Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem niet onder de indruk van Feyenoorders: "Tegen PSV was hij slecht"

Stan

Feyenoord slaagde er afgelopen vrijdag niet in te winnen van PSV en zag het eerste zilverwerk van het nieuwe seizoen daarom aan de neus voorbijgaan. In zijn column in het Algemeen Dagblad deelt Willem van Hanegem zijn visie op het Johan Cruijff Schaal-duel in De Kuip. 

Van Hanegem is van mening dat er niet al te veel waarde gehecht moet worden aan het resultaat tegen PSV. "De Johan Cruijff Schaal elk jaar weer heel gewichtig als een prijs bestempelen, ik heb het altijd onzin gevonden. Het is gewoon een testje op weg naar de competitie."

Toch zag ook het Feyenoord-icoon dat de Rotterdammers vrijdag niet hun beste wedstrijd speelden. "Uiteindelijk won PSV toch vooral omdat het middenveld van Feyenoord een slechte avond had." Van Hanegem richt zich vervolgens op een van de middenvelders. "Vooral Mats Wieffer. Dan zeg ik er voor de honderdste keer maar meteen bij dat ik Wieffer dus geen slechte speler vind. Hij is een prima speler en hij kan het ook zonder Orkun Kökçü, maar tegen PSV was hij slecht."

Ook van aanwinst Ramiz Zerrouki was De Kromme nog niet onder de indruk. "Zerrouki is ook een prima speler. Maar tegen PSV veroverde Feyenoord gewoon te weinig ballen en eenmaal in het balbezit was het vaak de bal in recordtempo kwijt, terwijl het elftal net in voorwaartse beweging was."

De rest van het elftal leek te lijden onder het matige spel van het Feyenoord-middenveld. "Marcus Pedersen kreeg veel kritiek, maar ook hij had vaak te maken met al dat balverlies op het middenveld. Dan ben je weg en krijg je die bal niet. Ik vond Calvin Stengs sterk aan de wedstrijd beginnen."

Van Hanegem blijft desodanks bij zijn punt dat het duel om de Johan Cruijff Schaal weinig zegt over het verloop van het komende Eredivisie-seizoen. "Nu PSV van Feyenoord heeft gewonnen, is die ploeg opeens voor mensen weer de titelfavoriet. Aan Ajax denken ze nauwelijks nog. Als Edson Alvárez en Mohammed Kudus nog vertrekken, is daar heel veel geld."

 

Delen

Reacties

Ik moet nog zien hoe het middenveld met Zerrouki en Wieffer zich gaat ontwikkelen. Het zijn dezelfde type spelers, die graag in dezelfde ruimtes spelen. Hopelijk wordt de afstemming de komende weken beter.
Wat mij betreft werd ook weer duidelijk dat Pedersen voetballend tekort komt als rechtsachter. Had veel ruimte - zeker in de eerste helft - en heeft daar veel te weinig mee gedaan. Hij werkt hard, loopt zich een ongeluk, maar er komt voetballend gewoon te weinig uit.
Ook Lopez op links vind ik op alle terreinen tekort komen. Opbouwend en verdedigend kwetsbaar. Stond te slapen bij de goal van PSV. Er zou echt een goede back up op links bij moeten komen. Met het naderende vertrek van Geertruida ben je behoorlijk onderbezet achterin. Beelen moet je maar afwachten hoe hij zich ontwikkelt en ook Kasanwirjo is twijfelachtig of hij het gewenste niveau heeft.
Al met al heb je straks veel opties op de buitenkant voorin, maar weinig (geschikte) opties in de verdediging.
Ja ik ben echt wel fan van Timber rechtsback zetten als hij dat wil natuurlijk. Onze rechtsback komt mega veel het middenveld in en mag mee opkomen dus ik kan me niet voorstellen dat hij dat erg vind. En dan komen zijn kwaliteiten wel echt uit de verf. Op het middenveld zie ik gewoon geen plek voor hem, ik vind een Milambo veel meer brengen als hij erin komt.
Van Hanegem geeft altijd zinnig commentaar. Hij ziet de pijnpunten, maar geeft ook aan dat het geen reden is voor paniek.
Helaas wordt Zerrouki al door veel supporters neergezet als iemand die er niks van kan (net zoals een aantal jaar geleden bij Kökcü). Het is voor hem gewoon even wennen aan een nieuwe omgeving, tempo, speelstijl etc.
Ramiz valt tegen omdat hij samen moet spelen met Mats, dat zijn te veel dezelfde types.
We zijn niet alleen door Orcan kampioen geworden maar...door het collectief.. dus even geduld en als iedereen staat en weet wat van hem verwacht word dan kan je zeggen of we sterker of niet ,in geworden
Zal wel weer goed komen. Vorig seizoen liep het middenveld (mét Kokcu) eerst ook voor geen meter. Dat veranderde eigenlijk pas toen Wieffer ging spelen.
De kromme blijft voor mij altijd een legende. Wat een voetballer was dat en zeker in de hoogtij dagen. Wat een fenomeen!
De kromme blijft voor mij altijd een legende. Wat een voetballer was dat en zeker in de hoogtij dagen. Wat een fenomeen!