Sturm Graz - Feyenoord uitvak

VK Sportphoto

Nieuws

UEFA-baas over weren van fans: "Dan spelen de clubs daar niet. We zullen de regels veranderen"

Dennis

Roberto Gualtieri wil geen Nederlandse supporters in zijn stad wanneer AS Roma en Feyenoord tegen elkaar spelen in de kwartfinale van de Europa League. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin toonde zich eerder een uitgesproken tegenstander van dergelijke maatregelen. 

Gualtierie heeft het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken verzocht om Feyenoordsupporters te weren, zo meldt Corriere della Serra. Het voornemen van de burgemeester van Rome komt nog geen week na de harde woorden van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. De voetbalbaas vertelde bij ZDF dat clubs binnenkort geen wedstrijden in de Europese clubtoernooien in hun stadion mogen spelen, wanneer supporters van de bezoekende clubs niet welkom zijn. Ceferin wil de regels daartoe spoedig aanpassen.

Directe aanleiding voor de uitlatingen van de UEFA-baas was het besluit van de Italiaanse autoriteiten in Napels om fans van Eintracht Frankfurt te weren voor de Champions League-wedstrijd van afgelopen woensdag. Napels nam dit besluit na de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd in Frankfurt. Als gevolg was het officiële uitvak in het Diego Armando Maradonna-stadion leeg. 

"Deze situatie is onhoudbaar en we moeten er dringend iets aan doen, want deze beslissing is absoluut verkeerd", zei Ceferin dinsdag tegen ZDF. "We moeten zeggen; Als zoiets gebeurt, spelen de clubs daar niet. Het is simpel, we zullen de regels veranderen." Volgens de voorschriften van de UEFA moeten clubs vijf procent van de stadioncapaciteit beschikbaar stellen aan de bezoekende fans. "Het is onacceptabel dat de Italiaanse autoriteiten nu anders beslissen", aldus Ceferin. Ondanks het verbod reisden alsnog vele Duitse supporters af naar Napels, waar het vervolgens uitliep op rellen. Daarmee werd de stellingname van Ceferin geen dienst bewezen.

Met de stellingname wilde de UEFA-baas voorkomen dat er een precedent zou worden geschapen, waarna meer autoriteiten zullen grijpen naar een algeheel verbod. Dat laatste liet niet lang op zich wachten. Met de ongeregeldheden uit 2015 nog vers in het achterhoofd, wil de burgemeester van Rome het voorbeeld van de Napolitaanse autoriteiten volgen en Feyenoordsupporters de toegang tot de stad verbieden. De burgermeerster van Rome lijkt daarmee bewust niet te kijken naar de recente ontmoeting tussen Lazio en Feyenoord, waar een kleine 800 Feyenoord-supporters moeiteloos en zonder problemen de wedstrijd hebben bezocht.

Delen

Reacties

Die Feyenoord hooligans die gearresteerd zijn verplicht laten melden of opsluiten. Ze weten dondersgoed welke mafkezen steeds rotzooi schoppen en Feyenoord met de boetes laten zitten. Nu eens echte maatregelem nemen en ook die voetbalwet er doordrukken. Schoren weren en geen tweede kans voor zulke idioten.
En t weren van fans heeft geholpen in napels😅🤦🏻‍♂️ was een grote tyfuszooi
Ik woon in Rome en toen Sociedad hier vorige week speelde was het super gezellig met overal Spaanse fans in de stad. Jammer dat dat met Feyenoord niet zal gebeuren.
Waarom moet men gratis bier en pizza aan dat uitschot geven
Waarom moet je hun asociaal en gewelddadig gedrag belonen met gratis bier en pizza
Dan hebben ze nog meear reden om te rellen
Je moet ook slaappillen door het pizzadeeg heen rollen dan worden ze wel rustig 😂😂
Als je die hoolis gewoon goed opvangt en gratis bier en pizza geeft is er niks aan de hand.
Als die 'hoolies' zich gewoon gedragen. Betalen voor hun pizzaatje en biertje en er een mooi feestje van maken is er niks aan de hand.
Dat valt nog maar af te wachten. In landen als Frankrijk en Italië verstaat men ook de kunst om een rustige situatie te laten escaleren door zelf verkeerde beslissingen te nemen.
Als je clubs standaard uit het toernooi kickt als ‘supporters’ zich niet gedragen, ben je na een jaartje ook van het eeuwige gesodemieter af.
Wedstrijd kan best 2 keer in de Kuip gespeeld worden. Geen probleem Mr Gaultierie. Roma fans welkom bij beide wedstrijden. :)
Geen feyenoordfans in Rome, dan geen Romafans in de Kuip.