van-den-belt

VK Sportphoto

Nieuws

Van den Belt: "Ik kijk op zich met een goed gevoel terug"

Van de redactie

Thomas van den Belt kreeg afgelopen zondag tegen FC Twente zijn eerste basisplaats voor Feyenoord in de Eredivisie. De 22-jarige middenvelder van de Rotterdammers gaf na afloop aan blij te zijn met de speelminuten, maar had liever een goed resultaat gezien tegen de directe concurrent in de strijd om de tweede plaats.

Van den Belt begon in de basis, voor het eerst bij de Rotterdamse club in de Eredivisie. Dat zorgde voor een goed gevoel bij de middenvelder. "Ja, afgelopen trainingen heb ik lekker getraind en op basis daarvan ook denk ik deze plek verdient dus ik ging met een lekker gevoel de wedstrijd in", begint Van den Belt tegenover Feyenoord One. Slot gaf op voorhand aan dat als Feyenoord met dezelfde intensiteit speelt als afgelopen woensdag tegen PSV dat zij dan de wedstrijd zouden winnen. De van PEC Zwolle overgekomen middenvelder vindt dat Feyenoord de wedstrijd niet goed begon met niet genoeg intensiteit. "Ik denk de eerste helft niet. Misschien dat we daar zelfs nog goed wegkomen met een kans voor Twente. We hebben zelf ook wel een paar kleine kansjes gecreëerd, maar dat gevoel kwam na de rust pas met de penaltysituatie dat we meteen gas gaven."

De bedoeling was dat Van den Belt op het middenveld meer naar de zijkant trok om in de as meer ruimte te creëren. "Bij vlagen kwamen we er ook wel goed doorheen, alleen helaas een paar voorzetten van 'Q' die net niet binnengelopen werden. Dat was zonde", aldus Van den Belt. De 22-jarige middenvelder was tevreden over zijn optreden. "Ik denk wel een prima wedstrijd, alleen in de eerste helft is het dan misschien wat moeilijker om op te vallen. Dat is misschien makkelijker in een lopend team waarbij alles automatisch gaat, maar ik kijk op zich wel met een goed gevoel terug."

Afgelopen seizoen konden de Rotterdammers vaak in het laatste kwartier een wedstrijd nog naar zich toe trekken door late doelpunten. Dit seizoen blijkt dit moeilijker dan gedacht. "Ja, dat is lastig te zeggen. Vorig jaar won Feyenoord vaak dit soort wedstrijden in de laatste fase. Dit jaar valt ie net niet. We moeten vanaf minuut een klaar zijn om de duels te spelen. Als we dat doen denk ik dat we iedereen in De Kuip kunnen verslaan, net als afgelopen woensdag tegen PSV. Vandaag tegen FC Twente doe je dat niet in de eerste helft en speel je gelijk. Dat is zonde."

Delen

Reacties

Zonder bal was hij teveel aan het kijken waar ie moest lopen. Stond vaak met zijn rug naar de bal en dan ben je niet aanspeelbaar.
Duidelijk missen van automatisme en nog geen connectie met zijn medespelers. Op zich niet raar maar of hij het niveau kan aantikken en overstijgen daar heb ik twijfels bij.
Als we hem op het veld maar steunen en niet gaan uitjouwen.
Zonder bal was hij teveel aan het kijken waar ie moest lopen. Stond vaak met zijn rug naar de bal en dan ben je niet aanspeelbaar.
Duidelijk missen van automatisme en nog geen connectie met zijn medespelers. Op zich niet raar maar of hij het niveau kan aantikken en overstijgen daar heb ik twijfels bij.
Als we hem op het veld maar steunen en niet gaan uitbouwen.
Elke feyenoord supporter is ziek van het resultaat gisteren maar vd Belt heeft een goed gevoel over gehouden. Heeft totaal niets laten zien maar vind zichzelf geweldig. Het inwisselen van Pedersen tegen Nieuwkoop is de grootste blunder van de technische commissie geweest.
Nou ik had er helemaal geen goed gevoel bij, weinig goed gedaan en Wieffer moest hem constant corrigeren. Volgende keer gewoon Milambo, Lingr of Ivanusec op die positie want dit sloeg (net als Nieuwkoop rechtsbuiten) naar mijn mening nergens op.
Ik snapte gisteren helemaal niets van Slot. Ivanusec is eigenlijk geen buitenspeler, maar meer een 10. Laat ie Luca op de bank, en zet ie Vd Belt op 10......
En dan rechtsvoor. Dat je je aan PSV aanpast in de opstelling is nog te begrijpen, maar tegen Twente beginnen met Nieuwkoop op rechtsbuiten.... Ja sorry hoor, maar ik vind het 2 enorme tactische blunders van Slot.
Van der Belt moet je verhuren om te laten wennen aan de eredivisie....
Van den belt, je zag dat hij vorig seizoen het goed gedaan heeft bij pec maar de stap is gewoon te groot als derde keus had ik het niet erg gevonden maar zag liever lingr of milambo in de basis.
Hij komt een beetje politiek over in zijn manier van doen. Wellicht is dat omdat hij nog niet helemaal aan kan haken. Tot op heden lijkt het geen nieuwe 'Wieffer'-achtige aankoop. Dan komt Beelen beter mee met het niveau.
Beelen speelde inderdaad goed, die gaat volgend seizoen richting basisplaats.
Belt komt nu nog duidelijk tekort maar wie weet.....
Beelen was dan ook meer dan 3x zo duur dan vd Belt. Dus dat wisten ze bij Zwolle ook al.
Hij kijkt er met een goed gevoel op terug? Zette geen druk, kwam niet in de duels, maakte geen ruimte voor anderen, was niet aanspeelbaar wanneer dat moest, voortzetting aan de bal was zeer matig.
Dat gaat hem niet worden, is niet de aanwinst wat we dachten. Strik erom.
Fijn voor hem om eens in de basis te staan, maar ik had liever Lingr op 10 gezien