timber jahanbakhsh

VK Sportphoto

Nieuws

Timber: "Vertrouwen blijven houden is de basis voor alles"

Van de redactie

Quinten Timber kijkt uit naar het treffen in de UEFA Europa League komende februari tegen AS Roma. In gesprek met De Telegraaf blikt de middenvelder van Feyenoord terug op de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Een jaar waarin Timber een flinke ontwikkeling doormaakte in het shirt van de Rotterdammers.

Met tevredenheid kijkt hij terug op het afgelopen jaar. "Het is een heel mooi jaar geweest. Kampioen worden is prachtig om mee te maken. Ik had het al een aantal keren gezien bij Jurriën met Ajax. Maar het is natuurlijk geweldig om het zelf te beleven. Het is bijna verslavend", aldus Timber. Al wordt de titel prolongeren nog een hele klus. "Ik denk dat we qua voetbal beter zijn geworden, maar we zijn niet top aan het seizoen begonnen met twee gelijke spelen, terwijl je met PSV een concurrent hebt die geen punten verliest. Daardoor is de uitdaging voor de tweede seizoenshelft des te groter. PSV doet het heel goed, maar wij moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken en zorgen dat we zelf onze wedstrijden winnen. De lessen die we geleerd hebben in de Champions League moeten we meenemen en dan heb ik er vertrouwen in dat we er een mooie tweede seizoenshelft van kunnen maken."

De 22-jarige Timber maakte in de zomer van 2022 de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord nadat hij in 2014 de overstap maakte van Varkenoord naar Ajax, samen met zijn broer Jurriën. Vier jaar geleden tijdens een winters trainingskamp in Qatar maakte de broers voor het eerst deel uit van de eerste selectie. De middenvelder is trots op de ontwikkeling van de afgelopen vier jaar. "Ik denk dat het goed heeft uitgepakt dat ik naar FC Utrecht ben gegaan om meer te gaan spelen. Het is zeker niet zo dat het de afgelopen jaren alleen maar in een rechte lijn omhoog is gegaan. Er zijn ups en downs geweest. Maar ik ben altijd hard blijven werken en vertrouwen blijven houden en dat is de basis voor alles."

Timber is bezig aan een sterk seizoen bij de Rotterdamse club. Met zes goals en zeven assists heeft de middenvelder halverwege een veel productiever seizoen dan zijn vorige jaren. "Ik ben natuurlijk weer een jaar verder, heb me doorontwikkeld door hard te trainen en veel bijgeleerd. Vorig seizoen heb ik ook wat blessures gehad. Ik zit nu anderhalf jaar bij Feyenoord en je voelt dat je beter wordt. Arne Slot is een trainer die echt bezig is met het beter maken van spelers. Dat gaat soms om kleine dingen. Elk procent helpt om beter te worden."

Wederom neemt de ploeg van Arne Slot het op in de UEFA Europa League tegen het Italiaanse AS Roma. "Het heeft de club natuurlijk wel pijn gedaan, die uitschakeling en verloren finale. Het zijn uitdagende wedstrijden tegen een sterk team met een heel goede coach. Het worden voor mij de eerste wedstrijden tegen AS Roma, want vorig jaar was ik geblesseerd aan mijn knie. Ik kijk er naar uit."

Ook het Europees kampioenschap in Duitsland komende zomer met het Nederlands Elftal is nog niet uit zicht voor de 22-jarige middenvelder van Feyenoord. Bondscoach Ronald Koeman gaf recentelijk nog aan dat Timber er dicht tegenaan zit. "Dat hij dat zei, gaf me wel een boost. Ik moet me blijven ontwikkelen en nog beter worden. Uiteindelijk moet ik ervoor zorgen dat de bondscoach niet om me heen kan. Van kleins af aan dromen Jurriën en ik ervan om samen in het Nederlands elftal te staan. Het zou heel mooi zijn als dat ooit gaat gebeuren. Dat is een mooi doel."

Delen

Reacties

Nog geen reacties