Primeur Bevestigd
Transfermarkt TN

Transfers

Transfermarkt update • Timber en Beelen grootste stijgers; Gimenez daalt

Stan

De beheerders van het toonaangevende datamedium Transfermarkt voeren vrijdagmiddag een update door van de ingeschatte spelersmarktwaarden in de Eredivisie aan het einde van het seizoen. Bij de beoordeling is ook de waarde van Feyenoord opnieuw onder de loep genomen. 1908.nl presenteert hierbij alvast de nieuwe waardes van de Feyenoord-selectie.

Feyenoord kan in de handen wrijven met een aantal gestegen transferwaardes bij de nieuwe update. De grootste stijgers zijn Quinten Timber en Thomas Beelen, terwijl ook de seizoenen van Mats Wieffer, Igor Paixão en Yankuba Minteh beloond worden. Het laat zien dat de Rotterdammers over een aantal jonge spelers beschikken die zich ontwikkelen en steeds een hogere waarde gaan vertegenwoordigen op het veld. 

Tegenover de stijgers staan ook een aantal selectiespelers die zijn gedaald in waarde. Gernot Trauner en Alireza Jahanbakhsh behoren tot de meer ervaren spelers en kampte het afgelopen seizoen veel met blessureleed, waardoor een lagere waarde voor beiden niet onlogisch is. Daarbij moeten ook Ramiz Zerrouki, Ondřej Lingr, Thomas van den Belt en vooral Santiago Gimenez flink inleveren op hun waarde. De vormdip die de Mexicaanse spits in de tweede seizoenshelft beleefde heeft zijn transferwaarde dus wel degelijk aangetast.  

In totaal bedraagt de Feyenoord-selectie na de nieuwe update een waarde van 325.950.000 euro. Daarmee kunnen de Rotterdammers een stijging van bijna 13 miljoen overleggen ten opzichte van de oude selectiewaarde van 313.350.000 euro

Speler Huidige waare in miljoenen (€) Nieuwe ingeschatte waarde in miljoenen (€)
Justin Bijlow 13 13
Timon Wellenreuther 6 7
Mikki van Sas 0.4 0.4
Kostas Lamprou 0.35 0.35
Dávid Hancko 35 35
Gernot Trauner 4.5 3.5
Thomas Beelen 7 12
Quilindschy Hartman 23 23
Marcos López 3 3
Lutsharel Geertruida 32 32
Bart Nieuwkoop 4 4
Givairo Read 0.8 0.8
Mats Wieffer 27 30
Ramiz Zerrouki 10 9
Gjivaj Zechiël 0.6 0.6
Quinten Timber 22 28
Antoni Milambo 6 6
Thomas van den Belt 2 1.8
Calvin Stengs 15 15
Ondřej Lingr 4 3.5
Igor Paixão 12 14
Luka Ivanusec 12 12
Leo Sauer 5 5
Yankuba Minteh 12 16
Alireza Jahanbakhsh 3.7 3
Santiago Gimenez 45 40
Ayase Ueda 8 8

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Off topic,

Sinds de app en de reclame banners en het verspringen van het scherm komen reacties onder berichten te staan waar ik niet op reply. Dan krijg je rare discussies 🤨

Ook als je in een artikel zit, je scherm horizontaal draait verspringt het scherm weer naar de home pagina.
nee maak er maar 50 van, net met een paar jaar verlengd
Beelen, Wieffer en Timber hebben ons in totaal €10,5 miljoen gekost en zijn nu met z’n drieën €70 miljoen waard. Prima zaken gedaan 🤑
Helaas ook een paar die wat minder gestegen zijn, al zal dat altijd zo zijn bij een selectie van 25 tot 30 spelers
Snap niet waarom Minteh (niet van ons) en Ali (geen transfersom mogelijk want einde contract) erin staan. Kan iemand mij dat uitleggen?
Huidige jaargang is nog gewoon bezig, dus zijn ze op dit moment onderdeel van de selectie
Maar de lijst gaat toch over transferwaarde? Die is 0 bij beide genoemde spelers. Voor Feyenoord althans, in het geval van Minteh
De lijst laat de transferwaarde van een speler niet zien, niet de waarde voor de club
Volgens mij is 1908 vrij om te vermelden of weg te laten wie ze willen. Met jouw theorie zouden ze Slory ook moeten vermelden, want in wedstrijdselectie gezeten tegen Groningen.
Ik heb geen theorie, ik vraag alleen waarom spelers zonder transferwaarde met een bepaald bedrag (hoger dan 0€) op een transferwaardelijst staan. Het is ook niets tegen 1908, het staat ze inderdaad vrij op te schrijven wat ze willen
Mij reactie hierboven was een reactie op Mitchell in het stuk hieronder over Gijs Smal, foutje. Dus ik snap dat je geen theorie hebt 😆
Uiteindelijk is het aan 1908 om de feitelijke transferwaarde van de huidige selectie weer te geven en of je het nou wilt of niet; dat is precies wat ze hierboven doen
Bericht hierboven kan als niet verzonden worden beschouwd 🥸
Omdat het (huur)contract van hen tot 30-6 loopt
Ja, Transfermarkt moet eens een aparte getal voor echt eigen spelers erbij zetten. PSV heeft voor ongeveer 50 miljoen aan huurspelers in de selectie bijvoorbeeld.
Waarom staat Gijs Smal er niet bij?
Geen lid van de selectie in de huidige jaargang
Dat snap ik, maar lijkt mij meer relevant dan een Minteh.
Volgens mij is 1908 vrij om te vermelden of weg te laten wie ze willen. Met jouw theorie zouden ze Slory ook moeten vermelden, want in wedstrijdselectie gezeten tegen Groningen.
Ik ben benieuwd wat we over gaan houden van deze selectie. Als we 7 nieuwe spelers moeten gaan inpassen, kan het wel ff gaan duren voordat het weer lekker loopt. Als ik zie wat we dan aan kwaliteit overhouden, kunnen we ons weinig misperen veroorloven met de komende aankopen. Daarom kan ik me moeilijk voorstellen, dat we al onze basisspelers waar interesse voor is, ook daadwerkelijk laten gaan.
Daarom zijn ze ook relatief vroeg begonnen met de selectie samenstellen
Uiteindelijk zullen we al rond of in Augustus zitten voordat echt alles rond is. Bij mij leeft het idee dat als we 2 sleutelspelers kunnen houden, uit het rijtje Hancko, Geertruida, Wieffer, Timber, en Giménez. We straks iig al een redelijk geraamte hebben staan, als je Stengs er ook bijrekend. Als we ze allemaal tegelijk wegdoen, moeten we ook niet gaan klagen als het straks even tegen zit.
Ik denk uit dat Rijtje dat Geertruida de enige is die echt weg moet. De rest lig nog redelijk lang vast en kunnen nog meer waard worden, Gimenez zie ik zelf graag vertrekken, nu hij veel waarde vertegenwoordigd.
Laten we hopen dat dit de insteek is. Dan komt het wel goed.
Ik heb een schema gemaakt van interessante vervangers voor vertrekkende basisspelers. Grotendeels gejat van de aanbevelingen van 1908 en de connecties van Priske. Gewoon voor de leuk 😉 Bij LCV heb ik een extra speler gezet omdat Feyenoord geen 2 linksbenige LCV's heeft.
Bijlow: Vaessen (RKC, transfervrij) of Olij (Sparta)
Geertruida: Jelert (FC Kopenhagen, 5 miljoen)
Trauner: Simic (AC Milan, 5 miljoen)
Hancko: Krejci (Sparta Praag, 6 miljoen) en Koulierakis (PAOK, 6 miljoen)
Hartman: Wdowik (Bialystok, 3 miljoen)
Wieffer: Marcel Ruiz (Toluca, 6 miljoen)
Timber: Evander (Portland, 8 miljoen)
Stengs: Puertas (Union SG, 11 miljoen)
Paixao: Schelderup (Benfica, 9 miljoen)
Gimenez: Gondou (Argentinos, 8 miljoen)
Minteh: Isaksen (Lazio 12 miljoen) of Hutchinson (Chelsea 7 miljoen)
Wordt vreemdelingenlegioen zo. Zijn daar echt geen NL opties voor?
Ik ben in principe ook voor een Nederlandse kern. Maar ik zie momenteel niet zoveel goede en haalbare Nederlandse opties die direct in de basis kunnen. Danjuma misschien voor Paixao? Spelers als De Vrij, Wijnaldum en Depay lijken me moeilijk haalbaar en ook niet perse logische aankopen. De Vrij zou de ontwikkeling van Beelen in de weg staan en mijn voorkeur zou niet uitgaan naar twee rechtspoten centraal achterin. Maar dat zou wel kunnen als hij daar open voor staat. Depay en Wijnaldum zijn voortdurend geblesseerd. Dan heb je nog spelers als Dallinga, Summerville en Struijk die waarschijnlijk al te duur zijn. Sandler is goed, maar heeft wel een geschiedenis met blessures. Weet iemand nog goede en haalbare Nederlandse opties die direct in de basis kunnen?
De Roon een optie als Wieffer vertrekt?
Dat zou inderdaad kunnen. Hij heeft veel ervaring op hoog niveau en is bijna nooit geblesseerd, behalve nu dan 😉 Persoonlijk heb ik wel liever een speler met een betere pass.
Lazio wil Isaksen toch ruilen tegren Stengs??
Dat is een gerucht. Met ruil heeft Feyenoord wel een goede buitenspeler, maar geen fatsoenlijke nummer 10. Ik zou Stengs proberen te houden gezien dat er waarschijnlijk al veel spelers weggaan. Koop of huur met optie tot koop lijkt me logischer dan ruilen. Priske heeft met Isaksen gewerkt en die heeft daar niet een heel goed seizoen gehad. Gezien de eerdere belangstelling zou het niet gek zijn als Feyenoord weer een hengeltje uitwerpt als Priske komt.
Hutch was meer denk. Isakson zou super zijn
Leuk uitgezocht, maar zitten een aantal onhaalbare spelers tussen, maar wel een aantal interessante. Al mis ik wel een aantal namen die aan ons gelinkt worden.
Lingr 500k gedaald in marktwaarde. Dat moet dus ook nog even een rood cijfertje worden ; )
Voor de rest weer een top overzicht en ik denk ook niks te klagen als ik het zo zie!
Wellenreuter had best hoger gemogen. Paixão ook, verder logisch lijkt me que leeftijd Trauner en Alireza.

Gimenez ook te begrijpen. Valt me nog mee.
Minthe heeft voor ons totaal geen waarde. Die is zo weg zonder een cent. Raar om die er bij te zetten.
Verbaas je niet als Newcastle bereid is hem te verkopen. Of wij de portemonnee hebben voor een dergelijk bedrag is een ander verhaal. Maar t ligt aan ons of het interessant is.
Zou me niks verbazen als er een club zich van de zomer voor Paixao meld voor een bedrag tussen de 15 en 20M.
Ik mag toch hopen dat ze voor deze bedragen niet meer weg mogen. Dus Igor iets hoger vind ik ook normaal.
Weer ruim 13 miljoen gestegen. En dat zelfs zonder Hartman i.v.m. z'n blessure. Mooie stijging dus!
Deze lijst houdt geen rekening met blessures, Hartman staat er ook gewoon bij.
Dat is juist precies wat ik bedoel. Hartman is niet gestegen i.v.m. zijn blessure, maar zou dat normaal gesproken natuurlijk wel hebben gedaan.
Terwijl ik zei: ‘Deze lijst houdt geen rekening met blessures’. Oftewel, dit is Hartman’s waarde die hij dus ook zonder blessure zou hebben gehad….
Gister juist bevestigd door @Bombarda dat ze geen transferwaardes veranderen bij langdurige blessures van een speler
Wie vertrouw je nou meer, ik of Bombarda 😦(ik zou voor Bombarda kiezen 😉)
@Kuipvrees haha, blij dat we het toch nog eens zijn geworden in dat geval! :)