jessica-torny

Vrouwen

Torny blij met winst: "We krabbelen langzaam uit het dal omhoog"

Dennis

Feyenoord V1 won gisteren in een spannende stadsderby met 2-1 van Excelsior. De ploeg van Jessica Torny was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg, maar had het nog knap lastig met de Kralingse formatie.

“Achteraf was het goed dat we vroeg op voorsprong kwamen”, zo zegt Torny tegenover Feyenoord Media. “De eerste helft ware we beter dan Excelsior, maar we maken het onszelf alleen moeilijk door een te laag baltempo. Daardoor word je eigenlijk een beetje in slaap gesust. Zij doen dan niet veel en loeren op die ene bal om je in de counter te pakken. In de rust hebben we daar iets over gezegd.”

De tweede helft gaf volgens de Feyenoordtrainer echter een ander beeld. “Dan juist de rust bewaren en de bal rond laten gaan. Wij gingen alleen mee in de hectiek van Excelsior en dan maak je het jezelf erg lastig”. In de slotfase onderscheidde Feyenoordgoalie Oliwia Szymczak zich met twee knappe reddingen op schoten van Excelsior. Torny was na afloop dan ook trots op de vervanger van de geblesseerde eerste doelvrouw Jacintha Weimar. “Olivia heeft fantastisch staan keepen. Hoe ze die ene bal eruit hield weet ik niet, maar die telde ik al. Dat was superknap.”

Door de winst neemt de ploeg verder afstand van de onderste plaatsen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De weg naar boven lijkt te zijn ingeslagen, zo ziet ook Torny. “Mooi dat we weer gewonnen hebben en in een positieven flow zitten. We krabbelen langzaam uit het dal omhoog. Op naar de volgende wedstrijd, tegen PEC.”

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Nog geen reacties