1908.nl Eerste Graphic Edit

Opinie

Vertel ons · Wat moet 1908.nl brengen?

Van de redactie

Op 6 juli werd 1908.nl gelanceerd. Luttele seconden later crashte de boel. De site bleek niet bestand tegen de golf aan bezoekers die direct hun weg zochten naar Feyenoordnieuws. 

Piekbelasting. Het eerste leermoment was meteen een feit. 

1908.nl is nu dik een maand onderweg en we zijn trots op de vele Feyenoorders die we dagelijks van nieuws mogen voorzien. Dat doen wij met een breed redactieteam bestaande uit gevestigd en nieuw talent.

Wij hebben een aantal zaken hoog in het vaandel staan. Allereerst willen we op een positieve en scherpe wijze berichten over Feyenoord. Op een manier die iedereen met een Feyenoordhart aanspreekt. Daarnaast willen we met eigen nieuws en achtergronden komen en niet enkel fungeren als vergaarbak van bij elkaar geharkte highlights van andere media. Tot slot willen we onze bezoekers serieus nemen. Dit betekent een overzichtelijke en snelle website zonder storende reclame. Op 1908.nl ook geen clickbait verleiding. Zo zegt de artikelkop direct van wie een quote afkomstig is, wordt een interview niet uitgesmeerd over drie artikelen en herkauwen we geen oud nieuws in een nieuw jasje.  

Waar we mee worstelen is de vraag ‘wat breng je wel en wat niet?’. Wanneer is iets nieuws en wanneer wordt het een kreet in het luchtledige? Elke journalist brengt zijn duiding tegenwoordig als nieuws. Daarnaast is er een wildgroei aan discussie programma’s en podcasts, die allemaal worden gevuld met BN’ers of oud-spelers waarvoor je diep in je geheugen moet graven. Wij hebben er nu voor gekozen alleen gerenommeerde meningen te delen. Concreet: de zienswijze van Willem van Hanegem, Pierre van Hooijdonk of Robin van Persie doet er toe. Quotes van Rob Jacobs, Arno Vermeulen en Johan Derksen laten we over aan de clickbait-sites. 

Zo zijn er elke dag dilemma’s. Niet alles is zwart-wit en binnen het grijze gebied is er ruimte voor discussie. Vast staat dat we bij 1908.nl mooie initiatieven gaan uitrollen. Evenals dat we nog fouten gaan maken. Maar we willen elke dag leren. Van elkaar, van andere media, maar bovenal van onze bezoekers. Wij horen graag van jullie waar we kunnen verbeteren.

Wat zou jij als bezoeker graag nog willen zien? Waarvan wil je meer of juist minder? Laat het ons weten in de comments. We gaan ermee aan de slag.  

Altijd. Overal. Feyenoord.

Crew 1908.nl 

Delen

Reacties

Spijker op z’n kop! Tof stuk Frans!
...Laat zien dat Feyenoord supporters wereldwijd verspreid zitten, hier in Marbella zitten we al met +/- 210 man/vrouw Feyenoord op grote schermen te kijken, en van vrienden in Finland, Zweden, Duitsland, Tsjechië en Bulgarije weet ik dat ze dat ook doen..overal wappert een Feyenoord vlag...
..en intervieuw supporters voor en na de wedstrijd..nodig ze uit voor een Podcast, maak Feyenoord Radio Station..
Zet bijvoorbeeld ook in de planning van de wedstrijden belangrijke data die voor Feyenoord belangrijk is. Bijvoorbeeld de loting van de Europa League, en waar dit te zien is, hoelaat etc. Misschien een tip, weet niet of dit mogelijk is.
Jullie sterke punt is het transfernieuws. Artikelen over favoriete opstellingen hoeft niet wat mij betreft.
Ik denk dat een apart artikel over mogelijke targets of interessante spelers die vanuit de supporters worden genoemd. Ze staan nu vaak vermeld in de artikelen/ reacties zelf. Ik denk dat veel van de supporters vaak goede ideeën hebben en al behoorlijk wat onderzoek doen.
https://twitter.com/footy_metrics/status/1561287676724142080?s=21&t=Vw7pQoUYzbXuEXqqRk4foA

@Footy_metrics op Twitter laat mooie analyses zien van Feyenoord spelers
Bijvoorbeeld destijds een vergelijk tussen target Gnonto en Sinisterra.
Dergelijke informatie vind ik erg interessant, zeker in het transferseizoen. Want wie is die vaak nog onbekende Feyenoord target? Wat zijn z’n sterke punten etc etc etc.
Footy lijkt een Feyenoord supporter, dus misschien wil hij wel meewerken op 1908?
@FTM
Wat mooi zou zijn is dat we hier op ene normale manier met elkaar de discussie aan kunnen gaan maar ook beetje kunnen filosoferen. Wellicht een strenge mods?
Sluit me helemaal aan bij Willy.
Vroeger had je feyenoord.netwerk.to, nieuws aangevuld met een forum.

Paar aparte overzichtelijke secties maken zoals hun dat destijds deden. Alle spelers een aparte sectie, ruimte om een sectie aan te maken met gewenste aankoop(en) etc.
Denk dat het echt heel bevoordelijk is en ook veel mensen zal aantrekken.

Voor jullie ook ideaal, maakt het ook makkelijk(er) om wat reclameinkomsten te genereren.
Ik zou graag een forum zien zoals dat van het oude Feyenoord Netwerk, veel overzichtelijker dan eindeloos naar beneden door scrollen. Dan kunnen we met z'n allen op een hopelijk positieve manier inhoudelijk discussiëren over alles rondom Feyenoord en dan krijg je misschien ook iets meer het 'community' gevoel. Hierbij, maar overigens nu ook al, hoort wel een goede team van moderators om de trollen en idioten eraf te gooien.
Tactische analyses van wedstrijden, en zelf interviews afnemen.
Een app versie zou mooi zijn. Of heb ik iets gemist?
Mee eens..

work around; Wanneer je de site opend in Chrome bijvoorbeeld kan je rechtsboven op de drie puntjes kiezen voor "toevoegen aan startscherm". Dan maak je soort van je eigen app.
Zou graag de heer Boskamp aan het rijtje willen toevoegen en hoop op een positieve site met respect voor elkaar.
Is er nieuws over Ramazani ?
Ramazani lijkt me niet meer van toepassing. Paixão is al gekocht als linksbuiten en je hebt ook nog Idrissi gehuurd voor die positie. Daarachter eventueel Wålemark en Taabouni. Zou kapitaalvernietiging en totaal overbodig zijn om nog een linksbuiten te kopen.
Eens en volgens mij kan Szymanski ook nog op linksbuiten.
Een afscheiding van de FRFC1908gang zou al een leuke vooruitgang zijn, meer de normale supporters benaderen voor interviews/initiatieven.
Reacties laten gaan over het artikel. Niet onder elk artikel over iets anders discussiëren.

Daarvoor een speciale plek beschikbaar stellen.

Ajax gewoon ajax noemen. Amsterdam is Amsterdam. Gewoon met elkaar discussie aangaan zonder, die neuzen, 020 enz. Hier wordt op een leukere manier, minder haat gediscussieerd. Probeer dat zo te houden.
Al lijkt me dat moeilijk maar hopelijk is dat haalbaar.
Het niveau is hier gelukkig beter dan op FR12, maar volledig eens met je
Het zijn gewoon neuzen! Makkelijker kan je het niet maken.
Ik vind dit idioot. Je beledigd hier mensen mee die niks met voetbal te maken hebben. Makkelijker dan dat kun je het niet maken.
- Reactiemelder/subpagina in de bovenste balk
- Het volgen van het 2de team aangaande promotie naar eerste divisie.
- Stadiondossier, uitkopen vrienden van en ander lange termijn strategie nieuwtjes.
- Een shoutbox zodat mensen die niet 100% relevante posts onder artikels zetten dit elders kunnen doen.
- Kalender van de spelersvrouwen.
Mooi overzicht. Voor mij nog de verrichtingen in de eigen competitie van aanstaande Europese tegenstanders.

En een edit knop voor je comments.
En een melding op de site als iemand gereageerd heeft. Incl direct link. (En om die aanvraag compleet te maken, graag naar de topic starter, of in elk geval dat de hele discussie te bekijken is, niet slechts vanaf je eigen reactie - zoals op andere sites).
helemaal top dat jullie voor een positieve ervaring gaan! veel beter dan dat *** fr12
Ten eerste complimenten voor deze site/ app. Vind m fantastisch en kijk er best vaak op per dag.

-Op 1908 word serieuzer gediscuteerd ipv op fr-fans en fr12, je merkt dat die mensen die zo nutteloos reageren nu ook hier komen. Is niet te doen om dat te filteren maar ergens vind k t wel jammer dat je t hier een beetje gaat zien.
-Het leuke is dat FM ook nog af en toe tijd maakt om te reageren! Blijven doen!
-als toevoeging aan t hoofdmenu vind ik t zelf wel leuk om de selectie er tussen te zien staan met de statistieken van dit seizoen. Evenals jong Feyenoord.
-wat nieuwtje over oud Feyenoorders ofso, vind t altijd wel leuk om te zien hoe het is met…. Of waar die speelt oid.
-niet perse een gemis, maar misschien een online kleding shop in samenwerking met frfc1908. Je ziet die kleding ook een beetje terugkomen in de YouTube filmpjes.

Voor de rest zo door blijven gaan! Ik bezoek de site/ app dagelijks!
Niet perse een gemis mijn punten. Maar zou t zelf leuk vinden om te zien.
#metoo
Met bescheiden toevoeging: fijn dat er geen gokreclame etc is … dus wellicht kan abonnement of crowd funding voor € zorgen als dat nodig is voor jullie voortbestaan plus inkomen. Omdat jullie duidelijk onderscheidend zijn met eigen journalistiek en goed niveau zou ik het niet vreemd vinden om daarvoor te betalen. Is anders bij veel andere sites die niks echt nieuws brengen.
Het is veel werk maar om uniek te blijven zou ik graag wedstrijd stats zien. Gericht op de spelers en de veldbezetting. Verder lees ik zelf graag scout rapportages van spelers, wat is de kracht en waar kunnen ze groeien. Een heatmap, expected goals, you name it. Hiermee kan je ook de waarde en groei van spelers onderbouwen. Nu hoor je bv analisten praten over de waarde van Aursnes, zou heerlijk zijn als die direct onderbouwd kapot kunnen worden gemaakt door heel Nederland. Het zelfde hoor je ook wel eens over kokcu.

Van bijvoorbeeld Paixao heb ik een scout report gelezen, hieruit kan ik direct zien wat hij het team kan brengen. Dit heb ik vergeleken met de andere links buiten namen die je hebt gedropt, dan kan ik ook onderbouwen waarom ik bij bepaalde spelers een beter gevoel heb in dit team. Desnoods vraag je een paar euro per maand voor het werk wat hiervoor nodig is.
Ik zou graag uitgebreidde wedstrijd statestieken en uitgebreidde spelers statestieken willen zien. Misschien dan ook een soort overzicht/lab waar je statestieken van wedstrijden spelers kan vergelijken
Dat is heel veel werk, valt bijna niet te doen
Ik vind de jeugd interessant, ik zou daar wel wat verslag van willen lezen, uitslagen doelpunten makers. Misschien wanneer dat mogelijk is een interview met een talent of bijvoorbeeld trainer enz.
Verder ben ik heel blij dat niet alle zeik figuren Leo en valentijn Driesen Vermeulen Derksen en ga zo maar door een podium krijgen. Kritisch is prima maar van zeiken om het zeiken wordde hele tendens op zo'n site zuurder. Mar voorlopig gaat dat prima.
Snel een nieuwe podcast voor de rest zo doorgaan echt top
Nu is het vooral transfernieuws maar dat is over een week klaar. Besteed aandacht aan supporters, Aan sfeerakties en hoe die tot stand komen. Plaats in een aparte rubriek wat de landelijke media melden, en wat VI aan analyses maakt. Die laatste zijn vaak heel informatief.
Ga vooral zo door! Leuke site met een goede vibe. Goed bezig.

Zelf zou ik wel is willen lezen, wat al vaker aangegeven word, hoe de bestuursstructuur nou in elkaar zit en wat doet de vvf en wat de stico. Ik zelf begrijp er maar weinig van. Na de transferperiode ben ik ook benieuwd wat nou het plan van feyenoord is nu ze met nieuwbouw zijn gestopt en verder willen in de kuip. Hoe zien ze dat en wat is hun visie. Maar goed dit zijn maar ideetjes voor wat artikelen niet voor een terugkomend iets op de site. Misschien een terugkomend spelelement ofzo .

iig keep up the good work.
Jullie zijn goed bezig! Ik waardeer vooral de ‘eigen’ content, zoals het transfernieuws van FTM en de specials van Varkenoordfan. Dat zouden jullie bijvoorbeeld nog kunnen aanvullen met meer data-gedreven wedstrijdanalyses, zoals hieronder al wordt geopperd. Daarnaast zou ik geïnteresseerd zijn in interviews met medewerkers van Feyenoord die wat minder in de spotlights staan of longreads over organisatieonderdelen die wat minder in de kijker staan.

Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar de internationale samenwerkingsverbanden van Feyenoord. Vroeger was er natuurlijk de samenwerking met Feyenoord Fetteh, maar ook de laatste jaren is Feyenoord veel nieuwe samenwerkingsverbanden aangegaan of soccerschools begonnen in het buitenland. Je hoort er alleen nooit meer wat over. Welk van deze samenwerkingsverbanden zijn nog actief, wie zijn erbij betrokken, hoe ziet zo’n samenwerkingsverband er in de praktijk uit, wat haalt Feyenoord hier voor meerwaarde uit etc. Deze zelfde vragen zouden gesteld kunnen worden over de commerciële samenwerkingen. Ik ben benieuwd wat er op marketinggebied wordt gedaan om te profiteren van onze internationale selectie.
Allereerst een notificatie als er op je reactie gereageerd is door iemand anders. Dat mis ik wel.

Ten tweede zou ik het wel gaaf vinden als er een technische review gemaakt wordt van de grotere tegenstanders, bijvoorbeeld in Europees verband. Waar moeten we voor oppassen, waar liggen onze kansen.

Ten derde, een technische analyse van de gespeelde wedstrijden met statistieken etc. Wie blonk er uit, wie zakte door het ijs.

Wat mij betreft mag alle berichten wegblijven met uitspraken van de praatprogramma’s en columns van Feyenoord watchers….
Ik wil graag weten hoe het met de schulden staat. Wat is Feyenoord bijvoorbeeld de vvf nog verschuldigd. Wat is nodig om een gezonde structuur neer te zetten m, waar bijvoorbeeld toekomstige investeerders meer toekomst in zien
Het is al top wat jullie doen! Maar ik zou wel meer willen lezen over feyenoord onder 21. Onder de nieuwe leiding van de club is er ook vol ingezet op een plekje in de voetbalpyramide. Lijkt me leuk te lezen hoe die jongens het doen en wat daar achter de schermen speelt.
Ja, inderdaad interessant. Plus dameselftal en hun ontwikkelingen/stats etc.
Wat ik nu al leuk vind en uit gebreid kan wieden:
- transfers
- varkenoordfan zijn analyses over de academy.
- laatst een goede column gelezen. Mag vaker en wellicht meerdere maar FTM uitsluiten want die brengt al veel.

Wat ik mis:
-overzicht, dus voeg rubrieken toe waar we makkelijk naar toe kunnen navigeren.

Wat ik hoop dat er niet komt :
-wedstrijd analyse. Want dat blijft een persoonlijke mening en kan averechts werken met betrekking tot de positieve sfeer.
Zou geen onderscheid maken op de persoon die het nieuws brengt maar juist wel op de inhoud van de boodschap. Is die interessant of toegevoegd genoeg voor ons als lezers en dat bepalen jullie. Wat ik heel goed vind is jullie diepte analyse over de selectie (wie kan waar spelen) en de studio met alle nieuwtjes. Zou het ook gaaf vinden om te lezen hoe er is getraind en de zaken die Slot daar aan het uittesten is en/of meer diepgaande analyses wat Feyenoord in de wedstrijden heeft laten zien.

Zou niet werken met verboden namen zoals berghuis (b erghuis) maar gewoon iemand strak moderaten als die zich niet aan de gebruiksvoorwaarden houdt.
Lekker zo door gaan! Leuk dat @FTM af en toe reageert op een reactie, laat juist zien hoe betrokken hij is!
Misschien wat meer in kaart brengen hoe de stromen binnen Feyenoord lopen en wie er allemaal aan welk touwtje trekt.
Maar vooral een groot compliment! Ga zo door 👍👍👍
Iets van een tactische analyse waarbij een speler of bepaalde spelsituaties uitgelicht worden met behulp van wat screenshots een of twee dagen na de wedstrijd. Als jullie iemand zouden kunnen vinden die dat met enigszins goede inzichten kan doen zou het best interessant kunnen zijn.
Ik ben fan van zoveel mogelijk feitelijkheden en zo min mogelijk informatie van wat al die idioten zeggen bij de vele nikszeggende "voetbalshows" waar ze 5 minuten alle spelers afzeiken en 90 minuten over onzin praten.
en Meldingen bij reacties op de chat zou leuk zijn.
Misschien een leuke column van een (gast)schrijver.
De structuur bij Feyenoord. Kan die niet eenvoudiger wie doet wat en hoe steekt e.e.a in elkaar
en wat weerhoudt de investeerders om in te stappen?
Sono multo contenti. Maar meer aandacht voor financiele situatie en bestuur cq organisatie van Feyenoord mag altijd. Kijk naar laatste interview met Perridom over waarom investeerders terugdeinzen voor Fey of recente AD column van Hanegem over Frank Arnesen of Emile Schelvis ideeen daarover.
In ieder geval zou ik nooit beginnen aan een forum optie zoals fr12 doet met het café. Zou toch wel mooi zijn als de negatieve vibe enigszins word weggefilterd van deze site.

Verder vind ik het wel een prima site, wel jammer dat er vanaf het account 'ftm' regelmatig vijandig gereageerd wordt op berichten. Mag van mij wel wat minder.
Een cafe achtig topic kan ook juist helpen om de overige pagina's meer on-topic te houden.
Zeer tevreden al.
Wat al eerder geopperd om je berichten nog te kunnen wijzigen.
Een notificatie krijgen, als er gereageerd word.
Misschien optie om gebruikers te blokkeren??mits ingelogd. Beetje storend om bepaalde gebruikers die telkens met nepnieuws of hoax komen.
Je zal denk ik uiteindelijk ook aan redactie van de comments moeten doen. Persoonlijk stoor ik mij eraan dat onder elk willekeurig artikel de reacties misbruikt worden om vragen te stellen over heel andere onderwerpen.

Misschien een idee om een vraagbaak te openen, die juist bedoeld is om vragen te stellen.

Neem het artikel over de Feyenoord dames. 1 vrouwonvriendelijke denigrerende reactie, 2 vragen over transfer updates van andere spelers. Zonde.
Goed idee. En die vraagbaak dan wekelijks behandelen in een artikel of een podcast/ studio 1908.
Ja maar het is wel juist mooi dat je soms heel snel al antwoord krijgt, en om er een week op te. moeten wachten kan dan soms te laat zijn. Maar om belangrijke zaken te bundelen lijkt me wel wat, niet iedereen heeft tijd/zin om door alle comments heen te harken.
Eens dat de quotes van Feyenoorders prio moet hebben. Ik neem aan dat Boskamp daar ook bijhoort.

Mocht er ‘nieuws’ worden gebracht in die voetbalbabbelprogramma’s over ons cluppie, dan kan dit door jullie waarschijnlijk snel gecheckt en dan alsnog gebracht of ontkracht worden. Verder missen we daar niet zoveel aan.

Houdt het positieve vast en laat hier niet teveel de persoonlijke mening invloed op de artikelen krijgen. Zo was de kop over de interesse van Emmen in Diemers een verbeterpuntje.

Maar onder de indruk hoe snel en goed deze site al volwassen is geworden.
Keep up the good work!
Wanneer ik een 'duimpje' geef, komen er direct 2 bij.
Wellicht even naar kijken 🙂
Dat komt waarschijnlijk doordat tegen de tijd dat je bij de bewuste comment aangekomen bent met lezen, er al de nodige tijd verstreken is sinds je de pagina geladen hebt.

En in die tussenliggende periode hebben anderen ook al op die like knop geklikt.
Ik hoop dat de overwegend poaitieve vive behouden blijft. De grootste vijand van onze club zijn supporters die denken het allemaal beter te kunnen en binnen no time met verhuisdozen gaan slepen.

Om die reden hoop ik dat we ELKAAR ook durven aan te spreken op het moment dat er veel negativiteit bij een artikel wordt gespuid.
Wanneer mensen haatvolle berichten over wie dan ook willen plaatsen, gaan ze dat maar lekker ergens anders doen.
Dus niet zozeer iets dat ik van 1908 verwacht, maar van ons allemaal.
De optie om meldingen aan te zetten voor nieuws of primeurs lijkt me wel een mooie optie.
Eens! Voor nu: Je zou nu alvast de meldingen van 1908.nl op Instagram aan kunnen zetten. Daar worden de meeste berichten ook direct in de story geplaatst.
Eens! Voor nu: Je zou nu alvast de meldingen van 1908.nl op Instagram aan kunnen zetten. Daar worden de meeste berichten ook direct in de story geplaatst.
Eens! Voor nu: Je zou nu alvast de meldingen van 1908.nl op Instagram aan kunnen zetten. Daar worden de meeste berichten ook direct in de story geplaatst.
Ik ben geïnteresseerd hoe het scoutingteam in elkaar steekt. Wie werkt waar in welke landen.
Heb ik al. Je moet gewoon je browser in darkmodus zetten.
Op je mobiel werkt dat helaas niet.
Check artikelen nauwkeuriger op correct Nederlands en stop met dat narcistische toontje in de berichtgeving. Geen lezer die het interesseert WIE de primeur heeft of hoeveel dagen geleden dat gemeld is, maar juist WAT de primeur inhoudelijk is.

Zorg dat een gebruiker zijn/haar geplaatste reactie kan wijzigen of verwijderen. Ook is het niet altijd duidelijk welke reactie op welk bericht is en nemen de reacties verticaal "enorm" veel ruimte in beslag.

Zou FTM adviseren niet op vragen in de artikelreacties in te gaan, maar juist deze te verwerken in berichtgeving.
Een reactie systeem zials op Tweakers lijkt me het mooiste dat je kunt hebben. Geen idee of zoiets haalbaar is. Maar daar kun je gesorekken in en uitvouwen en geregistreerde gebruikers kunnen de relevantie van elkaars berichten beoordelen. Wat het vervolgens mogelijk maakt hierop te filteren.

Niet alleen de artikelen zijn interessant, maar net zo goed de info in de comments kan dat zijn. Het is alleen lastig om die snel te vinden.
Lijkt me een goede zaak wanneer er altijd juist wordt bericht, wat betreft de bedragen van in- en uitgaande transfers bij Feyenoord. We zijn feitelijk alweer gewend aan wat er nu bij Feyenoord gebeurt, maar het is ongekend op dit moment. We zitten in een nieuw hoofdstuk wat betreft het bestaan van de club Feyenoord. Geef Slot de tijd, en we gaan financieel en succesvol oogsten. Ik ben al 50 jaar supporter, heb dit nog nooit meegemaakt.

Aan 1908.nl, ga zo door.
Hier nog 1. Nooit meegemaakt. Alle vertrouwen in de toekomst
Het is inderdaad een enorm bizarre ervaring als Feyenoorder. Zoveel transfernieuws
Pierre van Hooijdonk zegt eigenlijk nooit iets zinnigs, heeft behalve spits nooit een serieuze functie uitgeoefend in de voetballerij (met enig succes dan) en heeft ons Kazim Kazim aangesmeerd, die mag wmbt wel in het rijtje Rob Jacobs... Wat ik leuk zou vinden is uitgebreide (wedstrijd)analyses van Feyenoord-watchers die echt binding en feeling hebben met de club. Eigenlijk heb ik er gewoon een schurfthekel aan als niet Feyenoorders zich met onze fucking mooie club gaan bemoeien. Feyenoord gerelateerde verhalen uit de oude doos, mits niet al 100 keer verteld ga ik ook goed op!
Ik vind jullie website een verademing tov de andere Feyenoord sites. Geen (non)nieuws brengen om maar wat nieuws te brengen. Dus alleen echte Feyenoorders aan het woord laten en geen 020 journalisten. Ga zo door en ga niet in op discussies welke kant nog wal raken. Dit is het niet waard. Ynwa
Hier sluit ik mij volledig bij aan!
Ik zou ook wel eens een kijkje willen nemen in de financiële situatie van onze club. Bij wie hebben we nog schulden, van wie krijgen wij nog geld etc.(van bonussen, sponsoren, investeerders, prijzengeld etc.)
Ben ontzettend blij dat wij de laatste geruchten en transfers via jullie doorkrijgen😁 dit blijven doen 👌👊
  • 1
  • 2