kuip-oranje

VK Sportphoto

Nieuws

Uitzwaaiwedstrijd Oranje voor EK 2024 in De Kuip

Karst

Het Nederlands elftal werkt de uitzwaaiwedstrijd voor het UEFA EURO 2024 af in De Kuip. Op maandag 10 juni speelt Oranje tegen IJsland, waarna de ploeg van bondscoach Ronald Koeman naar Duitsland reist voor het Europees kampioenschap. 

De ploeg van Koeman speelt twee oefenduels in De Kuip in aanloop naar het eindtoernooi. Naast IJsland wordt er op zaterdag 6 juni ook nog geoefend tegen Canada. 

IJsland staat voor een cruciale interlandperiode, waarbij ze een kwalificatiewedstrijd voor het EK spelen tegen Israël. Bij winst zullen de Scandinaviërs zich plaatsen voor de finale, waar ze de winnaar van Bosnië en Herzegovina tegen Oekraïne zullen ontmoeten. IJsland heeft de hoop op deelname aan het EK nog altijd niet opgegeven en zal twee keer moeten winnen.

Nog voor de twee interlands tegen Canada en IJsland oefent Oranje nog tegen Duitsland en Schotland. Vorige week vrijdag maakte Koeman zijn voorselectie bekend en namens Feyenoord zitten Lutsharel Geertruida, Quinten Timber, Mats Wieffer, en Quilindschy Hartman bij de voorselectie. De definitieve selectie wordt op vrijdag 15 maart bekendgemaakt.

Het Nederlands elftal zal aanstaande zomer in Duitsland tegen Frankrijk, Oostenrijk spelen en de winnaar van play-offs A (Estland, Finland, Polen of Wales). 

Delen

Reacties

Als het een 'afzwaaiwedstrijd' was, dan was ik nog wel geïnteresseerd, nu heb ik nog steeds iets van het zal wel. Best kans dat ik tegen die tijd de Ronde van Zwitserland interessanter vind dan het oranje geschutter.
Jammer dat Bijlow EK lijkt te gaan missen zo. Hopelijk Stengs wel erbij.
Laat Stengs maar lekker uitrusten deze zomer.....
IJsland behoort een walkover te krijgen.
Israël heeft het oorlogsrecht geschonden en pleegt genocide op de Palestijnse bevolking.

Rusland is terecht gestraft. Israël wordt niet gestraft vanwege het gruwelijke leed van 40-45.
Bovendien is Israël officieel een Aziatisch land dat niet thuishoort op een EK.

Maar mooi dat de uitzwaaiwedstrijd in het meest sfeervolle stadion van Nederland is. Zo hoort het.

Bijlow, Geertruida, Hartman, Wieffer, Timber en Stengs uitzwaaien. Feyenoord kan zomaar hofleverancier worden. Dan is de Kuip een passend decor.
Onzin, er is geen genocide, dat is gewoon een leugen en extra ernstig ivm de Holocaust. Hamas heeft gruwelijk massamoord gepleegd en houdt gijzelaars vast. Daarom is Israël nu genoodzaakt om Hamas compleet te slopen. Helaas verschuilt Hamas zich tussen de normale burgers en in normale kleren, dát zijn overtredingen van het oorlogsrecht.
Het is een politiek gevoelig onderwerp. Wat Hamas in oktober 2023 heeft gedaan is zeker weerzinwekkend en ook in strijd met het oorlogsrecht. Daar heb je gelijk in. Israël mag dan uiteraard terugslaan maar niet disproportioneel. Het is een land in oorlog dat elke vorm van humanitaire hulp voor twee miljoen mensen blokkeert. Die hele bevolking daar is aan het uithongeren en leeft voortdurend in angst. Het is daar een schrijnende situatie en dat lijkt de keiharde waarheid te zijn. Zo'n land behoort net als Rusland te worden uitgesloten van kwalificatiewedstrijden.

Mocht ik ernaast zitten, dan ga ik de berichtgeving uit Oekraïne in twijfel trekken. Maar ik ben bang dat het in beide gevallen waar is.
Egypte blokkeert de grens met Gaza net zoveel, dat zijn mede-arabieren. Waarom zouden ze dat doen? Omdat Hamas etc. daar ook terreur hebben gezaaid. De hulpgoederen die komen worden door Hamas ingepikt. Het is echt niet te vergelijken met totaal ongeprovoceerde aanval van Rusland op Oekraine.
Ik zie enige overeenkomsten tussen het conflict in Israël en Oekraïne.
Wat overal wordt bevestigd is dat Egypte de grens bij Gaza niet open zet voor Palestijnen om te vluchten. Daar zijn meerdere redenen voor. Egypte wil echter wel hulpgoederen leveren over diezelfde grens maar die hulp houdt Israël tegen. Om die reden droppen Nederland en Jordanië hulpgoederen via de lucht en bouwt de VS een haven. De nood is hoog en Israël werkt alleen maar tegen.

Dat hulpgoederen zouden worden ingepikt door Hamas-strijders valt alleen te lezen in de pro-Israëlische media zoals het Reformatorisch Dagblad. Vergelijk dat maar met de mening van vele Feyenoord-supporters dat Wieffer in het bekerduel met PSV terecht geen strafschop tegen kreeg en met de Russische media dat in Oekraïne een speciale militaire operatie gaande is om Rusland beter te beschermen en mensen in Oekraïne met Russische roots te helpen.

Israël zou het zelf ook niet moeten willen om naar het EK in Duitsland te gaan. De een heeft begrip voor het standpunt van Israël maar de meeste mensen hebben zich gekeerd en vinden Netanyahu een oorlogsmisdadiger. Alle wedstrijden van Israël zouden enorme risicowedstrijden worden.

Hopelijk wordt het Aziatische Israël uitgeschakeld door het rustige driekwart Europese land IJsland (een kwart ligt in wezen op de Amerikaanse plaat).
Onzin, er zijn bijvoorbeeld zo'n 370 trucks doorgelaten alleen al op een dag van deze week, maar 1 werd er tegen gehouden omdat deze niet op wapens wordt gecontroleerd. Alleen dat 1 truck wordt tegengehouden haalt dan het nieuws in Nederland!
Het is maar wat je gelooft.
Ik heb zelf niets met het Jodendom of de Islam en ook niets met Rusland en Oekraïne.
Ik volg alleen het nieuws en vraag mij dan wel af waarom Israël zo negatief in het nieuws is zonder politieke maatregelen of politieke druk.
Zouden ze dan ook de parterrevakken leeg laten?