johan-cruijff-schaal-2017

VK Sportphoto

Fotoverslagen

Trophy Day • Landskampioen Feyenoord wint Johan Cruijff Schaal (2017)

Dennis

5 AUGUSTUS 2017. Voorafgaand aan het seizoen 2017/2018 is De Kuip het strijdtoneel voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Het duel tussen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse eindigt in 1-1, waarna de Rotterdammers in de strafschoppenserie beslag weten te leggen op de eerste prijs van het seizoen. 

Brad Jones vervuld deze dag een hoofdrol bij Feyenoord. In de beslissende penaltyreeks stopt de Australische goalie twee strafschoppen van Vitesse.  

Foto's: VK Sportphoto

publiek-cruijff-schaal-2
Een uitverkochte Kuip zit klaar om landskampioen Feyenoord te zien strijden om de Johan Cruijff Schaal.
elftal-foto
Feyenoord van links naar rechts: Nicolas Jørgenson, Eric Botteghin, Brad Jones, Jan-Arie van der Heijden, Kevin Diks, Karim El Ahmadi, Steven Berghuis, Jens Toornstra, Jean-Paul Boëtius, Ridgeciano Haps, Tonny Vilhena.
dirk-kuyt
Dirk Kuyt is ook aanwezig en wordt toegezongen. Kuyt schoot Feyenoord vorig seizoen met een hattrick naar de landstitel in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo. Het was zijn laatste wedstrijd als profvoetballer.
jens-toornstra
De Kuip mag al vroeg juichen. Na een voorzet van Jean-Paul Boëtius schiet Jens Toornstra met een droge knal de 1-0 tegen de touwen.
jens-toornstra-2
Op weg naar weer een cup.
nicolas-jorgenson-2
De eerste helft gaat gelijk op, waarbij Feyenoord vlak voor rust ontsnapt als Bryan Linssen de onderkant van de lat raakt. Vrij snel na rust lijkt Nicolas Jørgenson voor de beslissing te zorgen. Na grabbelwerk van Remco Pasveer scoort de Deen 2-0.
vitesse-en-makkelie
Vitesse protesteert echter hevig bij scheidsrechter Danny Makkelie. Voorafgaand aan de goal zou Vitesse een penalty zijn onthouden na een overtreding van El Ahmadi.
nicolas-jorgenson-3
Terwijl Feyenoord feest viert wordt Makkelie door de VAR naar de zijlijn geroepen. Uitkomst: de goal gaat niet door en een strafschop voor Vitesse, die door Alexander Büttner feilloos wordt benut: 1-1.
brad-jones-2
In de reguliere speeltijd wordt vervolgens niet meer gescoort, waarna een strafschoppenserie de beslissing moet brengen. Brad Jones wordt daarin de held door de penalties van Matavẑ en Rashica te stoppen.
nicolas-jorgenson
Toornstra, Van der Heijden en Boëtius scoren wel, waarna Jørgenson de beslissende naar binnen mag schuiven.
juichen
De Deen blijft koel en bezorgt Feyenoord de winst.
winnaar-johan-cruijff-schaal-2
Feyenoord wint de Johan Cruijff Schaal.
publiek-cruijff-schaal
Feest in De Kuip!
winnaar-johan-cruijff-schaal
Voor de geschiedenisboeken.
brad-jones
Penalty-held Brad Jones toont de trofee.

Delen

Reacties

Verleden tijd, ga in de huidige tijd leven
Dit is nou echt weer een sneer naar de directie.
Wat is dit voor idioterie om dit nu juistste plaatsen terwijl je net de wedstrijd verloren hebt!
Inderdaad grote flauwekul nieuwswaarde is 0 .Zout in de wonden . Snap net als Peetje er geen donder van .
Hier sluit ik me volledig bij aan. Misleidend zelfs.