team-3

Nieuws

Ueda bezorgt Feyenoord de drie punten in Friesland

Van de redactie

Feyenoord heeft zondagmiddag in Heerenveen met 2-3 gewonnen. De Rotterdammers kwamen pas in de slotfase op voorsprong na een doelpunt van invaller Ayase Ueda die profiteerde van een cruciale fout achterin bij de Friezen, nadat Feyenoord tot tweemaal toe op achterstand was gekomen eerder in de wedstrijd. 

Feyenoord leek binnen tien minuten op een 0-1 voorsprong te komen door een rake kopbal van Lutsharel Geertruida. Na een VAR-check werd het doelpunt alsnog afgekeurd wegens vermeend buitenspel, ondanks dat Heerenveen-verdediger Haye de bal verkeerd wegkopte waardoor mogelijk een zogeheten 'nieuwe situatie' ontstond. In de zeventiende minuut kwamen de Friezen onverwacht op een 1-0 voorsprong. Na miscommunicatie in de Rotterdamse achterhoede schoof Mats Köhlert de bal in het doel. 

Feyenoord voerde de druk op nadat het op achterstand kwam. Mats Wieffer zorgde na ruim een half uur spelen voor de verdiende gelijkmaker uit een afgemeten voorzet van Luka Ivanusec en bepaalde de stand halverwege de wedstrijd op 1-1.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. In de 65ste minuut kwam Heerenveen opnieuw vrijwel uit het niets op voorsprong. Mats Köhlert was opnieuw de gevierde man bij de Friezen. De linksback krulde de bal in de verre hoek achter doelman Wellenreuther en zorgde voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Slot greep in en wisselde Zerrouki, Ivanusec en Beelen voor verse krachten in de laatste twintig minuten van de wedstrijd met Paixão, Lingr en Nieuwkoop. De Braziliaan kopte Feyenoord enkele minuten later van dichtbij opnieuw op gelijke hoogte, 2-2. Na het doelpunt kwam Ayase Ueda direct het veld in en verving Santiago Gimenez. 

De Japanner profiteerde van een cruciale fout achterin bij Heerenveen door Van Ottelen en bezorgde Feyenoord in de 88ste minuut een 2-3 voorsprong en de drie punten!

Sc Heerenveen - Feyenoord 2-3
Scoreverloop:
16' 1-0 Köhlert
37' 1-1 Wieffer
64' 2-1 Köhlert
74' 2-2 Paixão
88' 2-3 Ueda


Opstelling SC Heerenveen: Van der Hart; Braude, Van Beek (C), Bochniewicz, Köhlert (83' Van Ottele); Haye, Olsson; Wålemark (56' Sahraoui), Tahiri (68' Van Ee), Nunnely (83' Tjoe-a-on); Van Amersfoort (83' Ali).

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida (C), Beelen (71' Nieuwkoop), Hancko, Hartman; Zerrouki (71' Lingr), Wieffer, Timber; Minteh, Gimenez (75' Ueda), Ivanusec (71' Paixão).

Scheidsrechter: Dennis Higler

Delen

Reacties

Het viel me ook op dat Ueda op lange ballen vrijwel alle kopduels won, wat Giminez zeker niet kon zeggen, terwijl Ueda volgens mij kleiner is,
Hij heeft een geweldige sprongkracht in combinatie met timing. Het is idd een klein manneke. Japanner hè.
Ok, dat wist ik niet. Hij won wel veel meer kop duels
Klopt heeft een enorme sprongkracht.
Fijn voor ons natuurlijk, maar zeker voor die gast zelf.
Denk met dit kado die aan Ueda word gegeven die goal van Geertruida goed gemaakt word, dit was natuurlijk een 100% doelpunt. Nette goal en goed afgemaakt! En dit seizoen zeg ik het voor het eerst! Hoop dat PSV zo wint van Twente.
Top voor die Ueda, hij maakte hem goed af.
GEKLOOI:

Als er 6 verdedigers tegen 2 aanvallers... maar laat verder maar, want er is gewonnen. De eerste potentiele bananenschil wedstrijd is binnen. Nu nog Utrecht, 020?????, NEC en Go Ahead