toure

VK Sportphoto

Nieuws

Tidjany Touré: "Hoop dat ik volgend seizoen bij Feyenoord speel"

Stan

Tidjany Touré hoopt volgend seizoen op een kans bij Feyenoord. De Fransman, die in de zomer van 2022 werd overgenomen van PSG, wordt sinds de winter verhuurd aan FC Dordrecht en maakt daar een leerzame periode door. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de 20-jarige buitenspeler over zijn huurperiode. 

"Hoewel we met FC Dordrecht veel meer verloren hebben dan gewonnen, ben ik tot nu toe blij geweest met mijn verhuurperiode", zegt Touré over zijn tijd in Dordrecht. "Dit was goed voor mijn carrière. Ik heb veel kunnen spelen en kunnen leren. Sowieso dit seizoen, het eerste jaar dat ik los was van mijn familie en voor mezelf moest zorgen. Dat was in het begin best moeilijk. Leren koken, een eigen leven leiden en ook nog eens bij een andere club belanden."

De Franse buitenspeler komt sinds de winterstop op huurbasis uit voor de Schapenkoppen, en is de vervanger van Aliou Baldé. De Senegalees, die eveneens door Feyenoord werd verhuurd, vertrok tussentijds naar het Zwitserse FC Lausanne. "Dat ik na Aliou kwam, die het zo goed had gedaan bij FC Dordrecht, heb ik niet als een druk ervaren. Ik ben ook een ander type speler, met andere kwaliteiten. Hij had acht keer gescoord tijdens zijn verblijf hier, maar toen draaide FC Dordrecht ook beter. Ik sta nu op vijf doelpunten, maar ben vooral blij met de speeltijd die ik gekregen heb."

Touré maakt bij zijn komst aan de Krommedijk gelijk indruk: In zijn eerste wedstrijd tegen FC Eindhoven scoort hij gelijk twee keer. "Nog steeds het mooiste moment van mijn verblijf hier, een beter begin had ik me niet kunnen wensen."

Waar de leerzame huurperiode hem gaat brengen durft de vleugelspeler nog niet te zeggen. "Ik heb de afgelopen maanden veel geleerd, vooral dat ik altijd gefocust moet blijven en me niet van de wijs moet laten brengen. Ik ben hier absoluut een betere speler geworden, in een competitie met veel jonge spelers die echt wat kunnen leren op dit niveau. Waar ik volgend seizoen speel? Dat is nog onduidelijk. Natuurlijk hoop ik bij Feyenoord, maar dat kan ook elders."

Michele Santoni, trainer van FC Dordrecht, is in ieder geval te spreken over de prestaties van de Feyenoord-huurling. "Zeker over zijn houding, zijn manier van werken en de instelling om beter te worden. Maar ik zie ook dingen die hij beter kan doen. Maar nadat hij een lange periode niet gevoetbald had en onduidelijk was wat zijn werkelijke kwaliteiten waren, heeft hij zich goed gemanifesteerd." De oefenmeester weet dat ze Touré bij Feyenoord in de gaten houden. "Met Mark Ruijl (hoofdscout bij Feyenoord) heb ik regelmatig contact gehad over zijn voortgang."

Delen

Reacties

@FTM wat buitenspelen betreft, is summerville of amad diallo een optie?
Hoop het niet. Laten we in Zuid Amerika nog zo een gretige speler scouten.
Ben blij met progressie van Paixao en Gimenez!