yv20221113yv20221113a1b03607

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese over Slot: "Hij is echt een denker"

Karst

Dennis te Kloese is te gast in de podcast van De Beslissers, waar hij met Neal Petersen en Wilco van Schaik spreekt over zijn ervaringen in Mexico, zijn terugkeer naar Nederland, en zijn rol bij de topclub Feyenoord.

Te Kloese trad in januari 2022 aan als algemeen directeur van Feyenoord. De 49-jarige Bussumer vervult inmiddels ook de functie van technisch directeur in De Kuip. "Ik kreeg uit het niets een telefoontje van Toon en Sjaak. Ze waren op zoek naar een nieuwe algemeen directeur en vroegen of ik geïnteresseerd was."

Nu is Dennis te Kloese al ruim twee jaar actief voor de Stadionclub. Arne Slot zit echter al langer bij Feyenoord en begint aan zijn derde seizoen. In de eerste transferperiode bij de club werkte Slot nauw samen met toenmalig technisch directeur Frank Arnesen. Te Kloese kwam later bij Feyenoord en moest Slot nog beter leren kennen. "Vertrouwen opbouwen gaat stap voor stap. Gedurende de tijd leer je elkaar beter kennen, maar Arne en ik hebben een goede relatie waarin we niet altijd met elkaar eens zijn en openlijk onze meningen kunnen delen. De stabiliteit en rust die we samen hebben opgebouwd, willen we behouden. Ik probeer hem ruimte te geven om alles zelf in te richten en ik zal nooit zomaar een beslissing nemen waar Slot door geraakt wordt. Aan de andere kant is het bewaken van de continuïteit van de club het allerbelangrijkst."

Het is bekend dat Slot niets aan het toeval overlaat. Hij analyseert alles tot in de kleinste details. Te Kloese kijkt daar met veel bewondering naar, maar erkent tegelijkertijd dat Slot soms te ver kan gaan. "Slot is inhoudelijk heel sterk, zijn communicatievaardigheden zijn geweldig", begint Te Kloese. "Hij is echt een denker", gaat Te Kloese verder. "Soms zeg ik ook doe even rustig aan. Alles wat hem zou kunnen overkomen heeft hij al geanalyseerd en besproken. Hij is altijd goed voorbereid, maar soms gaat dat naar mijn mening te ver. Hij denkt al na over wat hij tegen een speler gaat zeggen als die hem geen speeltijd geeft, terwijl die speler nog niet eens gecontracteerd is door Feyenoord.

De podcast van FC Afkicken is begin novemer 2023 opgenomen en in maart 2024 uitgebracht. Luister de volledige podcast met Dennis te Kloese bij De Beslissers HIER.

Delen

Reacties

Goeie podcast zeker omdat je weinig hoort van te kloese. Ben nog steeds niet echt overtuigd over de aankopen maar wel duidelijk wat het plan was dat is natuurlijk perfect. En als je hem zo hoort willen ze het steeds beter doen dus aankomende zomer wordt cruciaal. Maar hoe dan ook betere inzicht over onze technische/algemeen directeur, ben benieuwd naar toekomst van feyenoord.