quinten-timber

Nieuws

Van Eersel: 'Heel goed dat er is geïnvesteerd in spelers met restwaarde'

Dennis

Feyenoord kende een historische transferweek. De club legde liefst vier spelers vast en rondde met de komst van Quinten Timber een recordtransfer af. 

“De spelers die nu zijn gehaald, ook al zijn het er twee op huurbasis, hebben restwaarde. Het is iets waar Feyenoord duidelijk in heeft geïnvesteerd", vertelt Van Eersel is de podcast van RTV Rijnmond.

Over de aanwinsten zijn Van Eersel en Frank Stout tot op heden te spreken. Zo verwacht Van Eersel veel van Timber. "Hij liet met een moment, waarop hij de bal vanaf zijn eigen strafschopgebied perfect op maat op Patrick Walemark gaf, meteen zijn klasse zien. Ik vind het bedrag dat Feyenoord voor hem heeft betaald fors. In het verleden is het niet goed uitgepakt bij binnenlandse transfers. Maar dit is zonder meer een speler die, mits hij het goed doet, voor nog meer geld weggaat."

Stout denkt dat de Rotterdammers met Santiago Gimenez een gouden slag kan gaan slaan. "Volgens Mexicaanse media is hij het grootste talent sinds Hirving Lozano. Dat zegt wel iets, denk ik. We moeten het verder nog afwachten, maar ik denk dat hij belangrijk kan gaan zijn voor Feyenoord. Ook omdat het geen zekerheidje is dat de nieuwe vleugelaanvallers zomaar gaan slagen in De Kuip."

Tegelijkertijd bespraken de mannen de positie waarop het volgens hen essentieel is dat er nog spelers bijkomen. Van Eersel: "Er moeten twee linksbacks bij, dat lijkt me duidelijk. Het is geprobeerd met Marcus Pedersen en Mimeirhel Benita, maar zij zijn allebei geen echte linksbacks. Daarnaast moet er eigenlijk nog een aanvaller bij. Wat ik heb begrepen, is Igor Paixão daarvoor een kandidaat. Dat is óók een jongen, net als Timber en Gimenez, met restwaarde. Feyenoord lijkt daarin echt wel te willen investeren."

 

Delen

Reacties

Die gasten ook al een podcast, nou ja die Dennis is prima kerel. In ieder geval dat die Ruud van Os die even Derksen voor schut wilde zetten.
Restwaarde is leuk, maar uiteindelijk is dat ook afhankelijk van je (Europese) prestaties.

Sinisterra zou een stuk minder waard zijn als Dessers ons bijv. niet een paar rondes verder had geschopt en topscorer van het toernooi werd.
Het is stil rondom Pedersen. Komt misschien omdat de rechtsback van Southampton (nog) niet weg is maar had gehoopt dat er meer interesse zou zijn.
Best lekker als de kans heel groot is dat het één van deze drie spelers wordt: Gnonto, Paixão of Ramazani.
Manmanman:

Timber gaat vast voor meer geld weg als hij het goed doet.

Goed stukje man....
Zit vandaag weer als een dwaas te kijken op internet of er al een nieuwe speler komt. Ben denk ik de afgelopen week te veel verwend.
Ik laat me verrassen welke linksboetoe er wordt gekocht deze zomer. Denk dat er een jongen met potentie wordt gekocht.
“Wat ik heb begrepen is paixão daarvoor een kandidaat” in de vorige postcast zeiden de heren dat ze alleen namen noemen als het echt concreet is, klopt dat @FTM?
Ik zie liever paixao dan gnonto komen. Beetje samba in de kuip zou niet verkeerd zijn.
Echt? Gnonto heeft veel meer potentie