Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem: "Dat hij werd afgefloten, was ronduit belachelijk"

Van de redactie

Feyenoord wist zondagmiddag niet te winnen uit bij NEC. Willem van Hanegem was in zijn column in het Algemeen Dagblad duidelijk over onder andere de situatie van Giménez en NEC-doelman Cillessen in de blessuretijd van de tweede helft.

'De Kromme' is het niet eens met de beslissing van de arbitrage. "Feyenoord begon in Nijmegen uitstekend en het voetbal dat ik daar een half uur zag, gaf me het idee dat het elftal groeit. Maar net zo makkelijk zakte het dus ook weer in elkaar. En dan heb je soms een meevaller nodig, zoals een Cillessen die denkt dat hij de bal ongestraft tegen Giménez z’n kont aan kan schieten. Dat die situatie werd afgefloten, was ronduit belachelijk."

"Ik moest denken aan de Champions Leaguefinale tussen Liverpool en Real Madrid, toen die Duitse keeper Karius wilde uitgooien en Benzema zijn been er opeens voor stak. Die goal werd gewoon goedgekeurd en Giménez stak niet eens zijn been uit. Volgens mij is het niet uit te leggen, al zullen ze er in Zeist vast wel weer een draai aan geven," aldus Van Hanegem.

Ook was zijn mening duidelijk over de andere twee clubs van de 'traditionele top 3'. "Schreuder verkondigde wel onzin door te stellen dat hij tegen Go Ahead Eagles rustig op de 2-0 zat te wachten en zeker niet op de 1-1 van Eagles. Maar zo slecht als Ajax zaterdag was, zo rampzalig was PSV. De 3-0 was uiteraard pijnlijk, maar waar ik me telkens weer over verbaas, is dat ze in Eindhoven en omstreken verrast zijn als het niet goed gaat. Dat komt omdat als ze dan toch weer een wedstrijdje winnen, zoals tegen Feyenoord, iedereen denkt dat het lek opeens boven is."

Delen

Reacties

Niet eens tijd om aan Zeist door te geven dat we die miswip niet meer accepteren als scheidsrechter? Is niet de eerste keer dat hij ons benadeeld en zijn blazoen is
Wat betreft gokken op eigen wedstrijden en een voorkeur voor het Amsterdamse nou ook niet hagelwit.
Wat kan mij nou schelen - in deze fase van de competitie - dat Feyenoord nog niet op het niveau zit je waarop we met z’n allen op hopen dat ze zitten? Ik weet niet of jezelf weleens in je privé aan een proces bent begonnen, maar dat kan even duren hoor. Ik sta in ieder geval achter Slot en de mannen!

Maar wat wordt hier ons de drie punten door de neus geboord, want wat die arbiters deden was niks anders dan grootse onzin. Dit zijn hele belangrijke drie punten die wij hier weer mislopen en datzelfde geldt 2 weken terug tegen PSV. Alleen kregen we ze toen tegen door arbitrale blunders! Wat gister gebeurd hoort door Serdar afgestraft te worden, en dan niet Santi, maar die flapdrol van een Cillessen, die hoort daar én doelpunt tegen te krijgen én een gele kaart, want hij schiet daar gewoon een speler voor z’n ******* zonder reden.

Op dit moment kan het elftal blijkbaar maar 25/30 minuten het Slot-voetbal spelen, dat wordt met de wedstrijd meer. Over een tijdje is dit hopelijk 3 kwart van de wedstrijd. Daar heb ik het volste vertrouwen in, in Slot.

Daarnaast wil ik nog even de Feyenoord supporters op hun plek zetten, het elftal heeft dat gefluit nu niet nodig. Ja we zijn trouw etc, maar misschien moeten we het omdraaien en zijn onze verwachtingen op dit moment onnodig hoog.

Strekking van mijn verhaal? We verliezen van PSV en spelen gelijk tegen NEC, ja weliswaar slecht spel in zo een beetje 75/80 procent van de wedstrijd, maar zuurder zijn de beslissingen van de arbiters die weer verhaal van de dag zijn.

Sangare overtreding, corner was geen corner, cillessen met z’n haantjes gedrag, allemaal situaties die je momenten in de wedstrijd kosten. Hadden we dit niet gehad, hadden er zomaar andere eindstanden gestaan. Het lijkt wel of Slot alleen maar met mooi voetbal moet winnen, ja dat is zijn filosofie, maar slecht spelen en toch winnen helpt mee aan het vertrouwen.

Ik sta en blijf staan achter Slot! En ik hoop dat dat gefluit tegen de spelers op het einde per ongeluk ging!