szymanski-feyenoord

Nieuws

‘Szymanski wil via Feyenoord naar topcompetitie’

Dennis

Dat het Feyenoord is gelukt Sebastian Szymanski te contracteren wordt gezien als een huzarenstukje. Lange tijd werd gedacht dat de Rotterdamse club geen speler van een dergelijke categorie zou kunnen halen. Szymanski zelf ziet de overgang als ideale springplank naar een topcompetitie.

Dat de middenvelder voor een huurperiode bij Feyenoord heeft gekozen wordt ook in Polen als een verrassing gezien. Dat zegt journalist Sebastian Staszewski tegen Rijnmond Sport. Volgens de journalist kon de speler ook naar Sevilla, Hertha BSC en verschillende clubs in Engeland. “Vanuit zijn management begrijp ik dat dit een hele bewuste keuze is. Één of twee seizoenen het bij Feyenoord laten zien en dan de stap naar één van de Europese topcompetities maken. Wij zien de Nederlandse competitie als eentje waar je jezelf als speler uitstekend kan door ontwikkelen”. Als voorbeeld wordt Arkadiusz Milik genoemd. De spits mislukte in de Bundesliga bij Bayer Leverkusen maar ontwikkelde zich bij Ajax tot een topspits. Uiteindelijk vertrok Milik voor 30 miljoen euro naar Napoli in de Serie A.

Szymanski wil graag in de eredivisie spelen, mede omdat hij denkt dat zijn creatieve speelstijl goed past bij de Nederlandse competitie. Wat daarbij meespeelt is het naderende WK in Qatar. Szymanski is Pools international en moet regelmatig spelen om zijn plek in de selectie veilig te stellen. Voor spelers geldt het WK als het ultieme podium zich aan de voetbalwereld te laten zien. Polen speelt daar in Groep C tegen Argentinië, Mexico en Saoedi-Arabië. 

Delen

Reacties

@ftm Zou je in studio 1908 een update kunnen geven over Aouchiche zie hem dolgraag komen, maar weet niet of dat nog aan de orde is
Spelers die bewust Feyenoord kiezen I.p.v. grotere clubs in het buitenland. Dat hebben we al heel lang niet meer gezien
Zijn de contractvoorwaarden al afgesproken voor als de optie gelicht gaat worden? Anders krijgen we weer een Dessers verhaal
Matvienko is tegen Fortuna Sittard door z'n trainer buiten de basis 11 gehouden.

??
Wellicht omdat hij gister helemaal werd weggespeeld tegen Fortuna.
Mooie doelstelling. Dat betekent ook presteren vriend!