Ayase Ueda | Soccrates Images

Socrates Images

Nieuws

Ueda van grote waarde in laatste groepswedstrijd Japan

Twan

Japan wist zich vanmiddag in de laatste wedstrijd van de groepsfase te verzekeren van de volgende ronde in de AFC Asian Cup. Feyenoord-spits Ueda speelde een grote rol bij de 3-1 overwinning op Indonesië met twee doelpunten.

Japan geldt als één van de titelfavorieten bij de AFC Asian Cup. In de eerste wedstrijd van de groepsfase versloeg het Vietnam met 4-2. De wedstrijd tegen Irak ging verloren met 2-1. Aan de aftrap stond Japan gelijk in punten met tegenstander Indonesië waardoor een resultaat belangrijk was.  

Ueda was tijdens zijn eerste basisplaats op de AFC Asian Cup gelijk trefzeker. De spits opende al vroeg in de wedstrijd de score vanaf elf meter. De Japanner was zelf verantwoordelijk bij het verkrijgen van de strafschop. Kort na rust lukt het Ueda om ook zijn tweede doelpunt te maken. De Feyenoord-spits rondt een goede lage voorzet van dichtbij keurig af. 

Door de overwinning mag Japan zich opmaken voor de knockout-fase van het toernooi. 31 januari nemen Ueda en Japan het op tegen de groepswinnaar van groep E. Jordanië, Zuid Korea en Bahrein maken in die groep allemaal nog kans om groepswinnaar te worden. 

Spelverloop

Ayase Ueda 1-0  | 6'

Ayase Ueda 2-0  | 52'

Justin Hubner (ed) 3-0  | 88'

Sandy Walsh 3-1 | 90+1'

 

Opstellingen

Japan: Suzuki; Tomiyasu, Machida, Maikuma, Nakayama; Endo, Nakamura; Doan, Kubo, Hatate; Ueda.


Indonesië: Ari; Ridho, Arhan, Jordi Amat, Walsh; Ivar, Ferdinan; Egi, Struick, Sayuri; Hubner.

 

Delen

Reacties

Die houdt zn doelpuntjes wel voor Japan!
krijgt nauwelijks kans van Slot
En de belangrijke ook, niet de 3e of 4e. Als Gimenez niet snel effektiever met de kansen omgaat moet Ueda ook gaan spelen. Anders komt Ueda nooit op stoom, en hij kan hoog springen en koppen; handig als je ballen in de 16 moet pompen