hartman

VK Sportphoto

Nieuws

'Tacklekoning' Hartman door bezoekers 1908.nl gekroond tot MOTM

Stan

Quilindschy Hartman is door bezoekers van 1908.nl verkozen tot man van de wedstrijd voor het uitduel met Atlético Madrid. Een dominant Feyenoord moest weliswaar een 3-2 verlies slikken in het Metropolitano, maar liet zien niet onder te doen voor de ploeg van Diego Simeone. Hartman was een van de belangrijke pijlers onder het goede spel van de Rotterdammers en liet zien ook op Champions League-niveau zijn mannetje te staan.

De 21-jarige linksback kreeg met een 8,0 het hoogste cijfer van de Feyenoord-supporters. Daarnaast vielen ook doelpuntenmaker Dávid Hancko (7,9) en Ramiz Zerrouki (7,8), die in de basis mocht beginnen tegen Atlético, in de smaak bij de bezoekers van 1908.nl.

Dat Hartman prima meekan met het niveau van het miljoenenbal blijkt ook uit de data. Volgens het voetbalstatistieken-bedrijf FBref is de vleugelverdediger uit Zwijndrecht de speler met de meeste gewonnen tackles in het huidige Champions League-seizoen. In de wedstrijden tegen Celtic en Atlético wist Hartman maar liefst acht keer een sliding te winnen. Daarmee blijft hij onder andere gevestigde namen zoals João Mário (7 - Benfica), Nicolò Barella (7 - Inter Milan) en Joshua Kimmich (5 - Bayern München), voor. 

Beoordelingen Atlético Madrid vs Feyenoord

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
6,1
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
7,3
Gernot Trauner Gernot Trauner
6,7
David Hancko David Hancko
7,9
Quilindschy Hartman Quilindschy Hartman
8,0
Mats Wieffer Mats Wieffer
7,0
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
7,8
Quinten Timber Quinten Timber
7,2
Calvin Stengs Calvin Stengs
7,4
Ayase Ueda Ayase Ueda
6,7
Igor Paixão Igor Paixão
7,5
Yankuba Minteh  Yankuba Minteh 
6,5
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
6,3
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
6,2
Alireza Jahanbakhsh Alireza Jahanbakhsh
6,1

Delen

Reacties

Deze jongen wordt wereldtop, als ie niet uitkijkt...
Trauner een 6,7 vind ik wel aan de hoge kant. Bij 2 tegengoals reageert hij te laat. Voor de rest speelde hij niet slecht, maar dat zijn wel cruciale momenten in zo'n wedstrijd.