Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem over Ivanusec: "Die gozer liet meteen zien dat hij goed is"

Van de redactie

Willem van Hanegem was vandaag aandachtig toeschouwer in de Galgenwaard. “Ik schrok van FC Utrecht en werd blij van Feyenoord”, zo vertelt hij in Algemeen Dagblad. 

De Kromme had genoten van het voetballende vermogen van de ploeg van Arne Slot. “De 1-4 was een geweldige treffer”, zo stipt hij de schitterende combinatie voorafgaand aan de goal van Ayase Ueda aan. 

Volgens de oer-Feyenoorder heeft zijn club echter nagelaten meer doelpunten te maken. “Ze hadden echt de dubbele cijfers kunnen halen. Het is jammer dat er altijd spelers zijn die hun eigen wedstrijd gaan spelen bij een ruime voorsprong. Dat deed Luka Ivanusec niet, die gozer liet meteen zien dat hij goed is.” 

Daar waar Van Hanegem tevreden naar Feyenoord had gekeken, zo teleurstellend vond hij de Domstedelingen. “Bij FC Utrecht zag ik geen enkel lichtpuntje. Het publiek misschien wel, toen Mark van der Maarel er nog een paar minuten in kwam en meteen heel hard in de rug van die nieuwe Feyenoord-Tsjech Ondrej Lingr liep. Zo van: kijk mij er eens wel hard in kleunen.” De Feyenoordlegende vond het een armoedige actie. “Van die spelers die alleen voor de bühne erin kleunen of heel hard doorjagen op een bal die toch niet te halen is. Die zijn alleen bezig om populair te worden en daar heb je als team helemaal niets aan. Daar prikken medespelers doorheen, maar publiek vaak niet.”

Delen

Reacties

Wat hebben we een uitstekend elftal. Prima transferperiode.
Velen hebben het gehad over een teleurstellende transferperiode. Maar tegen FC Utrecht hebben de nieuwelingen zich positief laten zien:

- Stengs staat nu op 1 doelpunt en 3 assisten.
Besef even dat Kökçü vorig seizoen met al zijn corners en indirecte vrije trappen niet verder kwam dan twee en Szymański is blijven steken op vier. Stengs heeft nu al de meeste kansen gecreëerd in de Eredivisie.

- Ivanušec paar keer bijna doeltreffend en één prachtige assist op Stengs.

- Ueda met een magistraal doelpunt

- Minteh, weliswaar gehuurd, die eerst de doelman in de luren legt en daarna nog een verdediger te kijk zet. Hij is snel en technisch.

- Lingr, degene die Minteh lanceerde bij de 1-5. Vooraf werd gevreesd dat hij weinig tot geen assisten zou gaan geven.

Met die nieuwe spelers heeft Feyenoord een geweldig elftal die menig tegenstander kapot gaat spelen.
Nu nog op elkaar ingespeeld raken. De laatste twee aankopen zeker een aanwinst. Ueda is een goede technisch vaardige voetballer en superijverig.

Ik blijf toch twijfel houden bij Stengs en TImber. Heel veel balverlies, Timber doet altijd hetzelfde trucje, kont erin en wegdraaien. Vaak de drukte in en ziet de ruimtes niet. En schieten op doel mag hij wel vaker met Van Persie oefenen. Het is vaak heel wild.

Stengs verliest het vaak fysiek het duel; mag wel extra naar de sportschool. Minteh ijverig en heel speels, maar Slot gaat hem beter zeker maken.

Het was zeker een goede overwinning op een zeer zwakke tegenstander. Kijk er naar uit naar de CL duels.
Ben ik met je eens. Vaak nog te slordig. Ik vind timber echt prima spelen, maar tegen sterkere tegenstanders red je het niet met telkens het zelfde trucje ‘wegdraaien’. En inderdaad, zijn schot is enorm matig, veel te vaak veel te hoog.

Ik vond stengs tot zijn goal gewoon heel matig. Zijn toevallige assist op gimenez na een goeie loopacties maakt dat niet anders. Ik erger me er aan dat hij elk fysiek duel verliest en zich niet vermand. Idd, de sportschool in met die gast. Tegen dit Utrecht is het leuk combineren, maar tegen lazio en atletico wordt echt meer gevraagd.
Heerlijk opportunistisch is voetbal toch. We vergeten dat we nu 2 aardige potten hebben gespeeld tegen 2 clubs, die nog geen punt hebben gepakt!
Almere City is geen graadmeter maar FC Utrecht wel. Ze hebben daar de pech te zijn begonnen met de twee titelkandidaten in de eerste vier wedstrijden en in de eerste thuiswedstrijd hadden ze behoorlijk wat pech tegen SC Heerenveen.

PSV speelde tegen het matige RKC lang niet zo overtuigend als Feyenoord gisteren in de Galgenwaard.

Het kan opportunistisch overkomen maar ik was met name enthousiast geraakt van de geweldige manier van terugkomen op Spangen. Daar werd al een grandioos laatste half uur gespeeld.

Vorig seizoen was vijf tot zes keer scoren in de competitie een zeldzaamheid. Dat lukte slechts driemaal. Dit is een goed voorteken met deze selectie.
Opportunistisch, het is maar hoe je het bekijkt.
Nu tref je in een vroeg stadium een zwak Utrecht en win je, maar dit gaat zeker nog veranderen.
Maar normaal is dit een hele moeilijke wedstrijd.