ueda-persco

YouTube-kanaal Feyenoord

Nieuws

Ueda verklaart keuze voor Feyenoord: "Kreeg het gevoel dat ze me echt wilden hebben"

Stan

Ayase Ueda werd donderdag gepresenteerd als nieuwe spits van Feyenoord. De Rotterdammers betalen een recordsom voor de Japanner die overkomt van het Belgische Cercle Brugge. Maandagmiddag ging Ueda in een speciaal ingelaste persconferentie in op zijn overstap naar de kampioen van Nederland en blikt hij vooruit op zijn tijd bij Feyenoord. 

"Het is een heel mooie stad. De topsupporters die Feyenoord heeft zijn heel indrukwekkend," laat Ueda weten via een tolk die zijn antwoorden vertaalt. In Rotterdam kijkt men met veel verwachting uit naar wat de nieuwste aanwinst in huis heeft. "Ik voel geen druk, maar ik weet wel dat er veel van me verwacht wordt. Ik hoop dat op het veld te kunnen laten zien."

De 24-jarige schutter hoopt dan ook zo snel mogelijk op het veld te staan. "Ik ben nu klaar, dus ik kan spelen als de werkvergunning binnen is," vertelt Ueda, die zijn kwaliteiten als speler dan graag wil tentoonstellen. “Ik wil natuurlijk doelpunten maken, dat is mijn rol. Dat doe ik door te schieten, maar ik scoor ook met mijn hoofd. Ik ben een harde werker en hoop dat te laten zien."

Japanners in Rotterdam
Bij Feyenoord treedt Ueda in de voetsporen van landgenoot Shinji Ono, die in Rotterdam mooie jaren kende. "Ik weet dat Shinji Ono hier heeft gespeeld en heel veel succes heeft gehad. Dus ik hoop hem te mogen volgen," zegt de spits daarover, waarna hij uitlegt waarom spelers uit Japan graag in Nederland voetballen. "Japanners willen graag voor een grote club spelen en dat is sowieso een droom van iedere topspeler. Daarom komen wij graag naar Nederland toe."

Toen Feyenoord als kampioen van de Eredivisie geïnteresseerd was in zijn diensten was de keuze dan ook snel gemaakt." Het is natuurlijk een topclub. Ze zijn meerdere keren naar me toe gekomen om te zeggen dat ze me heel graag bij Feyenoord wilden. Ik kreeg het gevoel dat ze me echt wilden hebben. Daarom heb ik voor Feyenoord gekozen."

Aanpassing 
Ueda bekent als Japanner tijd nodig te hebben gehad om zich aan te passen in België. "De taalbarrière en de cultuur. Daar zit een heel groot verschil in. Mijn agent en de club hebben daar heel erg bij geholpen, maar ook de Japanners die in Brugge wonen." Door zijn ervaringen bij de Zuiderburen hoopt de Japanner dat de acclamatie in Nederland makkelijker zal gaan. "Dat gaat natuurlijk tijd kosten, maar ik hoop snel te wennen. Toen kon ik helemaal niks, helemaal geen Engels. Dus vergeleken met toen kan ik nu veel meer."

Naast de externe factoren zal Ueda ook aan het niveau en de speelstijl van Feyenoord moeten wennen. "Ik moet nog met de training mee gaan doen. Dan moet ik de techniek nog leren en ook de tactiek is heel anders hier in Nederland, een niveau hoger. Daarin hoop ik te groeien."

Gimenez
De nieuwe aanvaller heeft er geen moeite mee dat hij in eerste instantie eerste spits Santiago Gimenez voor zich moet duiden. "Dat is met elke transfer zo. Als je naar een nieuw club gaat moet je ergens beginnen. Het enige wat ik kan doen is laten zien wat ik allemaal kan."

Ueda is op de hoogte van de kwaliteiten van zijn collega-spits. "Een echte topspeler. Ik heb zelf nog niet zoveel gezien van hoe hij speelt, maar ik weet van zijn resultaten en weet dat Feyenoord een topclub is. Dus dat zegt veel." De Japanner weet dat Gimenez de eerste twee Champions League-wedstrijden geschorst zal zijn en is dan ook vastberaden om die duels in actie te komen.

In de spitspositie zal hij dus de strijd aangaan met de Mexicaan, al heeft hij er geen moeite mee om op andere posities te worden opgesteld. "Ik ben gewend een aanvallende spits te zijn, dus daar ga ik voor. Bij Cercle heb ik daar ook gespeeld. Maar ik ben altijd bereid ergens anders te spelen als dat nodig is."

 

 

Delen

Reacties

Geweldig, wat een baas, nu al ! 110% gefocust. Zal zijn voeten laten spreken, de rest is waist. Een echte Japanner, schitterende gast. Ik geniet nu al.
Ik kan niet meer wachten om hemn in actie te zien nu hij dat Feyenoord shirt écht aan heeft.
Die korte antwoorden telkens. Geweldig.
Zit een goede kop op, geen woorden, en toch dat lachje aan het eind van de persconferentie, die jongen is gefocused.