 miljoen zo uit de boom geschud…. Uit de mouw wordt lastiger…. 😎
Kom op. Gelijk doen. Dit jaar CL dan gaat hij zich zeker in de kijker spelen. Is vorig jaar heel belangrijk geweest. Ben echt fan van hem.
Gewoon die 10M op tafel leggen via een bepaalde constructie hoe psv dat destijds ook met Til heeft gedaan. Als deze jongen zich blijft ontwikkelen verkoop je hem over 1 of 2 jaar voor het drievoudige.
Vraag eens bij PSV hoe ze het bij Til gedaan hebben zou ik zeggen. 10 miljoen betalen voor een speler die meer waard is zou een no brainer moeten zijn.
@FTM met waarschijnlijk ook andere clubs op de loer. Is de verwachting dat dit goed gaat komen?
Dus het goede nieuws gisteren was een zogenaamde "dode mus"?
Ha, je was eerder met deze vraag.
Is het voor clubs uit andere competities wel mogelijk om spelers van Russische clubs aan te kopen? Of is deze regel voor elk land hetzelfde?
Wij zijn altijd het braafste jongetje van de klas. Geloof nooit dat Turkije zulke regels heeft
En er schijnt interesse voor hem vanuit Turkije te zijn?
Fijn dat toen ik dit eergisteren avond al meldde dat het toen door @ftm werd afgedaan als onjuist en leuk geprobeerd. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren, laten we hopen dat dit snel rond is
Zou mijn voorkeur ook hebben. Maar ik weet niet hoe Feyenoord hier in staat..
Kan Feyenoord dit uberhaupt voor elkaar krijgen? Of pakt een Fenerbahce en dat soort clubs hier nu poleposition?
Mot ie zelf effe naar Dinamo bellen 💯
Kan ik mij voorstellen. En we zal heus wel een uefa pot zijn waar fit in gestort kan worden . Totdat embargo is opgeheven .