Dirk Kuyt Huldiging Feyenoord Kampioen (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sports Photography

Fotoverslagen

Trophy Day • Hattrick Kuyt brengt Feyenoord na 18 jaar weer de landstitel (2017)

Van de redactie

14 MEI 2017. Feyenoord wordt verlost van een kampioensdroogte van achttien jaar. In De Kuip is Feyenoord door een hattrick van Dirk Kuyt met 3-1 te sterk voor Heracles Almelo. Door een schorsing van Tonny Vilhena krijgt Kuyt van trainer Giovanni van Bronckhorst een plaats in de basis. De 36-jarige aanvaller stelt het in hem gestelde vertrouwen niet teleur.

Dirk Kuyt schrijft een jongensboek. Hij kwam terug naar Feyenoord om kampioen te worden. De Kuip staat onder hoogspanning voor de laatste speelronde van de competitie die gewonnen moet worden, maar al in de eerste minuut maakt Kuyt aan alle onzekerheid een einde. Na een collectieve seconde waarin iedereen in het stadion zijn adem inhoud, schiet de Katwijker de bal in de verre hoek. De vreugde-explosie is ongekend en voelt als een verlossing. Achttien jaar wachten op een nieuwe titel wordt vandaag beloond.

De schaal wordt uitgereikt door de Pool Jerzy Dudek, voormalig doelman van Feyenoord. Hij maakte deel uit van het team dat in 1999 voor het laatste landskampioen werd.

Delen