malacia-3

Nieuws

Tyrell Malacia vertrekt naar Manchester United

Van de redactie

Tyrell Malacia is officieël gepresenteerd als speler van Manchester United. De 22-jarige vleugelverdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vier seizoen met optie voor nog één seizoen, zo meldt Manchester United zojuist op de clubwebsite.

De Mancunians nemen de verdediger over van Feyenoord voor een bedrag van 15 miljoen euro wat nog op kan lopen tot ongeveer 17 miljoen euro met bonussen. Ook heeft Feyenoord een doorverkooppercentage af weten te dwingen in de deal. De geboren Rotterdammer reisde zondag af naar Manchester om de deal af te ronden en onderging maandag zijn medische keuring. Malacia is de eerste aankoop van Manchester United dit seizoen.

Tyrell Malacia speelde vanaf 2008 bij Feyenoord, doorliep de jeugdopleiding op Varkenoord en maakte in 2017 zijn debuut voor Feyenoord 1 in het Champions League duel in De Kuip tegen Napoli (2-1). Uiteindelijk speelde de verdediger 136 officiële wedstrijden voor de hoofdmacht.

Delen

Reacties

@FTM, in hoeverre klopt het gerucht dat Kongolo op de shortlist staat om de linksback positie te bezetten?
Je leest bij bijna elke transfer tegenwoordig dat het bedrag kan oplopen door bonussen. Waaruit bestaan deze bonussen doorgaans @ftm?
United vs Leeds, nu al zin in.
Die wedstrijd tegen Napoli, toen wisten ze van jou bestaan af… ups en downs en nu naar één van de grootste clubs ter wereld. Laat ze zien waar je vandaan komt en wie je groot heeft gebracht, maakt ze verdomme kapot!