gernot-trauner-captain-feyenoord-rood-wit-shirt

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner: "We waren gefocust tot de laatste minuut"

Twan

Aanvoerder Gernot Trauner genoot van de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. De Oostenrijker maakte net als veel andere Feyenoorders zijn debuut in de hoogste Europese competitie, en wist met de rest van de achterhoede een clean sheet te behalen. 

In gesprek met Feyenoord Media blikt de 30-jarige verdediger terug op de ontmoeting met Celtic FC. Hij weet van tevoren dat de Champions League garant staat voor mooie wedstrijden, maar dat Feyenoord begint met een overwinning maakt het extra mooi. "Natuurlijk is het heel bijzonder voor iedereen, en we zijn blij met het resultaat en de wedstrijd."

De aanvoerder zag dat zijn ploeg het moeilijk had in de eerste helft. "Natuurlijk hadden we in de eerste helft beter moeten spelen, maar ik denk dat we uiteindelijk onze kwaliteiten hebben laten zien," begint de Oostenrijker, "maar de overwinning was verdiend. Op dit niveau is het heel belangrijk om de nul te houden, en dat is ons gelukt. We waren gefocust tot de laatste minuut."

Ook over de aanval sprak Trauner tevreden. "Voorin hebben we de kwaliteiten om doelpunten te maken. We scoorden zelfs nog twee doelpunten die buitenspel waren. We creëerden veel kansen en kunnen tevreden zijn." Vooral de treffer vlak voor rust hielp mentaal bij de ploeg. "Een minuut voor rust scoren is één van de beste momenten, we gingen daardoor met een goed gevoel de rust in."

Trauner ontfermde zich ook over een teleurgestelde Paixão, die zijn strafschop gekeerd zag worden. "Igor verliet een minuut later gewisseld, we vertelden hem dat hij zich geen zorgen moest maken, en dat we doorgaan als team. Als iemand een fout maakt of een strafschop mist, proberen we elkaar te helpen."

De Oostenrijker kijkt uit naar de volgende wedstrijden in de Europese competitie. Het is een goede start van het Champions League-seizoen met een thuisoverwinning. Dat geeft ons veel vertrouwen. We kunnen iedereen verslaan, zeker met de steun van de supporters," zegt de zelfverzekerde captain, "ik kijk uit naar meer avonden als deze."

Delen

Reacties

Kunnen we de rust niet al na een half uur doen. Kan Arne het ff goed zetten en dan hebben we een uur om lekker te knallen 😂😂😂
Waarom weten nog niets over de blessure van Ivanosec
Dan valt het (hopelijk) mee. Een zware blessure word wel gecommuniceerd door Feyenoord
Je kon al horen gister dat dit niet met een week over is. Zal best ff duren vrees ik.
Slordige en onzekere eerste helft, tweede helft hebben we prachtig voetbal laten zien. Onwijs trots op het clubbie. Ik hoop dat we ook gaan winnen van atletico die waren wel gevaarlijk in de aanval.
Jazeker heb het niet zo op die Griezelman,
ms wel een van de meest effectieve spitsen (zie Frankrijk - Nederland afgelopen maart 4-0 met belangrijke rol van hem)
Dat wordt pas echt focussen voor Feyenoord, straks bij atletico uit....
Gernot is mijn mattie!

Als ik ooit nog een zoon krijg noem ik hem Gernot.
Off topic

Iets bekend over de blessure van Ivanusec?…
Ik neem aan dat er hier een artikel aan wordt besteed zodra dat het geval is.
Het blijkt dat hij de komende wedstrijden er uitlicht... meer info volgt hopelijk!
Het is vrij logisch als je de blessure live hebt gezien zijn voet draaide helemaal en ik had gelijk.