bijlow

VK Sportphoto

Nieuws

Van Hanegem: "Hij verdient vooral steun"

Van de redactie

Speelronde 20 van de Eredivisie zit er weer op. Feyenoord behaalde een zwaarbevochten overwinning op AZ in Alkmaar en deed hierdoor goede zaken voor de ranglijst. Willem van Hanegem was in het AFAS Stadion aanwezig en schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad over het duel en vooral het uitvallen van Feyenoord-doelman Justin Bijlow, die met een kuitblessure in tranen het veld moest verlaten.

"Wat vooral bleef hangen, is de aftocht van Justin Bijlow", begint Van Hanegem. "Ik was in het stadion en zag hem opeens op de grond zitten. Een bal inspelen op de back en dan geblesseerd raken, het komt eigenlijk nooit voor. Maar het hem verwijten is natuurlijk onzin. Het is voor hem gewoon heel erg vervelend dat hij weer moet afhaken. Daar mag je als supporters teleurgesteld over zijn, maar niet boos." Na een pass van de doelman op linksback Quilindschy Hartman schoot de pijn in het been van de Oranje-international. Vrijwel meteen ging de doelman zitten en moest onder begeleiding van de medische staf en David Hancko het veld in tranen verlaten.

Over de ernst van de blessure is tot op heden niets bekend. "Of het gevolgen heeft voor zijn verdere loopbaan, weet je niet. Maar dat trainers en ook de bondscoach zoiets meenemen, dat kan bijna niet anders. En dat is jammer, want fit is Bijlow de beste keeper van Nederland. Al zal dit een tik voor hem zijn. Dan verdient hij vooral steun, zeker van zijn eigen achterban", gaat Van Hanegem verder.

"Bij Feyenoord zal de hoop op een mooie tweede helft van het seizoen wat zijn afgenomen. Ik was weleens kritisch op het spel van de ploeg, maar dat was vergeleken met AZ-uit nog heel behoorlijk. Over Santiago Giménez heb ik al voldoende gezegd. Iedereen heeft het recht om eens wat minder voor de dag te komen, maar de ballen stuiteren momenteel meters van zijn voet. Met Ramiz Zerrouki is onder de druk van de tegenstander uit voetballen erg lastig", aldus 'De Kromme'.

Delen

Reacties

En daarvoor hebben we dus 2 goeie doelmannen. Al was voetballend wel te zien dat Bijlow daar wel wat beter in is.
Bijlow verdient heel veel steun. Echter is dat wel het moment om door te schakelen en een nieuwe eerste doelman aan te trekken. Hoe jammer het ook is, maar je kan niet als topclub op deze gozer blijven bouwen
Wellenreuther 1e doelman maken, nieuwe 2e doelman halen.
@FR_0183 Wellenreuther is een goede tweede doelman, maar als eerste keeper is hij in mijn optiek net niet goed genoeg voor ons
Naar mijn mening heeft hij het tegendeel al (meermaals) bewezen.
Heel veel sterkte.Echt droevig dat mensen afgeven op hem hij kan er niks aan doen.Wat voor feyenoord misschien n idee is o. Justin eens goed te onderzoeken. Er moet ergens een reden zijn waarom het hem steeds overkomt.
Bij dezen zal ik gevolg geven aan Willems oproep waar ik het natuurlijk 100 % mee eens ben: kop op Justin!