johan-cruijff-schaal-2

Series

Trophy Day • Feyenoord wint Johan Cruijff Schaal in hol van de leeuw (1999)

Dennis

8 AUGUSTUS 1999. Feyenoord wint de Johan Cruijff Schaal in een onderlinge ontmoeting met aartsrivaal Ajax. De wedstrijd tussen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar Ajax eindigt in 3-2, waarna de Rotterdammers in de Johan Cruijff Arena de trofee mogen tonen aan het meegereisde Legioen. 

Feyenoord schiet uit de startblokken voor de volgepakte tribunes in Amsterdam. Na een kwartier staat het 2-0 door goals van Jon Dahl Tomasson en Bonaventure Kalou. De Rotterdammers drukken echter niet door en laten Ajax vlak voor rust terugkomen via Richard Knopper. Direct na rust wordt het zelfs 2-2 na een goal van Jesper Grønkjær. Toch trekken de Rotterdammers aan het langste eind. Een ziedende vrije trap van Patrick Paauwe zorgt ervoor dat Feyenoord de seizoenouverture winnend afsluit en in het hol van de leeuw de schaal in de lucht mag steken.

Feyenoord: Jerzy Dudek, Ulrich van Gobbel, Bert Konterman, Patrick Paauwe, Tomasz Rząsa, Christian Gyan, Jan de Visser, Jon Dahl Tomasson, Bonaventure Kalou, Julio Cruz, Peter van Vossen.

Ajax: Fred Grim, John Nieuwenburg, Jan van Halst, Frank Verlaat, Mitchell Pique, Richard Knopper, Aron Winter, Richard Witschge, Brian Laudrup, Nikos Machlas, Jesper Grønkjær.

johan-cruijff-schaal

Delen