huurlingen

Nieuws

Transferzomer • Dit is het huurlingenleger van Feyenoord

Van de redactie

Feyenoord zal op korte termijn duidelijkheid verschaffen aan de spelers die het afgelopen seizoen werden verhuurd. Aangezien de club met een belofte-elftal ontbreekt in de Keuken Kampioen Divisie, heeft het aardig wat talentvolle spelers onder contract die vlieguren hebben gemaakt bij andere betaald voetbalclubs. Zij keren na het seizoen terug in de Kuip, al zal er niet voor iedereen plaats zijn in het keurkorps van trainer Robin van Persie. 

Voor zestien spelers dient voor volgend seizoen een nieuwe invulling te worden gevonden. Van Persie streeft ernaar om iedereen nog voor de zomervakantie van duidelijkheid te voorzien en wil voorkomen dat hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met overtollige spelers op het trainingsveld staat. “Of het nou een positief of een minder positief bericht is: beter heb je nu al duidelijkheid, dan straks ergens een keer als we al een maand bezig zijn”, zo vertelde de trainer onlangs. Naar verwachting maken slechts twee spelers echt kans op een verblijf in Rotterdam-Zuid. Voor de andere spelers wacht een nieuwe verhuurperiode, dan wel een vertrek bij een goed aanbod. 1908.nl zette het huurlingenleger van Feyenoord op een rij.

1. Marcus Pedersen (Torino)
De rechtsback werd met Feyenoord in 2023 landskampioen en is inmiddels definitief vertrokken. Torino huurde de 24-jarige Noor afgelopen seizoen met een verplichte koopoptie zodra de Italiaanse club zich zou handhaven in de Serie A. De tweede club van Turijn speelde zich inmiddels keurig veilig in de middenmoot en neemt Pedersen volgens afspraak over voor 3,5 miljoen euro. Daarmee is hij de eerste huurling over wie duidelijkheid bestaat.

2. Gjivai Zechiël (Sparta)
In de eerste seizoenshelft stond hij nog regelmatig in de basiself van Feyenoord, maar toch vertrok de 20-jarige middenvelder afgelopen winter naar stadsgenoot Sparta. Op het Kasteel ontwikkelde hij zich tot onbetwiste basisspeler en viel hij wekelijks op. In de laatste competitieronde liet hij de Feyenoordsupporters schrikken door te scoren tegen PSV, waardoor Ajax zich heel even virtueel kampioen waande. Gelukkig bleef zijn kwalitatieve vlaag van verstandsverbijstering zonder gevolgen. Een terugkeer in de Kuip behoort wellicht tot de mogelijkheden, al lijkt een nieuwe verhuurperiode logischer gezien de moordende concurrentie op het middenveld van Feyenoord.

3. Leo Sauer (NAC Breda)
De 19-jarige Slowaak zal zich in de Kuip melden met de ambitie om te blijven en niet meteen weer te worden verhuurd. De linkerspits is wekelijks een van de uitblinkers bij NAC en zal achter Igor Paixão jacht willen maken op speelminuten. Zijn sterke ontwikkeling in Breda is door Feyenoord met grote interesse gevolgd.

4. Marcos López (FC Kopenhagen)
Rondom López is Feyenoord vooral geïnteresseerd of hij in Kopenhagen mag blijven. De Peruaan stond aan het begin van het seizoen in Eindhoven nog met de Johan Cruijff Schaal in zijn handen, maar vertrok daarna snel naar Denemarken. Bij FC Kopenhagen groeide hij uit tot basisspeler en strijdt hij om de landstitel. Bovendien heeft de club een optie tot koop bedongen op de 25-jarige linksback, die nog een jaar onder contract staat bij Feyenoord. De verwachting is dat hij in de Deense hoofdstad blijft. Met Quilindschy Hartman en Gijs Smal in de selectie is er voor López weinig perspectief in de Kuip.  

5. Neraysho Kasanwirjo (Rangers FC)
Kasanwirjo stond eveneens aan het begin van het seizoen met de Johan Cruijff Schaal, maar ook hij verdween al snel naar de achtergrond. Een succes werd zijn verblijf in de Kuip vooralsnog niet. Na een eerdere verhuurperiode aan Rapid Wien, werd de 23-jarige centrale verdediger afgelopen seizoen uitgeleend aan Rangers FC. Daar liep hij een zware knieblessure op, waarna hij vervroegd terugkeerde naar Rotterdam. De Schotse topclub besloot een koopoptie niet te lichten, waardoor Kasanwirjo nog onder contract staat bij Feyenoord tot medio 2027.   

6. Ezequiel Bullaude (Fortuna Sittard)
Bullaude zit in een soortgelijk parket als Kasanwirjo. De Argentijn werd drie jaar geleden met hoge verwachtingen naar Rotterdam gehaald, maar tot een doorbraak kwam het niet. Na verhuurperiodes aan Boca Juniors en Fortuna Sittard is de verwachting dat Feyenoord de 24-jarige middenvelder wil verkopen of wederom verhuren. Gezien de sterke bezetting op het middenveld lijkt een hernieuwde kans voor hem een utopie, ondanks zijn nog tot medio 2027 doorlopende contract. 

7. Thomas van den Belt (CD Castellón)
Naar verwachting is er ook geen plek op het middenveld voor Van den Belt, die eveneens in het bezit is van een verbintenis tot medio 2027. De 23-jarige middenvelder werd vorig seizoen uitgeleend aan CD Castellón, een ploeg uit de tweede divisie van Spanje. FC Twente informeerde inmiddels naar de diensten van Van den Belt. 

8. Mimeirhel Benita (Heracles)
De talentvolle 21-jarige rechterverdediger maakte het afgelopen seizoen vlieguren bij Heracles Almelo, maar ziet dat de bezetting aan de rechterkant met Givairo Read, Jordan Lotomba en Bart Nieuwkoop al fors is. De verbintenis van Benita loopt nog tot de zomer van 2026, maar de kans is klein dat Van Persie volgend seizoen gebruik van hem zal maken.

9. Shiloh ’t Zand (Heracles Almelo)
Ook Shiloh ’t Zand begon het seizoen bij Heracles Almelo, maar keerde in de winter verrassend genoeg vroegtijdig terug. Door de belessuregolf in de selectie en de verhuur van Zechiel aan Sparta, kan Feyenoord wel een extra selectielid gebruiken. Bovendien was ’t Zand bij Heracles op het tweede plan geraakt, wat zijn ontwikkeling niet bevorderde. De 22-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2028 en mag waarschijnlijk opnieuw worden verhuurd.

10. Ilias Sebaoui (sc Heerenveen)
Sebaoui heeft nog een eenjarig contract in Rotterdam. De 23-jarige aanvaller werd begin vorig seizoen door Van Persie naar sc Heerenveen gehaald, toen hij daar nog de scepter zwaaide. In Friesland blonk hij niet uit, zoals Sauer dat bij NAC wel deed. Een plekje bij Feyenoord lijkt dan ook een brug te ver. 

11. Mikki van Sas (Vitesse)
Van Sas ging als eerste doelman naar Vitesse, moest daar plaatsmaken voor Tom Bramel, maar heeft zijn plek onder de lat inmiddels weer heroverd. Een terugkeer in de Kuip – in zijn laatste contractjaar – lijkt voor de 21-jarige goalie niet aan de orde. Met Bijlow, Wellenreuther, Andreev en Bossin is het al dringen in de keeperskleedkamer.

12. Milan Hokke (ADO Den Haag)
Na een paar seizoenen bij Feyenoord Onder-21 vetrok Hokke afgelopen seizoen op huurbasis naar ADO Den Haag. Na zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie raakte hij zwaar geblesseerd. Voor de 21-jarige verdediger wacht geen rol bij Feyenoord.

13. Antef Tsoungui (OH Leuven)
Bij FC Dordrecht speelde Tsoungui verdienstelijk, maar toch vertrok hij op huurbasis naar OH Leuven uit zijn vaderland en liet de rest van de Dordtse enclave achter zich. In België raakte de 22-jarige verdediger zwaar geblesseerd, waardoor hij eerst weer minuten moet gaan maken. 

14. Devin Haen (FC Dordrecht)
Wie wel in het Dordtse shirt speelde, was Devin Haen. De 20-jarige spits kwam afgelopen seizoen zeer verdienstelijk tot 12 doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. Doelpunten aan de Krommendijk zijn alleen nog geen doelpunten in de Kuip, waardoor een nieuwe verhuurperiode lonkt. Haen heeft nog een contract tot medio 2027.

15. Gabriele Parlanti (FC Dordrecht)
Ook middenvelder Parlanti ontwikkelt zich goed bij FC Dordrecht, waarmee hij in de Play-offs kans maakt op promotie naar de Eredivisie. De 21-jarige Italiaan heeft nog een contract tot de zomer van 2026 bij Feyenoord, maar een echte kans lijkt nog niet aan de orde.

16. Jaden Slory (FC Dordrecht)
In Dordrecht loopt ook Slory rond. De jeugdinternational ontwikkelde zich uitstekend en werd uitgeroepen tot het grootste talent van de Eerste Divisie. De 19-jarige aanvaller speelde vrijwel alles en was goed voor een hele rits aan goals en assists. Bij Feyenoord zien ze in hem een potentiële eerste-elftalspeler, al zal Van Persie moeten uitmaken of de stap naar de Kuip deze zomer het juiste moment is. 

Wie vindt jij dat Feyenoord een kans moet geven in de Kuip? En wie vooral niet? Laat je mening achter in de comments!

Delen