Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Van Hanegem: "Ze zouden nu opeens favoriet zijn voor de Klassieker"

Van de redactie

Feyenoord gaat een belangrijke week tegemoet. Komende donderdag ontvangt het Shakhtar Donetsk in de return van de Europa League en een paar dagen later wacht Ajax in de Johan Cruijff Arena. Willen van Hanegem heeft zich eraan geërgerd dat Feyenoord het tweeluik met Shakhtar niet al in de heenwedstrijd besliste.

“Ja, ze hadden de bal tegen Shakhtar. Die ploeg rende namelijk zo snel mogelijk terug naar de eigen helft als ze de bal verloren. En daar stonden ze dan te kijken hoe Feyenoord de bal rond speelde. Het leverde allemaal bitter weinig op. Feyenoord had al gewoon in de kwartfinale kunnen staan. En dat maakt zo'n partij donderdag, vlak voor de Klassieker van zondag, wat makkelijker”, zo vertelt het clubicoon in Algemeen Dagblad

Volgens ‘De Kromme’ wordt Ajax als favoriet voor de Klassieker neergezet, al vraagt hij zich af waarom. “Ajax won weer, de zevende competitiewedstrijd op rij. Die zijn in vorm, hoor ik dan. Zou kunnen, maar Heerenveen maakt er twee en kon er ook vijf maken, toch? Ze zouden nu opeens favoriet zijn voor de Klassieker. Maar de enige echte tegenstander die ze sinds het ontslag van Schreuder hebben gehad, was Union Berlin. En die verloren ze. Toen vonden we Union Berlin opeens heel goed. Zoals ze bij PSV dat Sevilla goed vonden. Die ploeg valt inmiddels bijna van Teletekst af."

Tot slot had de oer-Feyenoorder zich verbaasd over het optreden van Dirk Kuyt bij Goedemorgen Eredivisie. Kuyt ging daar in op zijn vertrek als hoofdcoach bij ADO Den Haag. “Dirk stond tot zijn ontslag met ADO bijna onderaan in de Eerste Divisie, maar ik begrijp nu pas dat het allemaal niet aan hem lag in de tijd. Wel aan allerlei andere mensen. Dat je dan als interviewer na tien van dat soort antwoorden niet even zegt: nou, Dirk, heel even hoor.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties