Dirk Kuyt Huldiging Feyenoord Kampioen (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Van Bronckhorst over boek van Kuyt: "Het draaide nooit om één persoon”

Van de redactie

Dirk Kuyt publiceerde in 2017 het boek ‘Het geloof in succes’. Daarin vertelde de Katwijker dat het bij Feyenoord wel een speeltuin leek toen hij vanuit Istanbul in Rotterdam arriveerde. Ook schreef de spits over gebeurtenissen die bestemd waren voor de kleedkamer. Giovanni van Bronckhorst begrijpt jaren later nog steeds niet waarom hij destijds met het boek kwam.

"Ik heb het eigenlijk nooit begrepen", zo zegt de trainer van destijds in De Telegraaf. "Het was zijn keuze om dit zo te brengen, maar het heeft wel consequenties gehad. Ik vind het gewoon jammer." Volgens Van Bronckhorst berust niet alles in het boek op de waarheid. "Er staan dingen in zijn boek die echt niet zo zijn gebeurd."

Volgens Van Bronckhorst heeft Kuyt de kleedkamercode geschonden door naar buiten te treden met dingen die binnenskamers gebeurden. "Denk je dat er in dat kampioensjaar niet meer is gebeurd? Natuurlijk wel, maar die zaken hebben nooit de media gehaald. Zo hoort het ook. Je beleeft dingen met elkaar en je hebt succes met elkaar."

Feyenoord beleefde in 2017 op de slotdag van het seizoen een memorabele dag, met een hoofdrol voor Kuyt in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Volgens Van Bronckhorst was het echter de titel van het collectief. “Het was voor Dirk de laatste wedstrijd in zijn carrière. Hij scoorde driemaal en we werden kampioen. Voor hem persoonlijk én voor het team was het een prachtige afsluiting. Iedereen had zijn invloed op wedstrijden. Dirk, maar ook Michiel Kramer bij Utrecht, Karim bij ADO, Eric bij Twente uit. Het draaide nooit om één persoon.”

Delen

Reacties

Gio, echt een jongen van de club, Dirk heeft ook veel betekent dat kampioensjaar echter door dat boek en later door van Geel het beloofde trainerschap beetje rare smaak van Dirk gekregen maar voor dat kampioensjaar verdient hij gewoon heel veel respect.
Je beleeft dingen anders als je in het eind van je carrière zit..

Je beseft als je 36 bent pas hoe jong volwassen gastjes van 20 jaar zijn.. daar draait alles nog om een beetje stoer zijn, na je 30e zie je dat pas. Dirk had bij Liverpool en Fenerbache alleen maar vedettes om zich heen en bij Feyenoord kwam hij terug in een elftal met talentjes die nog niet bij een europese topclub hadden gevoetbald en net kwamen kijken. Geen wonder dat je dan het gevoel hebt dat je dan in een speeltuin terecht komt.

Hij had het alleen niet hoeven melden gezien je indirect een sneer naar de hoofdcoach maakt.
Dirk is een beetje dom, zou Maxima zeggen. Kom op, die heeft zich zo onsterfelijk belachelijk gemaakt, die kan zich niet meer in de Kuip vertonen.
Rob Jansen had Dirk opgejut boek te maken. Die ging daarin geloven maar vergat even dat fans niet alles kopen wat Feyenoord en zaakwaarnemer Jansen op de markt brengen. Veel goodwill mee verspeeld, zo ook na zijn vreemdgaan en scheiding. Niet Slim Dirk maar je stond wel aan de basis van het kampioenschap eerlijk is eerlijk.
Ach alleen sukkels kopen een boek van een voetballer.
Het schijnt dat Dirk Kuyt bezig is met een vervolg: 'Mijn successen als zelfstandig trainer-coach'.
Dirk blijft overigens in veel opzichten een voorbeeldige voetballer maar met dit boek liet hij zien dat ook voorbeeldige voetballers heel nare trekjes kunnen hebben.