Bevestigd
Ronald Koeman - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Timber verdient eerste uitverkiezing in Oranje-selectie

Stan

Quinten Timber is voor het eerst in zijn carrière geselecteerd voor het Nederlands Elftal. De middenvelder, die dit seizoen uitgroeide tot een van de sterkhouders in De Kuip, is naast Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman de vierde Feyenoorder in de selectie van Ronald Koeman. Oranje werkt komende interlandperiode met twee oefenduels toe naar het EK van aanstaande zomer. 

Door zijn overtuigende prestaties in het shirt van Feyenoord debuteerde Timber begin maart al in de voorselectie van Oranje. Zoals Koeman tijdens de laatste interlandbreak voor de jaarwisseling, toen Timber buiten de boot viel, echter al aangaf: "We hebben veel concurrentie op die positie." Maar nadat de middenvelder van de Rotterdammers zijn spel ook naar de winterstop wist te voorzetten, kon de bondscoach ditmaal niet meer om zijn naam heen. 

Naast Timber behoren ook zijn teamgenoten Mats Wieffer (7 interlands), Lutsharel Geertruida (6 interlands) en Quilindschy Hartman (4 interlands) tot het Nederlandse keurkorps. De drie lijken inmiddels vaste klant bij Koeman en zullen normalerwijs ook tijdens het Europees Kampioenschap in Duitsland van de partij zijn. Calvin Stengs en Justin Bijlow, die in eerdere stadiums ook tot de selectie van de oud-trainer van Feyenoord behoorden, ontbreken vanwege blessureleed. Het tweetal wordt na de interlandperiode terugverwacht. 

Komende interlandperiode staan er voor het Nederlands Elftal twee duels op het programma. In aanloop naar het EK 2024 wordt op vrijdag 22 maart eerst gespeeld tegen Schotland, waarna Oranje op dinsdag 26 maart in en tegen Duitsland alvast prepareert voor komende zomer. Onze oosterburen zijn tijdens het toernooi namelijk het gastland. 

Naast de uitverkiezing van vier spelers uit het team van Arne Slot, keert ook oud-Feyenoorder Georgino Wijnaldum (Al-Ettifaq) terug in de selectie.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Weer een topper van ons in Oranje……
Volledig terecht, dit seizoen gewoon onze meest stabiele speler en beste middenvelder (om het even met Wieffer dan).
7 die op valkenoord hebben gespeeld.
Ik tel er 6? Aké, Geertruida, Hartman, De Vrij, Timber en Gini.

Mis ik iemand?
Stengs niet? Scoorde toch een hattrick??
Ahh jammer. Ik dacht dat het wel meeviel met zijn blessure, maar hij gaat blijkbaar het ek missen
Als het goed is wordt hij na de oefenwedstrijden van het nederlands elftal terug verwacht.
Dik verdiend voor die jongen.4 feyenoorders bij de selectie is ook wel eens anders geweest lekker hoor
Gefeliciteerd timber succes bij oranje.
Terecht. En goed voor de marktwaarde dus goed voor hem en voor de club.
Gefeliciteerd Quinten ! 🙌🏼
Zelf afgedwongen…
Succes bij Oranje !