cor-van-der-gijp5e778781e5ad0

goudsdagblad.nl | Cor van der Gijp (midden) met links Coen Moulijn en Pauke Meijers. En rechts van hem: Henk Schouten en Kees Rijvers.

Nieuws

Topscorer aller tijden Feyenoord overleden

FeyenoordTM

Cor van der Gijp is niet meer. Daar maakt het Gouds Dagblad zaterdagmorgen melding van.

In het bijzijn van zijn beide zonen is Feyenoords topsorer aller tijden overleden: Cor van der Gijp. Hij verbleef al enige jaren in een verpleeghuis in Dordrecht en was een korte periode ziek.

In zijn jeugdjaren speelde Van der Gijp bij Emma uit Dordrecht. In de zomer van 1955 kwam hij voor een transfersom van 18.000 gulden over naar Feyenoord.

In januari 1956 maakte hij zijn debuut in de punt van de aanval voor de Rotterdammers. Samen met Henk Schouten en Coen Moulijn groeiden het aanvalstrio uit tot een gewaardeerd drietal. 

Van der Gijp - de oom van René van der Gijp - scoorde in totaal 177 doelpunten voor Feyenoord en kwam tot 16 caps voor het Nederlands elftal.

Later werd Van der Gijp trainer bij enkele regionale amateurclubs en ook Veendam, waar onder andere Johan Derksen speelde. Later werd Van der Gijp technich manager van Feyenoord in de periode van Hans Kraay (1989). Ook bekleedde Van der Gijp functies bij FC Dordrecht, DS'79 en Eindhoven. 

Cor van der Gijp wordt in besloten kring gecremeerd. 

Delen

Reacties

Kon met een brede grijns vertellen dat hij Coen Moulijn groot gemaakt heeft door diens matige voorzetten toch nog tot doelpunten te promoveren. ;-) Rust zacht, meneer Van der Gijp.
RIP Cor 🌹
YNWA 🔴⚪️⚫️
RIP Cor 🌹
YNWA 🔴⚪️⚫️
Weer een oude held die ons helaas ontvallen is. Rust zacht Cor