van-ewijk-walemark

VK Sportphoto

Nieuws

Van Ewijk: "Ik weet dat Feyenoord me volgt"

Van de redactie

Milan van Ewijk werd als 16-jarige rechtsbuiten uit de jeugd van Feyenoord gezet, was in 2019 nog amateur bij Excelsior Maassluis, maar inmiddels vaste kracht op de rechtsback positie bij SC Heerenveen. Inmiddels is hij international van Jong Oranje en staat zijn naam op de scoutingslijsten van onder meer Feyenoord, PSV, Celtic en Lille, geeft hij aan in gesprek met Voetbal International.

“Weet je waar ik heel benieuwd naar ben? Hoe ik me zou verhouden als ik bij Feyenoord, PSV of Ajax zou spelen. Of in een grote buitenlandse competitie. Het is niet dat ik het bij SC Heerenveen nu niet goed heb, maar de afgelopen jaren heb ik me altijd zonder veel moeite aangepast aan een hoger niveau. Ik ben heel benieuwd tot welk niveau ik dat kan blijven doen, waar mijn plafond ligt,” begint de 22-jarige verdediger.

Op zijn negende jaar komt hij in de jeugdopleiding van Feyenoord terecht. Hij is zestien als hij als rechtsbuiten te horen krijgt dat hij niet goed genoeg is. “Mijn rendement was te laag, zeiden ze. Mijn groeispurt kwam pas later. Daardoor viel mijn grootste wapen, mijn snelheid, ineens weg. De opleiding van Feyenoord was toen heel resultaatgericht. Ze zochten jongens die er direct konden staan, de strijd aankonden tegen Ajax en PSV. Dat kon ik op dat moment niet, daar moet ik eerlijk in zijn. Ik snap ook wel dat je weinig hebt aan een rechtsbuiten zonder rendement. Wat ik wel vond is dat er niet naar mijn ontwikkeling of potentie gekeken werd, maar alleen naar wat ik op dat moment leveren kon.”

Uiteindelijk komt Van Ewijk via een contact van Feyenoord terecht bij Excelsior Maassluis. Op 2 mei 2018 wordt hij de jongste debutant ooit voor de Tweede divisionist. Door zijn prestaties in de Tweede Divisie vertrekt hij in de zomer van 2019 naar ADO Den Haag. Van Ewijk speelt vrijwel alles, wat hem medio 2021 een transfer naar SC Heerenveen oplevert.

Dit seizoen speelt Van Ewijk zijn wedstrijden in Heerenveen, maar hij voelt het moment van een volgende stap naderen. “Ik weet dat Feyenoord, PSV en een paar buitenlandse clubs me volgen. Dat is natuurlijk heel erg gaaf. Ik speel gewoon lekker mijn wedstrijden en zorg dat ik zo goed als mogelijk presteer. Als een club mij wil halen, dan hoor ik het vanzelf wel. Het leidt mij in ieder geval op geen enkele manier af.”

“Op jonge leeftijd heb ik een aantal tegenslagen gehad. Dat was toen zwaar, maar het heeft me wel karakter gegeven. Ik ben extreem gedreven om te slagen, mijn plafond te bereiken. Want prof worden is voor mij nooit vanzelfsprekend geweest.”

Delen

Reacties

@1908
Hoe is het hiermee?
Als ze hem nog volgen hebben ze een erg goed seizoen gezien.

Of hebben ze alle vertrouwen in Hall?
Als pedersen of geertruida volgend jaar eventueel wordt verkocht mooie backupp.
Denk iemand met veel potentie en meer technisch dan een pedersen. Samen dan strijd aan gaan met benita
Benita maar onder de fundering van de nieuwe Kuip legge dan?!
Halen! Is in ieder geval beter dan Pedersen.
Vond hem er in de Kuip eerlijk gezegd niet bovenuit steken.
Echt een goeie speler, kent de stad ook ;)
En voor welke positie dan?? Want op rechtsback hebben we Geertruida, Pedersen en Benita

Op rechtsbuiten hebben we Wålemark, Szymanski, Dilrosun en Benita. Daarnaast in O21 een indrukwekkende Leo Sauer en Jayden Slory