Jens Toornstra Thomas van den Belt (VK)

VK Sportphoto

Nieuws

'Van den Belt verwacht alsnog Feyenoord transfer'

Van de redactie

Feyenoord had tijdens de winterse transferperiode graag Thomas van den Belt aan de selectie toegevoegd. De talentvolle middenvelder van PEC Zwolle kreeg echter niet zijn gewenste droomtransfer en blijft vooralsnog bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Van den Belt heeft een transfer nog niet uit zijn hoofd gezet, zo zegt hij tegen De Stentor. De middenvelder wil het seizoen afmaken in Zwolle om daarna in de zomer naar Feyenoord te verkassen. Van den Belt hoopt binnenkort met de Rotterdammers tot een akkoord te komen, al dient de club er ook met PEC Zwolle uit te komen.

Van den Belt verwacht dat alle partijen elkaar wel gaan vinden. “Ik ga ervan uit dat PEC zich aan de afspraken houdt zoals die gemaakt zijn. Dan kan ik me daarna focussen om met PEC te promoveren en kampioen te worden. Uiteindelijk wil ik nog steeds geschiedenis schrijven met PEC.”

Zaakwaarnemer Orlando Engelaar vertelde bij Ziggo Sport dat er veel interesse is voor Van den Belt. Daarbij vertelde hij dat de speler komende zomer voor een gelimiteerd bedrag (naar verluidt 800 duizend euro, red.) is op te halen. “Ja, hij heeft een transfersom in zijn contract staan”, aldus Engelaar.

Delen

Reacties

@FTM kunnen we die Twitter Space sessie nog ergens terugluisteren? Of wil je de highlights samenvatten?
Waarom niet gewoon meteen kopen, Feyenoord? Geld kan het probleem niet geweest zijn. Als er 8 miljoen voor zerrouki dan moet 1,5 toch ook lukken?! Ik snap het niet.
Het idee dat Zwolle, net als Twente voor de titel gaat, en ook hun beste speler pas aan het eind van het seizoen wil verkopen, ontgaat je?
Als je en Wieffer en vd Belt en Timber als backup voor de cvm positie dan zal Zerrouki wel helemaal van de baan zijn.

Die zal dan wel maar PSV gaan ipv Sangare.

Wij een KKD speler. PSV Zerrouki..🥲
Laat hem lekker naar psv gaan vind hem nu niet echt heel speciaal
Die hebben geen geld blijkt 🤣
Timber zal daar volgend seizoen wel niet spelen. Hij kan er spelen als het moet, maar zal eerder een opvolger voor Kokcu zijn. Mocht Feyenoord kampioen worden dan hebben ze meer geld te besteden en zal het me niet verbazen als ze weer aankloppen voor Zerrouki en Van der Belt een jaartje verhuren. Je moet dan toch een CL waardige selectie proberen samen te stellen.
Wij van den Belt, psv Zerrouki kan ik wel mee leven. Ik heb nu een paar wedstrijden gezien van die van den Belt en het bevalt me wat ik zie. Steekt met kop en schouders boven de rest uit in de KKD. Het is een beetje een type zoals Aursnes alleen nog wat minder natuurlijk. Aan de bal echt goed. Speelt altijd naar voren, kan je onder druk aanspelen en ziet altijd een uitweg, maar zonder bal is die echt heel slim. Leest het spel goed, veel intercepties puur door het spel te lezen. Deze moeten we gewoon voor die 8 ton binnenhalen en verder ontwikkelen. Weer goed gezien van Feyenoord.
Als zelfs Johan Derksen enthousiast is moet het wel een talent zijn ;-) Ik heb hier ook op het forum gelezen dat hij geregeld op 8 speelt dus in principe kun je zowel Zerrouki als Van der Belt halen. Hoewel ik voor de opvolging van Kokcu ook hoop op de transfervrije Van den Boomen. Die doet het uitstekend in Frankrijk.
Voor opvolging van Kokcu moeten we wel shoppen in een hoger segment. Voor zijn positie en voor een vleugelspeler voorin, mag wel wat meer worden uitgegeven. En als je CL haalt, is dat ook nodig.
Jammer dat hij nu niet gekomen is zodat hij kan wennen, dan maar deze zomer. Lijkt mij op termijn een prima middenvelder.
Die komt dus van de zomer. Ik ben benieuwd of Feyenoord dan ook nog voor een vierde (!) keer op de stoep gaat staan voor Zerrouki en of Van der Belt direct bij de selectie wordt gehaald of eerst een jaartje wordt verhuurd aan Heerenveen ofzo.
Gewoon bij de selectie. Straks waarschijnlijk Kökcü en Szymanski weg en we zitten nu al krap in de middenvelders. Deze jongen is de KKD ontgroeid en wil graag onder Slot trainen.
Als slot er volgend seizoen nog bij is
Het is een rechtspoot en een defensieve middenvelder dus ik denk dat hij allereerst voor de 6 positie wordt gehaald. Maar misschien kan die inderdaad ook op andere posities spelen.
Hij heeft ook vaak op 8 gespeeld en is aanvallend vaak beslissend. Mogelijk gaat hij het net zo goed doen als Wieffer. Voordeel is dat hij ook al een seizoen ED gespeeld heeft.
Ze willen komende dagen rondkomen met elkaar pec heeft paar dagen vrij nu verwacht jij dat dit rondkomt @FTM