Aanpassingen uitvak | 1908.nl

Nieuws

Uitvak Feyenoord scoort krappe voldoende in onderzoek supporterscollectief

Stan

Het uitvak in De Kuip voldoet nipt aan de eisen van de Nederlandse voetbalsupporters, zo blijkt uit een een enquête van het supporterscollectief. Na iedere wedstrijd mochten uitsupporters hun wedstrijdbeleving beoordelen op basis van vier onderdelen: bereikbaarheid, gastvrijheid, faciliteiten en catering. Met een gemiddeld cijfer van 5,6 heeft het uitvak van Feyenoord daarbij met de hakken over de sloot een voldoende behaalde

Het initiatief van de uitvak-enquête werd vorig seizoen in het leven geroepen door het supporterscollectief en maakt onderdeel uit van het project 'Gastvrij & Veilig Voetbal', waarin verschillende (voetbal)organisaties en betrokkenen samenwerken voor een fijne voetbalbeleving van alle supporters. Dit seizoen hebben 3.806 supporters uit Eredivisie deelgenomen aan de enquête. 

Uit de resultaten blijkt dat het uitvak van Feyenoord als verre van perfect wordt gezien. Waar de beschikbaarheid (6,4) en gastvrijheid (6,6) nog als prima worden beschouwd, zijn de faciliteiten (5,0) en catering (5,6) ondermaats volgens de bezoekende fans. Het levert een gecombineerde beoordeling op van 5,6, waarmee het uitvak in De Kuip erop achteruitgaat ten opzichte van de enquête van vorig jaar, toen het nog een 6 ontving. 

De belangrijkste aandachtspunten zijn volgens de deelnemende supporters dat het het zicht in het stadion beperkt is vanaf de uittribunes, er te weinig toiletten beschikbaar zijn in De Kuip en ook het aanbod van eten en dringen gebrekkig is. 

Met een 5,6 bevindt Feyenoord zich in de onderste regionen van het uitvak-klassement. Almere City (5,6) scoorde hetzelfde cijfer en alleen Go Ahead Eagles (5,5) en vooral Ajax (4,6) kregen een nog lagere beoordeling. De uitvakken van AZ, Sparta Rotterdam en Excelsior behaalden elk een 7,1 en delen zo de eerste plaats.  

De volledige ranglijst:

 1. AZ: 7,1
 2. Sparta Rotterdam: 7,1
 3. Excelsior: 7,1
 4. Fortuna Sittard: 7,0
 5. RKC Waalwijk: 7,0
 6. sc Heerenveen: 6,8
 7. FC Twente: 6,7
 8. Heracles Almelo: 6,7
 9. N.E.C.: 6,7
 10. FC Utrecht: 6,3
 11. PEC Zwolle: 6,3
 12. FC Volendam: 6,5
 13. Vitesse: 5,8
 14. PSV: 5,7
 15. Feyenoord: 5,6
 16. Almere City: 5,6
 17. Go Ahead Eagles: 5,5
 18. Ajax: 4,6

Delen

Reacties

Tel de cijfers bij elkaar op dan kom je uit op 23,6. Delen door 4 is een 5,9. Hoe kom je dan uit op een 5,6?
Wat een verassing. Hoewel het nog steeds het mooiste stadion van Nederland is qua voetbal sfeer is de Kuip natuurlijk al jaren niet meer van deze tijd als het gaat om faciliteiten en service. Verbouwing ( of nieuwbouw) is echt noodzakelijk.
Dat had in plaats van die soap van Feyenoord City van 20mln makkelijk gerealiseerd kunnen worden.
BV RDK
Deze uitslag heeft 2 oorzaken
1) de Kuip is gedateerd incl. voorzieningen en catering
2) elke uitsupporters gaat volkomen gedesillusioneerd naar huis.
Dik boven ajaks en psv. Lekker zo houden
Een van de weinige uitvakken die achter het doel zit en dat toch nog zo'n slecht cijfer.
Ik ben bij psv geweest en dat was pas een k*t vak zo steil.
Het aanbod van dringen is idd gebrekkig.....
Niet geheel toevallig dat wij (en PSV ook) erg laag staan. Uitsupporters die na een nederlaag een enquête moeten invullen zullen doorgaans behoorlijk chagrijnig zijn…..
Omdat iedereen een schijt hekel heeft aan die arrogante ploeg.
Nieuw stadion bouwen of sloop-nieuwbouw van de kuip lost veel ellende op en trekt onze club weer in de huidige tijd. Eerst de financiën en selectie op orde en dan het stadion dossier weer uit de kast halen wat mij betreft.
Op vele gebieden verliest feyenoord zoveel aan extra inkomsten waardoor we eigenlijk nog veel groter kunnen zijn of worden. Verbouwen verbouwen verbouwen die bak .
Dat is het nadeel als je slechts huurder bent.
Er waren toch plannen om de Kuip over te nemen?
Logisch, elke wedstrijd mochten shagrijnige supporters de enquete invullen.
Dat zou je zeggen ja maar het uitvak in 020 krijgt de slechtste beoordeling terwijl veel uitsupporters daar afgelopen jaar toch hosanna weggingen 🤓
Hahah ja maar dat is gewoon een eerlijke beoordeling dan