Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem: "Als ik Feyenoord was, zou ik nu al een visje uitgooien"

Stan

Nadat Feyenoord afgelopen zaterdag met 3-1 van Go Ahead Eagles wist te winnen, wacht woensdag het volgende duel in de groepsfase van de Champions League. Willem van Hanegem laat in zijn vaste column in het Algemeen Dagblad zijn licht schijnen over het duel met de Deventenaren en de aankomende wedstrijd tegen Atlético Madrid. 

Van Hanegem zag tot zijn genoegen dat Arne Slot lang wachtte met het wisselen van Giménez tegen Go Ahead. "Hij deed iets dat ik als trainer ook had gedaan. Dat het lang duurde voor Santiago Giménez scoorde tegen Go Ahead Eagles, lag helemaal aan hemzelf. Hij speelde gewoon geen geweldige wedstrijd. Maar Slot liet hem staan tot hij eindelijk had gescoord."

"Dat was vervelend voor Ayase Ueda, die vast snakt naar speelminuten", schrijft de Kromme begripvol. "Maar als Giménez met de pest in zijn lijf het veld was afgestapt, dan is dat slecht voor hem én niet lekker voor het team. Nu huppelde hij bijna naar de kant omdat hij net treffer nummer 10 achter zijn naam had staan. Jammer dat hij woensdag geschorst moet toekijken."
 
Atlético
Waar Santi er woensdag vanwege een schorsing dus niet bij kan zijn, is er in Madrid wel een speler met dezelfde achternaam van de partij. "Bij Atlético Madrid loopt woensdag wel een Giménez rond. Die spijkerharde verdediger", verwijst Van Hanegem naar Uruguayaans international Jose Maria Giménez. "Een jaar of tien geleden kwam er iemand bij mij om beelden van hem te laten zien. Giménez was nog een jeugdspeler bij een kleine club, Danubio in Montevideo. Hij kon naar Europa. Nederlandse clubs konden hem voor een bedrag ruim onder het miljoen overnemen. Ook AZ kreeg een seintje. Niemand daar zag het zitten en ik vond dat echt jammer. Daarom ben ik die gozer altijd blijven volgen. Deze week zal het mes weer tussen zijn tanden zitten."

Ondanks de scherpe en stugge speelstijl ziet het Feyenoord-icoon mogelijkheden voor de ploeg van Slot. "Feyenoord is niet kansloos tegen Atlético Madrid, maar dat is niet omdat die gasten een slechte ploeg zouden hebben. Ze wonnen vorige week nog ‘even’ van Real Madrid. Maar Feyenoord voetbalt momenteel makkelijk. Een goed resultaat boeken in Madrid zou wel een topprestatie betekenen."

Daarbij kijkt Van Hanegem naar één speler in het bijzonder. "Ik ben benieuwd naar Minteh. Van hem geniet ik al een paar wedstrijden. Die gozer loopt zich de zenuwen en is met zijn snelheid enorm gevaarlijk. Als ik Feyenoord was, zou ik nu al een visje uitgooien of hij nog een jaar te huren is van Newcastle United."

Delen

Reacties

Minteh losweken als hij tegen Atletico scoort zal moeilijk worden of een dure grap.
Desniettemin is het dat allemaal wel waard.
Die goser is een ongeslepen diamant.
Justin traint al weer met handschoenen aan zie zijn insta story👀👀
Minteh kopen is een mooie wens, maar Newcastle heeft daar 8 mln euro voor betaald. Dat bedrag ligt er niet bij Feyenoord
Zelf kopen is nog beter. Dan bedoel ik geen onhaalbare Minteh maar scout een rechtsbuiten met potentie, heb je in de toekomst nog meer aan.

Huren is korte termijn denken.
Als de kromme iemand al een spijkerharde vindt dan kan Ueda maar beter scheenbeschermers voor en achter op doen.
Ik vind de refs allemaal erg soft fluiten tijdens de CL.
Dus misschien is spijkerhard verdedigen wel donkerrood in Madrid.
Minteh is natuurlijk never nooit meer haalbaar na dit seizoen, en hij is ook nooit haalbaar geweest (behalve dan huur) omdat Feyenoord natuurlijk nooit 10 miljoen gaat neerleggen voor een 18-jarige. Maar spelers als Minteh en bijvoorbeeld ook Ueda zouden Feyenoord wel aan het denken moeten zetten. Er zit zoveel potentie in Afrikaanse en Aziatische competities, en DtK gaf onlangs aan dat de spelersbegeleiding erg verbeterd is ten opzichte van toen Sini net bij ons zat. Dan zou ik het toch wel vet vinden als Feyenoord meer zaken gaat doen met dat soort spelers, nog voordat ze een Europese tussenstap (Deense of Franse competitie) gemaakt hebben en onbetaalbaar zijn. Goed georganiseerde clubs als Brighton en RB Salzburg verdienen er een godsvermogen mee
Na dit seizoen mag hij volgens mij Engeland nog niet in, pas als hij 21 is geloof ik. Dus nog één seizoen zou kunnen.

@Rutger dit klopt toch?
Nooit? Nou Minteh is of word iig het dubbele waard. Als je dat niet ziet dan weet ik her verder ook niet.
Precies met diezelfde gedachte zat ik ook te kijken. Gimenez eerst z'n 10e laten scoren en dan eraf halen.