ProShots

Series

Feyenoord tegen Duitse clubs • Tweeluik tegen Union Berlin (2021)

Karst

Vanavond speelt Feyenoord in de Champions League tegen de regerend Duits kampioen Bayer 04 Leverkusen. Feyenoord heeft de laatste vier wedstrijden tegen Duitse tegenstanders allemaal gewonnen. In deze driedelige serie worden deze vier overwinning belicht. In het eerste deel: het tweeluik tegen Union Berlin in de Conference League 2021/'22.

Het Conference League-seizoen onder Arne Slot in het seizoen 2021/22 staat bij veel supporters nog vers in het geheugen. Feyenoord kwalificeerde zich via FC Drita, FC Luzern en IF Elfsborg voor de groepsfase van het gloednieuwe toernooi. In de groepsfase kreeg de ploeg van Arne Slot Maccabi Haifa, Slavia Praag én het duitse Union Berlin als tegenstanders toegewezen.

Feyenoord - Union Berlin • [21 oktober 2021]
In speelronde 3 van de Conference League-groepsfase nam Feyenoord het in eigen huis op tegen Union Berlin. Het beloofde een eenvoudige avond te worden. De Rotterdammers boekten voor de vijfde keer op rij een Europese thuisoverwinning. De ploeg van trainer Arne Slot begon net als tegen Slavia Praag uitstekend aan de wedstrijd en keken al snel tegen een 2-0 voorsprong aan dankzij doelpunten van Alireza Jahanbakhsh en Bryan Linssen. Ook toen viel het tegendoelpunt in de eerste helft weer uit een standaardsituatie, maar de tweede helft zakte de ploeg dit keer niet terug en bleef het goed voetballen. Uiteindelijk tikte Luis Sinisterra de verlossende 3-1 binnen. Feyenoord stond na drie wedstrijden met zeven punten bovenaan in de poule.

Union Berlin - Feyenoord • [4 november 2021]
Op misschien wel de natste dag ooit gemeten in Berlijn wist Feyenoord met 1-2 te winnen van Union Berlin, dankzij een enorme blunder van keeper Andreas Luthe en twee Berlijnse rode kaarten. De Rotterdammers stonden na vier wedstrijden op tien punten en waren zo goed als zeker van overwintering in Europa.

Net als vandaag tegen Bayer Leverkusen, werd er in de Duitse kranten gewaarschuwd voor de Feyenoord-supporters, en was er 'Hooligan-alarm' in Berlijn. Meer dan 5000 supporters waren aanwezig in de Duitse hoofdstad om de ploeg van Arne Slot te steunen.

Feyenoord kwam in de vijftiende minuut op 0-1 voorsprong tegen Union Berlin dankzij een doelpunt van Luis Sinisterra, die eerder ook al had gescoord in het thuisduel tegen de Duitsers. Vlak voor rust maakte Union Berlin gelijk via aanvoerder Christopher Trimmel, die knap raak schoot vanaf buiten de zestien. Na rust trok Feyenoord het duel naar zich toe, met als hoogtepunt 'Mr. Conference League', beter bekend als Cyriel Dessers, die in de 72e minuut de winnende goal scoorde.

In het nat, natter, natst uitvak in Berlijn was er genoeg pyro!